Сушені медузи. Японські делікатесиІкра морських їжаків. Пагони бамбуку
Номер слайду 5
Основними правилами та особливостями японської трапези можна назвати:традиційний прийом їжі відбувається за низьким столиком, навколо якого японці сидять на власних п’ятах;перед початком їжі всі вимовляють традиційну подяку за їжу оскільки багато страв японці їдять руками, біля них знаходиться спеціальний рушник, яким вони витирають руки і обличчя в разі необхідності;
Номер слайду 6
у японців практично ніколи немає на столі основного блюда, всі різновиди їжі представлені в невеликій кількості, щоб можна було спробувати всього потроху;за японським столом вважається нормальним спробувати всі страви, а тільки потім приступати до основної частини трапези, вживаючи те, чому віддається найбільша перевага;головною їжею завжди є рис і страви з нього, тому цей продукт необхідно доїсти до останньої зернини;паличками для їжі не прийнято вказувати на людину або рухати ними страви на столі.у японців заведено хвалити приготовані страви гучним причмокуванням під час їжі – це комплімент господареві чи шеф-кухарю.
Номер слайду 7
Японська кухня- це мистецтво створювати натюрморти на тарілці.