Презентація ''Зміни природи Північної Америки людиною.Сучасні екологічні проблеми''

Про матеріал
Північна Америка. Зміни природи материка людиною. Сучасні екологічні проблеми. Найвідоміші об’єкти, віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зміни природи материка людиною. Сучасні екологічні проблеми Північної Америки

Номер слайду 2

Природа Північної Америки змінена в результаті господарської діяльності людини, особливо на території США. Там, де розташовані великі міста, первісна природа зникла назавжди. У містах, де багато автомобілів і промислових підприємств, утворюється смог, що згубно позначається на рослинному і тваринному світі материка та спричиняє погіршення здоров’я людей.

Номер слайду 3

Надзвичайно змінено природу в районах видобутку корисних копалин. Найбільш згубні наслідки для стану природних комплексів виникають у результаті видобування корисних копалин. Великі родовища знайдені на півночі материка — у тундрі й лісотундрі, тайзі. Видобувна промисловість із її кар’єрами і шахтами, під’їзними коліями і сучасною технікою стає руйнівною силою, яка загрожує істотно змінити природний вигляд тундри та північної тайги.

Номер слайду 4

За роки освоєння материка людина суттєво вплинула на органічний світ континенту. Деякі види рослин та тварин через це перебувають на межі зникнення. Розорювання земель фактично стало причиною знищення природних комплексів прерій і широколистих лісів. У районах інтенсивного землеробства стоки з полів, які містять хімікати, призвели до забруднення водойм, підземних вод

Номер слайду 5

Під впливом людини природа Північної Америки значно змінилася. Господарська діяльність торкнулася всіх компонентів географічної оболонки — атмосфери, гідросфери, ґрунтів, органічного світу, і оскільки всі вони взаємозалежні, руйнування або зміна природних компонентів набувають повсюдного характеру.

Номер слайду 6

Унаслідок господарської діяльності людини природа Північної Америки зазнала великих змін. Найбільші екологічні проблеми материка – це забруднення промисловими відходами повітря і води, ерозія ґрунтів, вирубування лісів, зпустелення. Аби зберегти природні комплекси у її первісному вигляді, створено багато заповідників і національних парків. Майже 100 природних і культурних об’єктів материка включено до Списку природної спадщини ЮНЕСКО. Лідерами за їх кількістю є Мексика (34 об’єкти) і США (21 об’єкт).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Піхенько Тамара Славіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
Додано
3 березня 2023
Переглядів
5259
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку