Презентація "Знайомство з наукою про Землю та її жителів"

Про матеріал
Презентація до уроку з географії в 6 класі на тему "Знайомство з наукою про Землю та її жителів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Знайомство з наукою про Землю та її жителів. Географія 6 клас. Автор: вч. географії Шевченко В.І.

Номер слайду 2

Географія – це наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність, взаємодію людей і природи. Географія з грецької мови означає «землеопис» (гео – земля, графо – пишу). Уперше цей термін застосував давньогрецький учений Ератосфен.

Номер слайду 3

Сучасна географія – це система наук. У ній виокремлюють:

Номер слайду 4

Картографія – наука про створення та використання географічних карт.

Номер слайду 5

Географія також веде спостереження та контроль за станом навколишнього середовища. Таке спостереження необхідне, щоб прогнозувати зміни природи на окремих територіях і планети в цілому. Отже, основні питання, над якими працює сучасна географічна наука, - чому? від чого? як?

Номер слайду 6

Наймолодшим напрямом у географії є наука геоінформатика, що створює географічні інформаційні системи (ГІС). Вони складаються з електронної карти, бази даних – географічних відомостей, а також системи комп’ютерного управління ними. Так можна створити «розумні карти», що за спеціальною програмою допомагають ученим створювати проєкти, давати прогнози. До них належать: карти прогнозу погоди, зміни рельєфу, урожайності сільськогосподарських культур тощо.

Номер слайду 7

Географія досліджує поверхню Землі: материки та океани, острови та моря, річки, міста, країни тощо. Географи вивчають не лише природні об’єкти та явища, а й те, що створене в результаті діяльності людини, тобто об’єкти, створені природою і людиною. Географія вивчає процеси та явища, які відбуваються в природі та суспільстві.

Номер слайду 8

Географічні об’єкти характеризуються розміщенням у просторі, вони взаємодіють між собою, створюючи неповторний вигляд нашої планети.

Номер слайду 9

У 6 класі ви дізнаєтеся про те, як люди накопичували знання про Землю. Навчитеся працювати з планами і картами, ознайомитеся з будовою, складом, особливостями оболонок Землі. Географічні карти відкриють вам невідомі держави, в яких проживають різні народи. Ви дізнаєтесь, яких змін зазнає природа під впливом господарської діяльності людини, знайдете відповіді на багато питань.

Номер слайду 10

Ми живемо на прекрасній і щедрій планеті, але дуже ніжній і незахищеній. Потрібно її любити і берегти, а для цього її треба знати. УСПІХІВ

pptx
Додано
2 вересня 2022
Переглядів
670
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку