Презентаія до уроку з образотворчого мистецтва «Цирк – це свято дорослих та малят!»

Про матеріал
Онайомити учнів з історією виникнення циркового мистецтва, оволодіння досягненнями культури; виявлення естетичного ставлення до світу в різних сферах діяльності людини;вміння вчитися: організовувати своє робоче місце, планувати свої дії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цирк – це свято дорослих та малят!

Номер слайду 2

Цирк! Цирк! Цирк! І на обличчях розквітають усмішки. В уяві постають образи клоуна, жонглера… Адже цирк - це сміх, веселощі. Мрія кожного – побувати хоч раз в цирку. У справжньому, з великою ареною, на якій виступають клоуни, дресировані тварини, фокусники та просто неймовірні акробати.

Номер слайду 3

Цирк – це свято дорослих та малят! Цирк – це казка, це жонглер, Лева, тигра грізний рев. Музика та світло рамп. Дресирувальник, що гукає: - Ап! Це і мавпи, й павичі, Яскраві кулі та м’ячі.

Номер слайду 4

Цирк – це свято дорослих та малят! І, що гнуть підкови, силачі. Тут і коні, що танцюють вальс, Клоун, що так насмішив усіх нас. І сміливі під куполом стрибки, І жонглери, і чарівні фокусники. Сальто, що робить акробат Цирк – це свято дорослих та малят!

Номер слайду 5

Чи доводилось вам побувати у цирку?Які враження залишаються після перегляду циркової вистави?Які циркові професії можете назвати?Цирк – це свято дорослих та малят!

Номер слайду 6

Гра «Угадай професію». Лясне батіжком - за мить    Лев на вухах вже стоїть. (Дресирувальник) У руках гнучкі жердини, А канат замість стежини. (Канатоходець)

Номер слайду 7

Гра «Угадай професію». Що під руку попадає Догори усе злітає. (Жонглер) Легко розігнуть підкову, Щоб скрутити в бублик знову. (Силачі) Спритно зайчика за вуха Він дістане з капелюха. (Фокусник )

Номер слайду 8

Цирк – це свято дорослих та малят! Цирк – в перекладі з латинської мови означає «круг». З часів Древнього Риму цирком називали довгу доріжку для змагань у швидкості. Вистави з наїзниками, дресированими звірами, акробатами та клоунами, які ми називаємо цирком, з’явились набагато пізніше. Вони виникла у 1768 році, коли відставний англійський кавалерист Філіп Астлей огородив канатом круглу площадку під відкритим небом та став брати плату у бажаючих переглянути його майстерність у верховій їзді.

Номер слайду 9

Цирк – це свято дорослих та малят! Пересувний цирк-шапіто з'явився у 1830 році  та поступово перетворився у грандіозні видовища. Коли цирк прибував до міста, він сповіщав про себе вуличним шестям зі слонами, духовим оркестром, клоунами, артистами в костюмах верхи на конях

Номер слайду 10

Цирк – це свято дорослих та малят! Без якого артиста неможливо уявити цирк? Так, це клоун.

Номер слайду 11

Жив на арені рудий клоун,Мов би щастям намальований.І дітворі, і всім дорослим. З ним було радісно та просто. Він костюм кумедний має,На арені виступає. Розсмішить давно усіх: Цирк – це свято дорослих та малят!

Номер слайду 12

Цирк – це свято дорослих та малят!Сіяли іскорки –веснянки. На щічках… Кепка на маківціЗ махровим рожевим помпоном,Жилетка в горох та бантик бордовий. Штани –шаровари на лямці…Портрет готовий,Хоч ставте в рамку.

Номер слайду 13

Цирк – це свято дорослих та малят!- При допомозі яких деталей художник створює образ клоуна? (Грим,  перука, ніс, головний убір, великий бант, метелик, веснянки).- Яке значення має костюм? Як правило, усі деталі костюма не відповідають розміру клоуна.  Яскравий одяг привертає увагу глядача, тому поєднання кольорів часто контрастні.- Кожен художник зображує клоуна по-своєму, але необхідно дотримуватись послідовності виконання роботи

Номер слайду 14

Послідовності виконання творчої роботи 1. За допомогою простого олівця намітити голову, лінію очей, носа, рота.

Номер слайду 15

Послідовності виконання творчої роботи2. Намітити перуку, головний убір.3. Доповнити деталями одягу

Номер слайду 16

Послідовності виконання творчої роботи 4. Детально промалювати обличчя з гримом, доповнити атрибутами клоуна, якщо потрібно.

Номер слайду 17

Цирк – це свято дорослих та малят! - Клоун – це артист цирку. Його головне завдання веселити глядача, тому і вигляд у нього завжди незвичайний, кумедний, яскравий. Тому, що за допомогою кольору можна передати настрій. Клоун не тільки майстер сміху, але може бути й акробатом, фокусником, жонглером. Він постійно у русі. Професія клоуна надзвичайно благородна, адже артист отримує найвищу нагороду від глядачів – це сміх та аплодисменти.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!Марченкова О. ЮКЗО НВО № 113 ДМРм. Дніпро

pptx
Додано
5 листопада 2019
Переглядів
4617
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку