Презентазія на тему "Безпечний інтернет"

Про матеріал
Презентація розроблена майстром виробничого навчання на тему "Безпечний інтернет" для ознайомлення здобувачів освіти про правила поводження в мережі "інтернет"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Фізичні симптоми — біль у зап’ястях — сухість в очах — порушення сну — головний біль — біль у спині — нерегулярне харчування — порушення сну

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Основні правила безпечної роботи в інтернеті Не давайте нікому своїх паролів. Не надавайте особистої інформації поштою чи в чатах без гострої на те потреби. Не реагуйте на непристойні та грубі коментарі, адресовані вам. Повідомляйте про ситуації в інтернеті, які вас непокоять (погрози, файли певного місту, пропозиції). Відмовляйтесь від зустрічей з випадковими людьми, з якими познайомились в онлайні. Не діліться своїми фото з незнайомцями. Не повідомляйте інформацію про кредитки батьків (номер картки, термін дії та таємний код). Не викладайте фото квитків, на яких видно штрих-код чи QR-код. Не скачуйте та не встановлюйте невідомі програми за посиланнями, навіть якщо їх надали друзі. Встановлюючи перевірені програми, контролюйте, щоб на ПК не додались небажані програми. Не переглядайте інформацію за невідомими посиланнями (друзі, які ними діляться можуть не підозрювати про загрозу). Не відкривайте листи-спам, вони можуть містити віруси.

Номер слайду 6

ПАМ’ЯТАЙТЕ

Номер слайду 7

ПЕРЕВІРЯЙТЕ

Номер слайду 8

ДУМАЙТЕ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Кібербулінг – психологічне насильство в мережі, переслідування з боку однолітків, що проявляється у вигляді знущань, насмішок, залякувань, інших дій, які негативно впливають на психічний стан підлітка.

Номер слайду 11

Кібермисливці – хороші психологи, встановивши контакт на форумі, при обміні миттєвими повідомленнями в чаті, вони досить швидко набувають статусу друзів.

Номер слайду 12

Сайти, що містять сумнівну інформацію. Що це за сайти? Це сайти, на яких йде пропаганда расової ненависті, фашизму, тероризму, жорстокості, наркотиків, алкоголю, куріння. Тобто, все що може внести зміни у формування моральних принципів, спотворити побудову пріоритетів і цінностей підлітка.

Номер слайду 13

Безліч ігор пов’язано зі сценами насильства, крові, психотропною атмосферою і еротичними сценами. В on-line грі використовують голосовий або текстовий чат. Під виглядом милої відьми або сміливого лицаря може виявитися збоченець. Про що він може говорити з неповнолітнім

Номер слайду 14

Шахраї і способи їх дії йдуть в ногу з часом. Необізнаність і наївність роблять вас легкою здобиччю. Один із способів обману – це «виграш». Повідомлення про приз (автомобіль, комп’ютер, телефон тощо). І для цього просто потрібно повідомити дані електронної картки (батьків)або ваші і повідомити цифри, які прийшли в смс на номер.

Номер слайду 15

Грумінг ― це стеження за дітьми та молоддю онлайн, сексуальні домагання. Відбувається різними способами через контакти з чужими людьми. Наприклад, мова може йти про використання функції чату у грі або через сайти соціальних мереж. Ризики не очевидні, коли грумер відправляє через Інтернет свій контакт дитині та завойовує довіру з подальшим наміром зустрітись. Основні маркери ризиків: - використання чатів; - розмови про секс онлайн; - відправлення особистої інформації або фотографії людям, з якими знайомство відбулося через Інтернет

Номер слайду 16

Секстинг ― це поширення або обмін сексуально відвертими текстами, фотографіями та відео через мобільний телефон або Інтернет-додатки, такі як WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram, Twitter тощо. Ганебність секстингу полягає в тому, що це несанкціоноване перенаправлення інтимного образу особи без її згоди.

Номер слайду 17

Відтвори емоцію смайлика

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

ppt
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку