Пригоди в печері Лева

Про матеріал
Пригоди в печері Лева 1. Веб-квест 2. термін проведення – 1 місяць. 3. 7 клас. 4. Індивідуальна робота. 5. Платформа для квесту – вчительський блог. 6. Завдання будуть з'являтися на блозі, і відповіді – на електронну пошту вчителя.
Перегляд файлу

Печера, в якій ховається Лев зачарована. Щоб добратися до лігва Лева, потрібно здолати деякі перешкоди. Князь потребує нашої допомоги.

Завдання 1.

ІТшники  з цього міста розробили додаток Skype для мобільного телефона. Це місто споруджено на семи пагорбах, поблизу від русла річки. Цю річку  та її притоку наприкінці ХIХ ст.  сховано в каналізаційний колектор.  Гуляючи в центрі цього міста, гості навіть не здогадуються, що просто під їхніми ногами тече повноводна невидима річка.

Про яке місто та про яку річку йде мова?

 

 

Лев поранений, але через це ще лютіший.

Завдання 2.

 При народженні він був названий Зіновієм. Інше ім'я набув, коли придбав славу. У битві під Цецорою у 1620 р.  втратив батька і потрапив у полон. Зі своїм військом взяв штурмом Високий Замок. Хто він? Задумався? Хапай підказку.  Перейди за посиланням та склади пазл :

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=396090ffdb7d

Сроби скріншот картинки, яку ти склав.

Хто там заображений?

Зайдіть у  всесвітню паутину,  підрозділ компанії Google, засновником якого є Чад Герлі. Знайдіть відео документального фільму, опублікованого 24 Каналом  в травні 2019року про цього діяча.

Уважно перегляньте фільм і ви дізнаєтесь, яку мету у війні, яку він очолював, ставив цей діяч і за що його сучасні історики назвали «батьком психологічних війн».

 

 

 

 

Князь майже здолав Лева.

Завдання 3.

В хмаринці слів зашифровано місце у вже відомому нам місті.

 

 

Подумайте і назвіть це місце. За допомогою Googl-карти пройдіться і розгляньте все навкруги.

https://www.google.com.ua/maps/@49.8415882,24.0324338,3a,75y,252.74h,78.87t/data=!3m6!1e1!3m4!1sKOVcPeLTIIAR5RuIFu5Q_g!2e0!7i13312!8i6656?hl=uk

Зробіть презентацію, яка б цікаво та змістовно висвітлила архітектурні  пам'ятки даного місця (презентація має містити 6-7 слайдів)

Дослідіть,у якому стилі збудовано більшість будинків? Пошукайте де цей стиль зародився, коли і його характерні риси в архітектурі.

Але тут є ще одна дуже важлива споруда. Розгадайте ребус і вкажіть назву цієї споруди,що тут зашифрована.

 

Пошукайте, чому до XVI століття  годинниками  на таких спорудах опікувались монахи? Яку роль тут виконував сурмач і які його обов'язки?

Сподіваюся, що всі випробування ти пройдеш вдало і дана місцевість стане вільною від грізного Лева і тут знову будуть жити люди)

doc
Додано
9 березня 2022
Переглядів
181
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку