Презентація "Звукова та мультимедійна інформація"

Про матеріал
Матеріал містить розробку уроку з теми "Звукова інформація та мультимедійна". Є добірка вправ на задану тему.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звукова та мультимедійна інформація

Номер слайду 2

Вправа «Мозковий штурм»- Що таке інформація? - За допомогою яких органів чуття людина отримує інформацію з навколишнього світу? - На які п’ять типів поділяються повідомлення за способом сприйняття? - Які властивості притаманні інформації? - Які інформаційні процеси ви запам’ятали? 

Номер слайду 3

416 Прочитайте афоризм. Поясніть, як ви його розумієте. Висловіть припущення про те, що було б, якби у світі зникла музика. Які дієслова передають стан вашої душі, коли звучить улюблена музика? Що означає для вас слово «захоплення»? Складіть із ним речення. Музика надихає весь світ, сприяє польоту уяви. Музика оживляє і звеселяє все, що існує. Її можна назвати втіленням усього прекрасного і піднесеного(Платон).

Номер слайду 4

Шукаємо відповіді на запитання:1 Яку інформацію називають звуковою?2 Про що і як інформують нас звуки природи?3 Де звукова інформація необхідна?4 У чому особливості мультимедійної інформації?

Номер слайду 5

Звуковà інформàція — та, в основі якої є звукові коливання

Номер слайду 6

417 Прочитайте перелік прикладів звукової інформації. Прокоментуйте кожну, поясніть походження її та значення. Зразок: «Кукурікання півня» означає настання світанку,попередження супернику; створила природа. Потріскування багаття, сигнал будильника, рипіння снігу, оголошення потягів на вокзалі, шум кавового апарата, тихий шелест листя, дзюркіт струмка, свист чайника, пташині голоси, легкий плескіт води, шум прибою, стук у двері, звук сирени пожежної машини, звук свистка тренера

Номер слайду 7

418 Послухайте один із музичних творів та відповісти на питання : 1 Які картини постали у вашій уяві? Яку інформацію ви сприйняли від виконавців? Розкажіть про емоції, викликані музикою.

Номер слайду 8

Дайте відповідь: 1. Ви чули про таке поняття як звукотерапія? Випишіть у зошит корстуючись підказкою Як звуки природи впливають на настрій, розумову діяльність і навіть зцілюють хвороби? Підказка : Окреме місце у звукотерапії належать звукам природи. Слухаючи шум дощу, дзюрчання струмка, спів птахів абомуркотіння кошеняти, людина відволікається від обтяжливих думок, відчуває умиротворення і заряджається позитивною енергією. Під ці звуки дуже добре засинати, але і короткі прослуховування протягом дня справлять прекрасний терапевтичний ефект. За їх допомогою можна впливати на настрій, розумову діяльність і навіть зцілювати хвороби.

Номер слайду 9

ЩО ТАКЕ МУЛЬТИМЕДІЙНА ІНФОРМАЦІЯ?Які види інформації наявні у мультимедії?

Номер слайду 10

Домашнє завдання . Параграф № 57.вправа № 421 Дати письмово відповідь : 421 Прочитайте текст. Чому в слові «вулиця» протяжний саме звук[у]? Які слова ти чуєш. Коли вимовляєш звук – У? (декілька слів)Одного разу ми з донькою гуляли на майданчику, і вонаокупувала скрипучу гойдалку. Трохи погойдавшись, запитала мене: «Мамо, а ти чуєш, як каже гойдалка? Трава-трава,ву-у-у-у-улиця! Трава-трава, ву-у-у-у-улиця!» І справді, якщоуважно дослухатися, гойдалка вискрипувала саме ці слова!(М. Титаренко).

Номер слайду 11

Ми знайшли відповіді на запитання? 1 Яку інформацію називають звуковою?2 Про що і як інформують нас звуки природи?3 Де звукова інформація необхідна?4 У чому особливості мультимедійної інформації?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Меринец Катя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Дейнека Анна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Губар Алла Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
семиряд альона
Додано
18 жовтня 2022
Переглядів
4721
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку