Презентація "Звук [у], буква Ю, ю"

Про матеріал
Вивчення звука [у] букви Ю, ю. Ознайомлення з основними значеннями звука. Позначення м’якості приголосного звука у складі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звук [у], буква Ю, ю

Номер слайду 2

Звук [у], буква Ю, ю. Казка про букву Ю Жила-була юна Буква по імені Ю. Вона була чарівна, в’юнка, з хорошим почуттям гумору. Ю носила синю спідницю і кофточку в смужку і любила сідати в човен, щоб грати в юнгу. Одне засмучувало Ю, з нею не дружили інші літери, і коли вони йшли в кіно або на концерт, ніколи не брали її з собою. Ю залишалася одна і вона могла тільки насолоджуватися грою з різнобарвною дзиґою. — Ти ще маленька і нічого не знаєш, — так говорили вони. — Спочатку потрібно трохи підрости. Одного разу Ю це набридло, і вона вирішила: я вже підросла, я доросла! Настав час іти в школу! В школі Ю дізналася багато всього цікавого про світ і про інших буквах російського алфавіту. Вона дізналася, що таке: ювілей, юрта, південний вітер, ким був Юрій Гагарін. Буква Ю стала вчитися на одні п’ятірки і радувати своїх близьких успіхами в творчості! Ю стала настільки цікавою, що з нею стали спілкуватися і дружити інші літери. Тепер у них з’явилося багато спільних тем для розмов і однакових інтересів. Ю була щаслива! Нові друзі її надихали на розвиток і підтримували у важкі хвилини.

Номер слайду 3

Звук [у], буква Ю, ю

Номер слайду 4

Звук [у], буква Ю, ю

Номер слайду 5

Звук [у], буква Ю, ю. САЛЮТ

Номер слайду 6

Звук [у], буква Ю, ю. КЛЮЧСлово ключ утворилося від слова клюка – зігнута палиця. Який із ключів схожий на клюку? Яке слово ключ, на ваш погляд, з’явилося раніше, а яке пізніше? Як ви здогадалися? - Слово ключ утворилося від слова клюка. Як ви гадаєте, слово ключка, якою грають у хокей, теж утворилося від слова клюка?

Номер слайду 7

Звук [у], буква Ю, ю

Номер слайду 8

Звук [у], буква Ю, ю

Номер слайду 9

Звук [у], буква Ю, ю. Ключ із кишені дістаю. Схожий він на букву ю.

pptx
Додано
11 жовтня 2021
Переглядів
3591
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку