Проєкт-презентація "Приклади реактивного руху"

Про матеріал

Проектна робота – актуальна технологія, яка дозволяє учням застосувати накопичені знання з предмету. Вихованці розширюють свій кругозір, кордони володіння мовою, отримують досвід від її практичного використання, навчаються слухати інших і чути та розуміти один одного під час захисту проектів.

Реактивний рух – це рух, що виникає при відокремленні від тіла із певною швидкістю будь-якої його частини. Реактивна сила виникає без будь-якої взаємодії з зовнішніми тілами.

Дана презентація про приклади реактивного руху у житті та застосування його сучасною людиною очима першокурсників Державного навчального закладу "Львівське вище професійне училище інформаційно-комп'ютерних технологій"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реактивний рух. Робота учнів. ДНЗ ЛВПУ ІКТ: Група 1/23 Жидика Владислава. Грабчука Тімура Викладач: Смолінська Уляна Євгенівна. Підказка: Для перегляду відео необхідно натиснути на нього лівою кнопкою миші

Номер слайду 2

Реактивний рух — рух, який виникає за рахунок відкидання частини маси тіла із певною швидкістю. За законом збереження імпульсу, при відокремленні від тіла масою М його частини з масою m із швидкістю v, саме тіло набуває швидкості V , яку можна розрахувати за формулою:а, отже, Швидкість V направлена у напрямку, протилежному руху відкинутого тіла. Вона тим більша, чим більша маса відкинутого тіла та його швидкість.

Номер слайду 3

До прикладу реактивного руху можна віднести:1. Реактивний рух у рослин: коли рослина змушена рухатися у відповідь на зовнішній подразник, наприклад, закривається віконечко рослини у відповідь на дотик до неї. Мімоза сором’язлива. Венерина мухоловка

Номер слайду 4

2. Реактивний рух тварин: якщо тварина втікає від небезпеки або рухається у відповідь на подразник, наприклад, рух гусей у відповідь на літаючого хижака. Всі головоногі переміщуються за допомогою реактивного руху. До головоногих відносяться каракатиці, наутилуси, восьминоги, кальмари і декілька вимерлих груп — амоніти, белемніти й ін.

Номер слайду 5

3. Вибухові двигуни: двигуни внутрішнього згоряння, які використовують вибух горючої суміші для створення сили тяги.

Номер слайду 6

4. Реактивний рух вітряка: коли вітер тисне на лопаті вітряка, вони рухаються, перетворюючи кінетичну енергію вітру на обертальний рух лопатей вітряка.

Номер слайду 7

5. Реактивний рух ракети: під час запуску ракети виводяться потоки відпрацьованого газу в протилежному напрямку, що створює силу тяги і призводить до руху ракети вгору.

Номер слайду 8

6. Реактивний рух гвинтокрила : обертання лопаті гвинтокрила, що створює тиск і тягу, допомагаючи гвинтокрилу здійматись у повітря.

Номер слайду 9

7. Реактивний рух реактивного ранця: випуск газів з реактивного спорядження під час стрибка, що створює тягу щоб забезпечити політ у повітрі.

Номер слайду 10

Дякуємо за увагу!

Номер слайду 11

Джерела інформації: Джерела текстової інформаціїChat. GPTВікіпедія. Джерела відеоінформації: You. Tube. Facebook. Посилання на джерела інформації: Джерела текстової інформації:http://surl.li/ubgg. Джерела відеоінформації: Слайд №3 Мімоза сором’язлива: http://surl.li/qzldh Венерина мухоловка: http://surl.li/qzlew. Слайд №4: http://surl.li/qzlga. Слайд№5: http://surl.li/qzlgv. Слайд№6: http://surl.li/aupyf. Слайд№7: http://surl.li/qzlib. Слайд№8: http://surl.li/qzlio. Слайд№9: http://surl.li/qzliy

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
1 березня
Переглядів
64
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку