Презентаційний матеріал "Фіксація великої рогатої худоби"

Про матеріал
Фіксація — це засіб, який змушує тварину на короткий або трива­лий час перебувати в певному положенні, зручному для проведення хірургом діагностичних, лікувально-профілактичних та операційних втручань. Вона досягається людиною з використанням певних засобів і прийомів. Фіксацію виконують за допомогою рук, деяких допоміж­них пристосувань і різних пристроїв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фіксація Великої рогатої худоби. Виконала : Пташник Ганна

Номер слайду 2

Способи фіксації ВРХФіксація — це засіб, який змушує тварину на короткий або тривалий час перебувати в певному положенні, зручному для проведення хірургом діагностичних, лікувально-профілактичних та операційних втручань. Вона досягається людиною з використанням певних засобів і прийомів. Фіксацію виконують за допомогою рук, деяких допоміжних пристосувань і різних пристроїв. У практиці застосовують два способи фіксації — у стоячому та лежачому положеннях. Під час клінічного дослідження, нескладних операцій тварин найчастіше фіксують у стоячому положенні.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Фіксація корів та бугаїв. Велику рогату худобу частіше фіксують за роги. Безрогих корів мож-на фіксувати за вуха. В разі неспокою тварини застосовують фіксацію за ріг і носову перегородку . Для довготривалої фіксації застосовують носові щипці. Бугаїв фіксують за допомогою спеціальних кілець, затягнутих у носову перегородку. До кільця прикріплюють ланцюг. Для фіксації голову тварини міцно прив’язують до стовпа і піднімають грудну кінцівку руками або за допомогою путового пояса і мотузки, пере- кинутої через спину тварини. Для огляду й розчищення копитець тазову кінцівку виносять на па лиці назад. Це роблять два помічники. Тазові кінцівки можна фіксува- ти накладанням мотузяної петлі вище скакальних суглобів. Для надійнішої фіксації дорослої великої рогатої худоби застосовують спеціальні станки або повали. З метою приборкання тварин застосовують носові щипці (Гармса, Кумсієва, Соловйова), кільце для бугаїв, закрутку на ділянку ахілового (загального п’яткового) сухожилка.

Номер слайду 5

Фіксація за роги та носову перегородку.

Номер слайду 6

Бугаїв фіксують за допомогою спеціальних кілець, затягнутих у носову перегородку

Номер слайду 7

Станок для обробки копит ВРХ

Номер слайду 8

Фіксація в лежачому положенні

Номер слайду 9

Для надій- нішої фіксації дорослої великої рогатої худоби застосовують спеціальні станки або повали.

Номер слайду 10

Повал корови італійським способом.

Номер слайду 11

Дякую за увагу !!!

pptx
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
2705
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку