Презентація "Звички і здоров'я підлітків".

Про матеріал
- ознайомити здобувачів освіти з порушеннями слуху з особливостями фізичного розвитку підлітків, сприяти усвідомленню необхідності набувати корисні звички та позбуватися шкідливих; - розвивати вміння працювати в групах, аналізувати, робити висновки; - виховувати ціннісне ставлення до свого здоров’я, відповідальність за власну поведінку та толерантне ставлення до думок, поглядів інших людей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звички і здоров’я підлітків.

Номер слайду 2

Спосіб життя людини — це сукупність її звичок. Звички полегшують наше життя і привносять у нього елемент стабільності. Уяви, як складно було б щоранку заново вчитися чистити зуби.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Звички корисні (здорові). Вони сприяють підвищенню самооцінки, поліпшенню стосунків, зміцненню імунітету. Звички шкідливі (нездорові). Це ті, що загрожують здоров’ю і знижують резерви благополуччя.

Номер слайду 5

Як формуються звички. Звичка — це вершина піраміди, коли ми вже не замислюємося, чому щось робимо. Ми це робимо тому, що звикли.

Номер слайду 6

Свідоме формування звички 1. усвідомлюють, ЧОМУ це треба робити, 2. вчимося, ЯК це робити, 3. потім відпрацьовують це вміння до автоматизму.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Як змінити небажану звичку. Змінити звичку нелегко. Це тому, що вона міцно закріплена у підсвідомості. За відповідних обставин мозок автоматично «вмикає» звичний спосіб поведінки, який ще називають поведінковим стереотипом. Особливо складно позбутися звичок, що спричиняють залежність, наприклад вживання тютюну, алкоголю, наркотиків.фізична залежність (за якої організм уже не може обійтися без цих речовин)психологічна залежність стан, що супроводжується постійно зростаючим відчуттям дискомфорту в разі припинення надходжень наркотичної речовини в організм.

Номер слайду 10

Байка Езопа «Жабки»

Номер слайду 11

Чому жабка не захотіла перебратись у комфортніше і безпечніше місце?• Кого вона нагадує своєю поведінкою?

Номер слайду 12

Навички, що сприяють соціальному благополуччю. Навички ефективного спілкування:активне слуханняуміння чітко висловлювати свою думкууміння відкрито висловлювати свої почуття, без тривоги і звинуваченьволодіння мовою тілаадекватна реакція на критикупрохання про послугу, допомогу. Навички співпереживання:здатність розуміти почуття і проблеми інших людейуміння висловити це розумінняуміння надати підтримку і допомогупротидія дискримінаціїНавички розв’язання конфліктів:здатність розрізняти конфлікти поглядів і конфлікти інтересівуміння розв’язувати конфлікти поглядів на основі толерантностіуміння розв’язувати конфлікти інтересів за допомогою конструктивних переговорів. Навички поведінки в умовах тиску, погроз, дискримінації:навички упевненої поведінкиуміння обстоювати свою позицію і відмовлятися від небезпечних пропозиційпротидія дискримінації

Номер слайду 13

Завдання : В стовпчик виписати звички , навпроти корисних поставити “+”, навпроти шкідливих “-”. Якщо ви не знаєте, яка це звичка, то поставити “?”Вітатися. Обманювати. Умиватися. Чистити зуби. Прибирати в кімнатіГризти нігтіСутулитися. Виконувати д/зЇсти багато солодкого. Розмовляти під час їди. Робити зарядку. Пропускати уроки. Говорити правду. Читати лежачи. Провітрювати кімнату. Битися. Мити за собою посуд. Гуляти на свіжому повітріУживати алкоголь. Курити. Подовгу сидіти біля телевізора

Номер слайду 14

pptx
Додано
4 березня
Переглядів
122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку