Презентація "Значення води"

Про матеріал
Презентація "Значення води" описується вплив води на організм людини, можна використовувати і на уроках географії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив води на здоров’я людини Коренська В. А.

Номер слайду 2

Всі ми хочемо почувати себе здоровими, бадьорими і повними сил! Наше самопочуття багато в чому залежить від кількості і якості води, яку ми вживаємо!

Номер слайду 3

Вплив води на здоров'я людини підтверджується відомим фактом - більш ніж на 2/3 ми складаємося з води. Щоденне вживання чистої структурованої води - запорука міцного здоров'я.

Номер слайду 4

Вода - найдивовижніший мінерал на Землі, дивовижний тому, що створює умови для розвитку і зростання різноманітних форм життя.

Номер слайду 5

Вода - це не тільки джерело всього живого на Землі, але і речовина без якої неможливе існування ні одного організму

Номер слайду 6

Вода становить дві з трьох частин людського організму: в кістках 22% води; в м'язах і мозку 75% води; в крові 92% води; а шлунковий сік складається з води на 99%.

Номер слайду 7

Для води в нашому організмі дуже багато функцій: вона регулює температуру і масу тіла, доставляє до клітин поживні речовини і виводить з організму продукти розпаду та «шлаки»;

Номер слайду 8

Також вода розчиняє мінеральні солі, бере участь у диханні, сприяє засвоєнню організмом поживних речовин і перетворює їжу в енергію.

Номер слайду 9

Дослідження вчених виявили, що вживання достатньої кількості води, сприяє зменшенню болю в суглобах і спині, допомагає знизити рівень холестерину в крові, нормалізувати тиск і знизити надмірну вагу

Номер слайду 10

те, що вода не містить солей, допомагає їй легко виводитися з організму.

Номер слайду 11

Необхідна кожній людині кількість води залежить від її фізичної активності, статури, здоров'я і клімату, але в середньому становить приблизно 6-7 склянок (2 л) в день.

Номер слайду 12

Щоб питний режим був правильним , потрібно дотримуватися деяких рекомендацій:

Номер слайду 13

Пам'ятайте, що нікотин, кофеїн і алкоголь сприяють обезводненню організму. У спекотну погоду воду потрібно пити перед тим, як вийти на вулицю, а при фізичних навантаженнях - до, після і під час них.

Номер слайду 14

Пити воду треба трохи охолодженою, так вона краще засвоїться організмом. Збільшувати кількість вживаної води потрібно в опалювальний сезон, при низькій вологості повітря, в літаках та інших задушливих приміщеннях, при підвищенні температури тіла і хворобах

Номер слайду 15

Якщо після сну випити склянку води, то рідина буде сприяти очищенню організму. Краще всього пити воду за годину до і після їжі, так вона сприятиме розбавленню шлункових соків. Чим більше білка в їжі, тим більше потрібно пити води.

Номер слайду 16

Акваслім, аквааеробіка або аквагімнастика - це назви одного й того ж нового активного способу схуднення за допомогою води. Придумана ця система занять була в Каліфорнії, а складається вона з вправ в басейні.

Номер слайду 17

Тренування у воді менш утомливі, ніж в спортивному залі, вони сприяють тому, що в 20 разів швидше розвивається мускулатура і зпалюється жир.

Номер слайду 18

Вода в цьому випадку не тільки значно полегшує виконання самих вправ, але і дбайливо діє на суглоби тіла. Тут в основі - подвійні навантаження, яку відчувають м'язи у воді. Тому 20 хвилин занять у басейні прирівнюються до години фізичних вправ на суші.

Номер слайду 19

Зазвичай доросла людина в середньому з напоями та рідкою їжею споживає за добу 1,2 л води, що становить 48% від добової норми.

Номер слайду 20

Корисно знати, що хліб містить близько 50% води, каші - до 80%, м'ясо - близько 58-67%, риба - майже 70%, а в фруктах і овочах води практично 90%.

Номер слайду 21

Вода - не тільки найпоширеніша, але і найважливіша рідина в природі. Кажуть: «Немає води - немає життя, є вода - є життя».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Андреєва Катерина Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 травня 2020
Переглядів
3712
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку