Презетація до уроку основ здоров'я " Безпека надворі"

Про матеріал
Методична розробка уроку з основ здоров'я в 5 класі Тип уроку: формування вмінь і навичок Мета. Навчити дітей уникати небезпечних ситуацій поза домом; розпізнавати можливі небезпеки; пояснити наслідки порушення правил безпеки; розвивати вміння правильно поводитись з незнайомцями; дотримуватись правил безпеки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека надворі. Екстремальні ситуації з незнайомцями.

Номер слайду 2

Метанавчити дітей уникати небезпечних ситуацій поза домом;розпізнавати можливі небезпеки; пояснити наслідки порушення правил безпеки;розвивати вміння правильно поводитись з незнайомцями; дотримуватись правил безпеки.

Номер слайду 3

Очікувані результати. Після цього уроку учні зможуть:називати чинники ризику під час перебування надворі без дорослих; пояснюватимуть необхідність уникнення місць підвищеної небезпеки надворі; до кого можна звернутися у разі небезпечної ситуації;умітимуть безпечно поводитись з незнайомими людьми;дотримуватимуться правил безпеки надворі.

Номер слайду 4

Тип уроку: формування вмінь і навичок. Обладнання: комп'ютер, відеопроектор, мультимедійна презентація, підручник.

Номер слайду 5

Хід урокуІ. Організаційний момент.ІІ. Актуалізація опорних знань.1) Пограємо в гру “ Знайди і виправ помилку ”. (Учні по черзі пояснюють правила безпеки в Інтернеті і знаходять помилки.)

Номер слайду 6

Правила безпеки під час користування Інтернетом. Не давай нікому без дозволу батьків особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, іхній номер телефону, номер та адресу школи. Якщо тобі в Інтернеті запропонували зустріч - погоджуйся, це може бути цікавою пригодою. Батьків попереджати необов'язково. Зустріч призначай в громадському місці.

Номер слайду 7

Не посилай свої фотографії без дозволу батьків. Ти можеш надавати будь-яку іншу інформацію про себе. Свої паролі ти можеш дати тільки однокласникам. Не роби протизаконних вчинків і речей в Інтернеті, шкодь і заважай іншим користувачам.

Номер слайду 8

2) Де найбезпечніше ви почуваєтесь? Чи можуть у вашому домі підстерігати вас небезпеки? Які саме?(Пам'ятка "Небезпечні місця та предмети моєї оселі")

Номер слайду 9

3) Гра "ЗА" і "ПРОТИ" (Руханка) ЗА - підстрибнули, ПРОТИ - присіли. Назвіть безпечні і небезпечні місця для ігор і розваг:- горища, - дитячий майданчик, - будівельний майданчик, - глинище, - шкільне подвір'я, - дорога, - парк, - водойма, - пустир, - в домі однокласника, - в домі випадкового знайомого, - Інтернет, - пришкільний табір, - “Ігроленд”, - сміттєзвалище.

Номер слайду 10

ІІІ. Мотивація навчальної та пізнавальної діяльності. Ви добре засвоїли правила безпечної поведінки вдома, молодці! А де на дитину може чекати ще більше небезпек? Сьогодні на уроці ми поговоримо про небезпечні ситуації надворі, з незнайомцями. Для чого? Спробуйте відповісти, закінчивши речення.

Номер слайду 11

Вправа "закінчити речення"“Я хочу навчитися...” “Це мені допоможе ...”

Номер слайду 12

ІV. Вивчення нового матеріалу1. Правило п'яти "НЕ“.2. У небезпечній ситуації з незнайомцями.3. Як захиститися від шахраїв.

Номер слайду 13

1. Правило п'яти "НЕ"

Номер слайду 14

Які ж небезпеки можуть підстерігати дітей надворі?Виконаємо вправу "Ланцюжок".

Номер слайду 15

Давайте пригадаємо героїв казок, які потрапили в небезпечні ситуації поза домом. Назвіть цих персонажів. Які небезпеки чекали на героїв казок?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Давайте разом сформулюємо правила п'яти "НЕ“. Чого не можна робити, щоб не потрапити в біду, як герої казок?

Номер слайду 21

Правила п'яти "НЕ“

Номер слайду 22

НЕ розмовляй із незнайомцями. НЕ сідай у машину до незнайомців. НЕ бери нічого у незнайомців. НЕ звертай з дороги від школи додому. НЕ гуляй надворі після того, як стемніло.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

2. Екстремальні ситуації з незнайомцями

Номер слайду 25

Хто ж такі незнайомці?Незнайомець - це будь-хто, з ким тебе не познайомили батьки, вчителі.(Робота з крос-тестом стор. 141)

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Фізкультхвилинка

Номер слайду 31

3. Як захиститися від шахраїв?

Номер слайду 32

Шахраї - це хитрі, спритні і нечесні у своїх вчинках люди.

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

До кого звертатись по допомогу

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

ІV. Закріплення. Уявіть, що з вами сталося таке: На вулиці до вас підходить незнайома жінка і говорить, що ви підходите на роль у дитячому фільмі. Вона пропонує поїхати з нею на кіностудію. Виберіть правильну відповідь:а) Дам згоду, адже так можна стати знаменитістю;б) Запитаю, скільки заплатять за роль. Якщо багато, дам згоду;в) Скажу, що треба порадитися з батьками, але з незнайомою людиною нікуди не поїду.

Номер слайду 45

VI. Домашнє завдання. Прочитати § 27, стор. 173.

pptx
Додано
4 грудня 2021
Переглядів
929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку