Презентація "Не піддавайся шкідливій звичці!"

Про матеріал
Презентація до уроку основ здоров"я про шкідливість тютюнопаління,в якій зібрані цікаві історичні факти,висловлювання відомих людей та думки школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

шкідливій звичці!Не піддавайся

Номер слайду 2

З історії тютюнопаління. В Єгипті тютюн курили вже біля 4800 років тому…12 жовтня 1492 року Христофор Колумб приплив до острова Сан-Сальвадор і європейці вперше побачили куріння тютюну. Звідти тютюн і був завезений Колумбом у Європу.1633 р. – у Росії введена смертна кара за тютюнопаління.1697 р. – російський цар Петро І дозволив вільну торгівлю тютюном у Російській імперії.1934 р. – у м. Ніцца вперше в Європі провели змагання по викурюванню цигарок. Переможці померли,викуривши понад 50 цигарок,так і не отримавши нагороди…1 липня 2006 року набув чинності Закон України про заборону куріння у громадських місцях.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вовк і Заєць. Для перегляду відео перейдіть за посиланням. Які види куріння продемонстровано у відеосюжеті?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ВИСЛОВИ ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ ПРО ТЮТЮНОПАЛІННЯ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Д У М К И Р О В Е С Н И К І ВП Р О К У Р І Н Н Я

Номер слайду 14

Якщо мені запропонують закурити, я відмовлюся. Тому що цигарка – це наша майбутня смерть…. Колотило Вадим, 5 клас

Номер слайду 15

Варварюк Ліза, 5 клас. Коли дівчата виростають, вони стають жінками і майбутніми матерями. Куріння загрожує здоров’ю майбутньої дитини. Я бачу майбутнє свого покоління без цигарок.

Номер слайду 16

Багато людей в світі споживають тютюн.…я не хочу щоб мій майбутній чоловік курив, тому що він може захворіти, а мені це не потрібно. Я не хочу, щоб він загрожував дітям тютюновим димом. Я не хочу, щоб мої діти були хворими завдяки курінню. Осташик Марія, 5 клас

Номер слайду 17

Думич Омелян, 5 клас. Що я відчув, вперше закуривши? Дуже гіркий неприємний смак і запаморочення. Я не хочу більше курити, бо це неприємно і шкідливо.

Номер слайду 18

Дехто з учнів школи курить і пропонує своїм друзям. Одиниці відмовляються від цигарки…Я не буду курити, тому що куріння зіпсує моє життя. Я не зможу добровільно звільнитися від куріння, я не буду жити повноцінно. Коли я народжу дитину,моє куріння їй зашкодить. Я не буду курити, бо воно шкодить навколишньому середовищу. Я хочу, щоб на нашій планеті курило менше людей, особливо школярів. Павлюк Лілія,8 клас

Номер слайду 19

Яцко Катерина, 7 клас. Не куріть,шановні люди. Бо рак буде,буде всюди. А від нього всі страждають,Й дуже швидко помирають. У вас будуть негаразди,Розпадетесь ви, як пазли. На пачку гарну не дивіться,Краще швидше зупиніться!

Номер слайду 20

Іванчук Марія, 7 клас. Куріння – то велика сила!Накликає горе і біду. Не дивіться ви на пачку красиву,А на людей , залежних від тютюну. Послухайте мене,І горе вас мине.

Номер слайду 21

pptx
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку