Презентація_Лувр_музей

Про матеріал
Дана презентація розповідає про Лувр роботу музею відділи та цікаві факти історичні дані та як Лувр став визначним музеєм світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ГРАФІК РОБОТИ МУЗЕЮ ЛУВР (фр. Musée du Louvre)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Підстава Лувру, як замку-фортеці, сталося в 1190 році, коли король Філіп-Август звів Велику вежу Лувру. Замок був необхідний для охорони низовий річки Сени, часто піддавалася набігам вікінгів. В 1317 році сюди була перенесена королівська скарбниця. Замок став королівською резиденцією. Початок чудового Лувру, відомого тепер у всьому світі, почалося в 1528 році, коли обвіша Велика Башта Лувру була знесена і в 1546 році почалося розширення наявного палацу і будівництво нових будівель палацу. У період з 1546 до 1682 рік у Луврі було створено безліч внутрішніх і зовнішніх будівель, багато з яких на сьогодні визначають впізнаваний вигляд Лувру. Були побудовані два нових крила, квадратний двір, Колонада Лувру, за рахунок нових прибудов площа палацу збільшилася в чотири рази. Був заснований 8 листопада 1793 року.

Номер слайду 6

Лувр зазнав декілька значних реорганізацій. Найбільша — створення музея д`Орсе і передача туди всіх творів 3 1848 по 1914 роки. Саме в музей д`Орсе увійшли картини імперссіоністів і інших мистецьких напрямків. Твори майстрів 20 століття збирає, вивчає і експонує Музей сучасного мистецтва імені Жоржа Помпіду . Хронологічно експозиції Лувра закінчуються 1848 роком.

Номер слайду 7

Починаючи з 2008 року, експонати музею розділені на 8 колекцій: Стародавній Схід, Стародвній Єгипет, Стародавня Греція , Етрурія та Рим, Мистецтво ісламу (від мусульманської Іспанії до Індії)Скульптури Декоративно-ужиткове мистецтво (скло, порцеляна французька і закордонна, східні килими і сюжетні гобелени, вишивки, кераміка)Образотворче мистецтво.

Номер слайду 8

Лувр містить понад 380 000 експонатів, з яких лише 35 000 виставлені у восьми залах загальною площею більш ніж 60 000 м². Лувр демонструє скульптуру , твори мистецтва, картини , малюнки та археологічні знахідки. Це найбільш відвідуваний музей у світі, в середньому 15 000 відвідувачів в день, 65 відсотків з яких складають туристи.

Номер слайду 9

У 1981 році за рішенням президента Республіки Франсуа Міттерана почалися реставраційні роботи в Луврі. Найдавніші частини (руїни головної вежі) були відновлені, а у дворі Наполеона з'явилася знаменита піраміда, за допомогою якої здійснюється зв'язок між новими залами і двором. Автор піраміди - американський архітектор китайського походження Йох Мінг Пі.

Номер слайду 10

ПЕРЛИНА МУЗЕЮМо́на Ліза (Джоконда) (італ. Mona Lisa, La Gioconda, фр. La Joconde)

Номер слайду 11

Шедеври Лувра, це не тільки картини, і серед його покращених сокровищ, що відносяться до місцевих місць, є: НІКА САМОФРАКІЙСЬКА

Номер слайду 12

Венера Мілосская

Номер слайду 13

ВИСТАВКИЗ 24 жовтня 2019 року по 24 лютого 2020 року Музей Лувра показуєвав велику ретроспективу, присвячену Леонардо да Вінчі до 500-ліття з дня його смерті. До 5 липня 2021 року. У Малій галереї проводиться виставка «Образ художника», яка є продовженням циклу, присвяченого великим геніям мистецтва епохи Ренесансу, зокрема, да Вінчі, Донателло і Мікеланджело. З 15 грудня планується виставка робіт Альбрехта Альтдорфер. Майстер німецького Відродження.

Номер слайду 14

ЕКСКУРСІЇНа жаль у період пандемії всі екскурсії відмінені. Музей пропонує екскурсії з аудіо гідом можна вільно користуватися аудіо гідом та вибирати кімнати (значок із номером кімнати) або створені (значок із мініатюрними виробами), якщо бажаєш використати коментар. Ваше положення в музеї постійно відображається на екрані: кімната, в якій ви знаходитесь, міг. Ви можете збільшити карту. Так ви завжди будете знати, на якому поверсі ви знаходитися та в якій колекції або частині музею ви знаходитесь. Музей проводить як індивідуальні екскурсії так і групові, а також різноманітні колоквіуми. Музей пропонує віртуальні екскурсії, зокрема Мона Ліза в VR Один на один з La Joconde. Обличчя до обличчя с Мона Лизой - це перший досвід віртуальної реальності, пропонований публікою Лувром. Він був розроблений в рамках вибору Леонардо да Вінчі, посвященної 500-літньої з дня смерті художників у Франції. Вартіст вхідного квитка на екскурсію стартую від 30 євро і вище. Є також екскурсії для дітей віком від 6 років де розповідається історія музею.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ВСІМ ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
29 грудня 2020
Переглядів
2719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку