Презентанція " Дружити,а не бити"

Про матеріал
Тема цькування у літературі не нова. Для тих, хто хоче глибше розібратися в проблемі, зрозуміти причини і знайти способи уникнення цього – невеликий рекомендований список книг та прослуховування музики . Книжки сучасних авторів та розповіді через пісні сучасних музикантів розкривають тему булінгу .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дружити ,а не бити бібліотекар ЗЗОШ № 91

Номер слайду 2

Дружити, а не бити: Книжки, які долають булінг. Розмови про булінг усе частіше на порядку денному. Дорослі шукають способів його уникнути й запобігти, а підлітки – зманеврувати від незручних питань, бо часто були або свідками, або його жертвами. Чи може література стати панацеєю від тінейджерського цькування – розпитали в письменниці й психолога.ppt_x

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Юлія Чернієнко " Помста"Юлія Чернієнко, письменниця, дебютувала підлітковою повістю «Помста» ppt_x

Номер слайду 5

Як має виглядати підліткова книжка про булінг, поділилася Алевтіна Шавлач, письменниця, книжкова дизайнерка. Вона оформляла і свою «Пампуху», і «Помсту» Юлії Чернієнко:«На перший погляд, оформлення палітурок для історій про булінг – нічим не вирізняється. Проте є тригери, які можуть по-різному спрацьовувати на читацькі аудиторії. Те, що приваблює підлітка, – дорослого читача може відштовхнути. Тому потрібно балансувати, щоб зацікавити аудиторію, але й не заспойлерити історію. Скажімо, для «Пампухи» я створювала кілька ескізів головної героїні, яку цькували через її зовнішність. Дівчинка не відповідає стереотипним уявленням про красу, проте вона цікава й щира. Тому з видавцем довго дискутували про те, яким має бути її поза й вираз обличчя. Все це важливо, все це – певний меседж».

Номер слайду 6

«Невдаха, або Ласкаво прошу до мого світу» А. Доломан (Зелений пес, 2016)Головний герой часто тікає від своїх проблем і непорозумінь із однолітками до чарівної країни Мерандії, де він не просто Сашко, а принц Олександр.

Номер слайду 7

«Не озирайся і мовчи» М. Кідрук (КСД, 2017)Герої містичного роману з елементами жахів і техно – чотирнадцятирічні Марк і Соня цілими днями пропадають у локальній паралельній реальності, ховаючись від підліткової жорстокості і родинних негараздів. І такий їх спосіб вирішення проблем обертається фатально.

Номер слайду 8

«Пампуха» А. Шавлач (Академія, 2018)Поштовх до булінгу школярки з нестандартною фігурою дає шкільна вчителька – поборниця здорового способу життя. З Гані глузують, її переслідують: у школі, в соцмережах, на вулиці… Унаслідок цього в дівчинки з’являються харчові розлади, самотні прогулянки й багатогодинний перегляд мультфільмів. А потім – погана компанія. Врешті Гані вдається відшукати й створити нову себе, знайти справжніх друзів і порозумітися з мамою.

Номер слайду 9

Тема цькування у літературі не нова. Для тих, хто хоче глибше розібратися в проблемі, зрозуміти причини і знайти способи уникнення цього – невеликий рекомендований список книг від Юлії Чернієнко, яка працює головною бібліотекаркою Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки:список книг від Ю. Чернієнко

Номер слайду 10

alyona alyona - Булiнг - You. Tube. Музика про булінг

pptx
Додано
26 квітня 2021
Переглядів
426
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку