Принципи безпечної життєдіяльності

Про матеріал
Презентація для учнів 7 класу з теми "Принципи безпечної життєдіяльності" виконана у сучасному форматі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Принципи безпечної життєдіяльностіУникати, запобігати, діяти – закон для кожного, хто хоче навчитися безпечної поведінки

Номер слайду 2

Передбачати – це:вміти розпізнавати небезпечні ситуації;передбачити наслідки своїх дій;оцінювати ризики.

Номер слайду 3

Запобігати – це:діяти так, щоб не потрапляти у небезпечні ситуації;Самому не створювати небезпечні ситуації;Вживати запобіжних засобів.

Номер слайду 4

Діяти – це:не розгубитися, бути фізично і психологічно підготовленим діяти у небезпечній ситуації;знати що і як робити в таких випадках;уміти зв’язуватись і взаємодіяти з рятувальними службами, правильно використовувати рятувальне спорядження;Не втрачати надій боротися, зробити все можливе, щоб урятуватися самому та допомогти іншим.

Номер слайду 5

Безпека – це стан захищеності життєво важливих інтересів особистості, суспільства і держави від внутрішніх і зовнішніх загроз. Безпека життєдіяльності – це створення умов безпечного існування людини в навколишньому середовищі.

Номер слайду 6

Аналіз ситуацій – вміння критично оцінюватиризики і небезпеки. Види ризику(можлива небезпека)фізичнийпсихологічнийсоціальний

Номер слайду 7

Фізичний – пов’язаний із життям і здоров’ям людини. Психологічний – пов’язаний із упевненістю, гідністю, самоповагою. Соціальний – пов’язаний з авторитетом, повагою, успіхом.

Номер слайду 8

Ризик Виправданий Не виправданийзавідомо створював загрозу для життя інших людей або загрозу екологічної катастрофи чи інших надзвичайних подій.допустимий ризик, обґрунтовано розрахований, що вжиті нею заходи є достатніми для відвернення шкоди. 

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Напишіть приклади виправданих і не виправданих ризиків

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, Презентації
Інкл
Додано
4 вересня 2023
Переглядів
271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку