Презентація "Знешкодження або часткова утилізація побутових відходів"

Про матеріал
Презентація дослідження, під час якого учні з'ясовують, що може зробити кожен мешканець Землі, щоб ми усі жили у чистому середовищі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель початкових класів Криворізької гімназії №127 Шишко Наталія Михайлівна 2019 рік

Номер слайду 2

Предмет дослідження Знешкодження або часткова утилізація відході Люди ще не все роблять, щоб жити у чистому світі Гіпотеза

Номер слайду 3

Мета роботи: з’ясувати, що може зробити кожен мешканець Землі, щоб ми усі жили у чистому середовищі.

Номер слайду 4

Основні завдання: 1. Знайти, вивчити і проаналізувати літературу по темі дослідження. 2. Прийняти участь в природоохоронній програмі «Викидай правильно!». 3. Дослідити питання накопичення та утилізації відходів в сім’ях учнів класу. 4. Розробити практичні поради «Вирішення проблеми утилізації сміття в Кривому Розі».  

Номер слайду 5

На жаль, не за рівнем життя, а за кількістю побутових відходів Україна не відстає від Європи. Щороку в Україні накопичується близько 10 млн. тонн сміття, близько 160 тис. гектарів землі зайнято під смітники.

Номер слайду 6

Екологічна ситуація в Україні, наближається до критичної, адже переробкою відходів у нас займаються на недостатньому рівні.  

Номер слайду 7

Проблема смітників – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. Це проблема всього світу, навіть з’явився такий вислів «відходи беруть нас за горло».

Номер слайду 8

Природний розпад різних матеріалів потребує певного часу Папір від 2 до 10 років Консервна банка 90 років Фільтр від сигарети 100 років Поліетиленовий пакет 200 років Скло 1000 років

Номер слайду 9

Долучаймося до збирання та утилізації відходів дослухаючись до прохання пластикового пакету, використовуючи, де це можливо, роздільний збір сміття

Номер слайду 10

Спалювання сміття Теплоту від спалювання ТПВ використовують для одержання: - гарячої води; - водяної пари; - електроенергії.

Номер слайду 11

Сміттєспалювальні заводи в Україні діють у Києві, Харкові, Дніпропетровську. На них знешкоджується близько 9% твердих побутових відходів.

Номер слайду 12

В 2013 році поблизу Рівного почав діяти перший в Західному регіоні України сміттєпереробний завод, продукція якого має замінити природний газ при виробництві цементу.

Номер слайду 13

Сучасне законодавство 15 країн сьогодні містить часткову заборону на спалювання відходів. Законодавство Філіппін повністю забороняє спалювання ТПВ.

Номер слайду 14

Науковці Нідерландів розробили систему, що повністю переробляє всі види відходів. Система екологічно чиста. .

Номер слайду 15

Якщо ви думаєте, що поряд з заводом для переробки сміття жити неможливо, то помиляєтесь. Можна не тільки жити, а і їсти, і спати, і розважатися. Данія. Копенгаген. Сміттєпереробний завод + атракціон на даху.

Номер слайду 16

Природоохоронна програма “Викидай правильно!” За 3 місяці учні зібрали – 218 використаних батарейок.

Номер слайду 17

Для всіх нас дуже важливо усвідомити, як це усвідомили мешканці розвинених країн, наскільки "сміттєвий вал" небезпечний для міста, довкілля. Не менш важливо й те, що й цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою.  

Номер слайду 18

Практичні поради у буклеті “ Вирішення проблеми утилізації сміття в Кривому Розі” з практичними порадами “Наш внесок у вирішення проблеми утилізації сміття”

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

ppt
Додав(-ла)
Шишко Наталія
Додано
11 лютого 2020
Переглядів
2329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку