Презентація "Значення образу Джоконди для розкриття головної  ідеї твору «Усмішка»

Про матеріал
Презентація розрахована для використання на уроках зарубіжної літератури в 6 класі під час вивчення оповідання Рея Бредбері "Усмішка". Робота містить інформацію про створення картини "Джоконда", її сьогодення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення образу Джоконди для розкриття головної  ідеї твору «Усмішка»Зарубіжна література6 клас

Номер слайду 2

В оповіданні “Усмішка” своєрідним “портретом людства і кожного з нас” Бредбері зробив портрет Джоконди (Мони Лізи) – картину відомого італійського художника Леонардо да Вінчі.

Номер слайду 3

Картина «Джоконда» є одним з найвідоміших і безцінних творів живопису у світі. Належить до епохи Відродження. Шедевр створено близько 1503 року. Повна назва картини «Портрет пані Лізи дель Джокондо»

Номер слайду 4

Секрет виразності особи Джоконди в техніці багатошарового живопису «лессіровками»- нанесення тонких шарів фарби поверх вже висохлих шарів. “ТАЄМНИЦІ” ДЖОКОНДИ

Номер слайду 5

Хоча картині вже понад п’ятсот років, проте, до цього часу у вчених немає відповіді на питання “Кого Леонардо да Вінчі зобразив на портреті?” Існують лише припущення, що це: Ліза Герардіні, дружина торговця шовком з Флоренції Франческо дель Джокондо. Мати Леонардо. Катерина СфорцаІзабелла д'Есте. Просто ідеальна жінка. Молодий юнак у жіночому одязіАвтопортрет Леонардо.

Номер слайду 6

Ще одна особливість картини — усмішка на обличчі … а може її відсутність. Відповідь на це питання вчені шукають досі. Якщо дивитися безпосередньо на губи, то зображення «посміхається», а якщо погляд відвести трохи вбік, то посмішка «зникає». Художнику вдалося створити ефект «мерехтливої» посмішки. У 2017 вчені  Фрайбурзького університету, німецькі психологи та психіатри розкрили секрет загадкової посмішки моделі, що позувала для картини. Згідно доповіді вчених, таємниця криється в тому, що зображена на полотні жінка виглядає щасливою і висловлює радість. 

Номер слайду 7

На сьогодні картина знаходиться в музеї Лувр (Париж, Франція) у власному залі під спеціальним захистом за куленепробивним склом, складною сигналізацією і механізмом для підтримання мікроклімату для збереження полотна. Картина на даний час визнана безцінною і не підлягає страховці.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. кошечкіна Людмила
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 липня 2021
Переглядів
6628
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку