ПРОЄКТ «Це Терни мої – куточок щастя на землі!», присвячений 50-й річниці заснування Тернівського району

Про матеріал

Лідери учнівського самоврядування районної спілки дитячих об'єднань «Терноцвіт» та шкільних дитячих об'єднань закладів загальної середньої освіти на районному форумі лідерів учнівського самоврядування районної спілки дитячих об'єднань «Терноцвіт» «Енциклопедія лідерства: лідер – від «а» до «я»» або «якщо не я то хто?» ініціювали проведення районного лідерського проєкту «Це Терни мої – куточок щастя на землі!», присвяченого 50-й річниці заснування Тернівського району

Перегляд файлу

АВТОРИ ПРОЄКТУ

Людмила  Калюжна, Катерина Капуста завідувачі відділом методичним та організаційно-масовим  комунального позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості «Терноцвіт» Криворізької міської ради

 

 

 

 

ПРОЄКТ

 «Це Терни мої –  куточок щастя на землі!», присвячений 50-й річниці заснування Тернівського району

 

Лідери учнівського самоврядування районної спілки дитячих об’єднань «Терноцвіт» та шкільних дитячих об’єднань закладів загальної середньої освіти на районному форумі лідерів учнівського самоврядування районної спілки дитячих об’єднань «Терноцвіт» «Енциклопедія лідерства: лідер – від «а» до «я»» або «якщо не я то хто?», який відбувся 26.09.2018 ініціювали проведення районного лідерського проєкту «Це Терни мої –  куточок щастя на землі!», присвяченого 50-й річниці заснування Тернівського району(далі – лідерський проект).

 

Мета:  формування в учнівської  молоді  цілісного уявлення про історію та сьогодення Тернівського району, визначні події та видатних діячів,виховання почуття гордості за досягнення рідного району.

 

Завдання:

  • виховувати в учнів почуття патріотизму, любові до рідного району;
  • розвити в учнівської молоді громадянську свідомість та  соціальну активність;
  • залучити батьківську громаду, представників органів місцевого самоврядування до роботи по реалізації лідерського проєкту.

 

Координацію проєкту

здійснює районна координаційно-методична рада з питань реалізації пріоритетних напрямків національно-патріотичного виховання (голова ради Калюжна Л.Д.), районна спілка дитячих об’єднань «Терноцвіт» (координатор діяльності органів учнівського самоврядування, шкільних євро клубів,  завідувач організаційно-масовим відділом  Капуста К.В.) спільно із заступниками директорів з виховної роботи та педагогами-організаторами закладів загальної середньої освіти.

 

Рекомендації щодо реалізації проєкту: 

Для висвітлення ходу реалізації лідерського проекту в закладах освіти, підтримки лідерів учнівського самоврядування та надання допомоги її учасникам районною Радою лідерів у соціальній інтернет-мережі «Фейсбук» створено групу «Районна спілка дитячих об’єднань«Терноцвіт»https://www.facebook.com/groups/750708525114993/?ref=group_header. У групі розміщено логотип та умови проєкту.

Проєкт передбачає:

  • залучення всіх учасників освітнього процесу закладу освіти до участі в лідерському проекті;
  • активізацію роботи органів учнівського самоврядування  щодо  реалізації лідерського проєкту.

 

 

Термін реалізації проєкту:  листопад 2018 року – травень 2019 року

Етапи реалізації проєкту:

реалізація  лідерського проєкту буде здійснюватися на  4-х етапах (просвітницький, соціальний, творчий та вітальний).

 

 

 

І етап «просвітницький»

 

01.11.2018старт проєкту  в закладах освіти  (інформ-дайджести, промоушен акції лідерського проекту).

Представники лідерського активу шкільних дитячих об’єднань в листопаді 2018 року:

  • організовують випуск інформаційних радіо, відео-дайджестів про Тернівський район;
  • проводять просвітницькі акції для жителів району «А чи ти знаєш свій район?!» та флеш-моби «Всім про все , або ТЕРНИ – THEBEST!»;
  • розробляють та проводять для учнів власної школи квести «Зроби з нами перший крок – через Терни до зірок!» (залучаються учні молодшої та середньої шкільної ланки, організаторами виступають лідери учнівського самоврядування закладу). Квест проходить за розробкою, створеною творчою групою лідерів учнівського самоврядування закладу.

Для організації інформаційної кампанії  використовувати логотип та умови проекту, розроблені представниками Ради лідерів районної спілки дитячих об’єднань «Терноцвіт». Звітні матеріали (фото, відео та розробки проведених заходів) розміщувати в групі «Районна спілка дитячих об’єднань «Терноцвіт» в соціальній інтернет-мережі «Фейсбук».

 

ІІ етап «соціальний»

 

Грудень 2018 року – лютий 2019 року – соціальний челендж «Я – для свого району!», який передбачає залучення  учнів закладів освіти до розробки та реалізації соціально значущих проектів.

Результатом участі в  соціальному челенджі «Я – для Тернівського району!» стане створення інтерактивної карти добрих справ шкільних дитячих об’єднань Тернівського району, що буде розміщена в групі «Районна спілка дитячих об’єднань «Терноцвіт» в соціальній інтернет-мережі «Фейсбук».

 

ІІІ етап «творчий»

 

Березень 2019 року – квітень 2019 року – ЛІДЕР-АРТ-ЛЕНД «Тернівський район – творчий»:

  • березень 2019 року магічний #PERFORMANCE «Тернівський район О”ЖИВ» (форма сучасного мистецтва, де твором вважають дії автора, за яким глядачі спостерігають в режимі реального часу).

Перфоменси організовує та проводить лідерський актив  шкільного дитячого об’єднання закладу освіти із залученням майстрів народного мистецтва, публічних та відомих особистостей району, школи. Учасниками є учні молодшої та середньої шкільної ланки, батьки та жителі району;

  • квітень 2019 року конкурс на краще пісенне  освідчення в любові рідному району «Звучить ода терновій землі!». Творча група лідерського активу  учнівського самоврядування закладу освіти спільно із педагогами створюють пісенну композицію (до 4 хвилин), присвячену Тернівському району. Голосування  по визначенню кращої пісенної композиції буде здійснюватися в групі «Районна спілка дитячих об’єднань «Терноцвіт» в соціальній інтернет-мережі «Фейсбук», де повинна бути розміщена пісенна композиція.

 

ІV етап «святковий»

 

01.05.2018 – #VideoChallenge# побажань Тернівському району, в ході якого кожне шкільне дитяче об’єднання по черзі матиме змогу презентувати своє відео звернення  з побажаннями рідному району та його жителям. Для реалізації цього завдання необхідно:

  • зняти відео побажання-привітання жителів району на фоні визначного місця нашого району (тривалість 1,5 хв.);
  • розмістити його в групі «Районна спілка дитячих об’єднань «Терноцвіт» в соціальній інтернет-мережі «Фейсбук»;
  • передати естафету #VideoChallenge# наступному шкільному об’єднанню;
  • #VideoChallenge#  реалізується з 01 по 14 травня 2019 року.

Заключним акордом святкового етапу буде #ТЕРНИ:FEST» районної спілки дитячих об’єднань «Терноцвіт».

 

 

Підведення підсумків

 

Найактивніші учасники лідерського проєкту будуть визначенні  на підставі моніторингу групи «Районна спілка дитячих об’єднань «Терноцвіт» в соціальній інтернет-мережі «Фейсбук», представленого відеролику та #MINI – кейсу»  і нагородженні грамотами відділу освіти виконкому Тернівської районної у місті ради.

 

Для проведення моніторингу роботи в рамках районного проєкту органам учнівського самоврядування кожного закладу освіти необхідно:

  • створити відеоролик, який висвітлює хід реалізації проекту (3-4 хвилини формату AVI);
  • зібрати #MINI – кейс», в якому розмістити розробки інформаційно-просвітницьких акцій для «А чи ти знаєш свій район?!»,  квесту «Зроби з нами перший крок – через Терни до зірок!», соціально значущі проекти «Я – для Тернівського району!», магічний #PERFORMANCE «Тернівський район О”ЖИВ» (про видатних випускників закладу), пісенне  освідчення в любові рідному району «Звучить ода терновій землі!».

 

 

 

 

docx
Додано
25 червня 2020
Переглядів
333
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку