Пристосування тварин у природі. Поселення бобрів на території на села Зносичі.

Про матеріал
Який великий і багатий світ, в якому ми живемо. Яка яскрава і різнобарвна природа навколо нас! Село Зносичі – мальовничий куточок Поліського краю. Щедра природа наділила мою Батьківщину різними дарами. Є у нас і розкішні хвойні та мішані ліси, є різнобарвні луки, є родючі поля та квітучі луги. На території села є багато малих і великих річок , озер, гребель та ставків. А ще там водиться багато цікавих різноманітних тварин. Влітку , разом з мамою , ми ходили до лісу по чорниці. Ми йшли стежкою, що вела нас вздовж канави, яка протікає в урочищі Закарабелля
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Експериментально – дослідницька робота Пристосування тварин у природі. Поселення бобрів на території села Зносичі. Виконав учень 3 – Б класу Зносицького ліцею Ющик Андрій Андрійович

Номер слайду 2

Мальовничий куточок Поліського краю.

Номер слайду 3

Подорож до лісу

Номер слайду 4

Незвичайний місток - гребля

Номер слайду 5

Цікаві тваринки : бобри

Номер слайду 6

Об’єкт дослідження: бобри. МЕТА ДОСЛІДЖЕННЯ: В цьому і полягає актуальність моєї роботи метою якої є :ознайомитись з видами, способом життя та середовищем проживання бобрів;здобути необхідні знання з різних джерел;дізнатися, як бобри впливають на рослини;проаналізувати поселення бобрів на території села Зносичі;дослідити чим харчуються тварини ; підготувати виступ у класі з метою поділитися своїми здобутками про те, як бобри розселилися у водоймах в селі Зносичі.

Номер слайду 7

Завдання дослідження:відшукати інформацію про бобрів та їх види;з’ясувати вплив бобрів на рослинний світ;працювати над дослідженням водойм села Зносичі, в яких мешкають гризуни;знайти цікаві факти про бобрів.

Номер слайду 8

Методи дослідження - вивчення та аналіз наукової літератури;- порівняння;- спостереження та узагальнення.

Номер слайду 9

Цікаві тваринки : бобри. Що ми знаємо про бобрів. Бобер вперше з’явився у Канаді, саме звідти він родом. Вчені розкопали останки бобра, що залишилися ще з найдавніших часів та були дуже вражені. Він був розміром з людину. У тварин приземкувате тіло і укорочені лапки. Між пальцями є перетинки, призначені для того , щоб краще плавати. Мають маленькі очі та короткі вуха. Хвіст плоскої форми – нагадує весло. Бобри мають третю повіку, щоб краще орієнтуватися у воді під час плавання. Хвіст служить для утримання рівноваги та є коморою для зберігання жиру.

Номер слайду 10

Види бобрів На сьогоднішній день існує два різновиди бобрів: європейський канадський

Номер слайду 11

Спосіб життя бобрів. Бобри воліють селитися на берегах рівнинних річок, ставків , озер. Для них важлива наявність навколо водойм дерево – чагарникової рослинності з м’яких листяних порід, а також велика кількість водної та прибережної трав’янистої рослинності. Живуть бобри сім’ями. Невелику водойму займає одне сімейство бобрів Протяжність ділянки залежить від наявності кормів. Межі своєї ділянки бобри мітять. Мітки наносять на особливі горбики з бруду, мулу та гілок. Між собою тварини спілкуються за допомогою пахучих міток.

Номер слайду 12

Середовище проживання бобрів

Номер слайду 13

Харчування бобрів - гризунів

Номер слайду 14

Бобри - будівельники

Номер слайду 15

Бобер в Україні: історія та сьогодення. Україна багата на тваринний світ. Бобер річковий – це ссавець, чисельність якого у різні періоди змінювалась. На території України в минулому бобри жили в багатьох районах Полісся.

Номер слайду 16

Життя бобрів у водоймі в урочищі Вєжа

Номер слайду 17

Бобри - будівельники на території урочища Закарабелля

Номер слайду 18

Бобри – гризуни в урочищі Круг

Номер слайду 19

В результаті спостережень і досліджень мною було з’ясовано і порівняно особливості поширення та екологію поселень бобра річкового на території села Зносичі. Мною було досліджено боброві поселення у трьох водоймах в урочищі Вєжа, в урочищі Круг та Закарабелля. Отже, я зробив такі висновки, що стан кормової бази бобра річкового на території мого села досить сприятливий. Деревна їжа різноманітна. У водоймі в урочищі Закарабелля бобри живляться вербою, вільхою та різноманітною рослинністю. А в іншому місці поселення, бобри надають перевагу осиці, тополі, березі , ясену. В урочищі Круг бобри використовують в своєму харчовому раціоні такі рослини , як очерет звичайний, осока, осот болотний, комиш лісовий.

Номер слайду 20

Дякую за увагу !

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
5 червня
Переглядів
30
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку