Презентація "Зміна кількості населення"

Про матеріал
В презентації показана динаміка зміни кількості населення світу та України. Дано визначення понять "природний рух", "механічний рух", " демографічний вибух". Розглядаються питання розподілу населення світу за регіонами, а також схема демографічного переходу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зміни кількості населення

Номер слайду 2

Пригадайте, які країни світу є найбільшими за кількістю населення. Які чинники впливають на зміну кількості населення в країні?

Номер слайду 3

Географічний словничок. Демографія – це наука, що вивчає склад і рух населення та закономірності його розвитку. У перекладі з грецької означає народоопис.

Номер слайду 4

Розподіл населення світу за регіонами (2020 р.)

Номер слайду 5

Географічний словничок. Природний рух населення, відтворення населення — сукупність процесів народжуваності (Н), смертності (С) і природного приросту (ПП), що забезпечують безперервне відновлення і зміну людських поколінь. ПП = Н – С Вимірюється: в абсолютних числах (у тисячах або мільйонах осіб);- у відносних величинах (‰, осіб/тис. жителів

Номер слайду 6

Географічний словничок. Механічний рух — це переміщення людей через кордони окремих територій (частин світу, країн, їх регіонів), яке пов'язано зі зміною їх місця проживання.

Номер слайду 7

Демографічний перехід — історичний перехід від одного типу відтворення населення до іншого. Географічний словничок

Номер слайду 8

Географічний словничок. Демографічний вибух, спалах народжуваності – різке збільшення кількості населення внаслідок стрибкоподібного зростання його природного приросту. Мапа світу за середньою кількістю дітей, народжених жінкою впродовж життя

Номер слайду 9

Павло Чубинський -(1839-1884)Український етнограф. Перепис населення — єдиний процес збору, узагальнення, аналізу та публікації демографічних, економічних та соціальних даних про населення, що належать проживає на відповідний проміжок у країні чи на виразно відмежованій території.. 

Номер слайду 10

Зміна кількості населення України (в Сучасних кордонах) у ХХ-ХХІ ст.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 8 клас, Презентації
Додано
7 квітня 2023
Переглядів
308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку