Прийом критичного мислення «Придумування історії з шостим словом»

Про матеріал
Дітям дають слова, на основі яких вони вигадують яку-небудь історію. Наприклад: п'ять слів, які підказують сюжет казки «Червона шапочка»: дівчина, ліс, квіти, вовк, бабуся; з шостим словом, наприклад, вертоліт. (Історія може бути такою: коли вовк стукав до бабусі, його помітив вертоліт ДАІ й почав переслідувати злочинця, поки той не потрапив до рук мисливців…). При такій формі роботи можна поєднати емоційне розвантаження з творчістю.
Перегляд файлу

Прийом критичного мислення  «Придумування історії з шостим словом»

 

Дітям дають слова, на основі яких вони вигадують яку-небудь історію. Наприклад: п'ять слів, які підказують сюжет казки «Червона шапочка»: дівчина, ліс, квіти, вовк, бабуся; з шостим словом, наприклад, вертоліт. (Історія може бути такою: коли вовк стукав до бабусі, його помітив вертоліт ДАІ й почав переслідувати злочинця, поки той не потрапив до рук мисливців…).

При такій формі роботи можна поєднати емоційне розвантаження з творчістю.

 

 

 

Фрагмент уроку

Тема: Мої улюблені книги.

Вчитель : Я по засіку метений,
Я із борошна спечений,—
Я від баби втік,
Я від діда втік,
То й від тебе втечу!

Діти з якої це казки ?

Так вірно ,це казка «Колобок»

Related image

Діти, давайте спробуємо скласти нову казку  з такими словами:

Колобок , заєць , вовк , ведмідь , лисиця і шосте слово карета швидкої допомоги . ( Наприклад : Спекла баба колобка . Лежав він на сонечку грівся. Набридло йому лежати без діла . І вирішив колобок сходити на екскурсію в ліс . По дорозі зустрів зайця , вовка , ведмедя .І так їх злякався ,що втік від них Аж тут йому на зустріч лисичка – сестричка. Хитрюща вона була дуже.

 Просить :

-Заспівай мені колобочку! Я так люблю пісні!

А колобок теж дуже любив співати  і , тому не відмовив руденькій. Співав , співав лисичці , що їй стало погано .Подблизу  проїзджала карета швидкої допомоги і забрала її в лікарню. У неї бідної підвищився тиск від співу колобка.)

 

 

 

docx
Додано
7 жовтня 2019
Переглядів
1156
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку