Презентація "Золоте правило людяності"

Про матеріал
Мета презентації - виховувати в учнів морально-духовні цінності, мотивувати до свідомої оцінки своїх вчинків, розвивати позитивні риси характеру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година спілкування: «Золоте правило людяності» Полюлях Н.І., вихователь КЗ «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр «Родина»»

Номер слайду 2

Мовна хвилинка Ти знаєш, що ти - людина?    Ти знаєш про це, чи ні?    Усмішка твоя-єдина,    Мука твоя - єдина,    очі твої - одні.     В.Симоненко

Номер слайду 3

Словникова робота Людяність - це здатність до співпереживання, співчуття людям. Добро – внутрішній психічний стан людини. Добра людина – та, яка в різних життєвих ситуаціях, свідомо вибираючи між добром і злом, здатна поступитись власними інтересами, бажаннями, комфортом заради інших.

Номер слайду 4

Заповіді людяності у Біблії Люби свого ближнього як самого себе Шануй батька і матір свою Не убий Не вкради Не свідчи неправдиво

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Складові людяності Любов Повага Милосердя Віра Добро Ввічливість Турбота

Номер слайду 7

Антоніми до слова людяність Жорстокість Ненависть Байдужість Гордість Зневажливе ставлення до людей Приниження Рабство

Номер слайду 8

Як бути доброзичливим бути комфортним у спілкуванні; не критикувати інших; підтримувати у важку хвилину; не шкодувати добрих слів; не бути егоїстом; не конфліктувати; радіти чужим успіхам.

Номер слайду 9

Скриня мудрості «…Щоб повірити в добро, треба почати робити його… І ця твоя діяльність запалить у тебе любов до людства, яка і буде наслідком твоєї діяльності, спрямованої на добро» Л. Толстой Раз добром зігріте серце Вік не прохолоне. Т.Г. Шевченко

Номер слайду 10

Скриня мудрості Добре бачить тільки серце, Найголовніше очам не видно. Екзюпері Люди, невже вам не страшно, Поспішіть, відверніть зло, Щоб глуха байдужість Вам на совість каменем не лягла! Расул Гамзатов

Номер слайду 11

Азбука цінностей людини Жити за законами добра Розрізняти добро і зло У будь-яких життєвих ситуаціях залишатися Людиною. Ніколи не втрачати віри. Пам’ятати добро. Будьте вище від пліток, заздрощів, інтриг, образ. Навчіться прощати всім, а собі ніколи. Не втрачати самоповаги, умійте володіти собою. Пам’ятайте, найкраще слово те, яке не сказане. Найкоротша відстань між людьми – усмішка. Не задавайте людям страждань. Будьте людяними і справедливими.

Номер слайду 12

Українські прислів’я про добро Роби добро скільки можеш – від цього не занеможеш. Добре далеко розходиться, а лихе ще далі. Добро не пропадає, а зло вмирає. Він такий добрий, що в ложці води втопив би. Світ не без добрих людей. Хто не чинить лихого, тому не страшно нічого. Добра думка – половина діла. Добре роби – добре буде й тобі. Доброму скрізь добре. Добре слово дім будує, а зле – руйнує. Добре слово людини, що дощ у посуху.

Номер слайду 13

Гра: “Наведіть приклади добра і зла”

Номер слайду 14

Девіз життя доброї людини: Мудрець сказав: живи, добро звершай Та нагород за це не вимагай. Лише в добро і вищу правду віра Людину відрізня від мавпи й звіра. Нехай ця істина стара: Людина починається з добра.

Номер слайду 15

Золоте правило людяності: Завжди стався до інших людей так, як ти хочеш, щоб вони ставилися до тебе!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ppt
Додав(-ла)
Полюлях Неля
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
1045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку