Про посилення профілактичної роботи щодо запобігання нещасним випадкам зі здобувачами освіти під час освітнього процесу в закладі освіти

Про матеріал
Профілактична робота щодо запобігання нещасним випадкам зі здобувачами освіти під час освітнього процесу в закладі освіти
Перегляд файлу

 

 

НАЗВА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

 

НАКАЗ – ЗРАЗОК

 

05.09.2023                                                                                        № ____

 

Про посилення профілактичної роботи

щодо запобігання нещасним випадкам

зі здобувачами освіти під час освітнього процесу

в (назва закладу освіти)

у 2023/2024 навчальному році

 

На виконання Законів України «Про загальну середню освіту»,                  «Про охорону дитинства», з метою організації роботи, спрямованої на запобігання дитячому травматизму в (заклад освіти) у 2023/2024 начальному році

 

НАКАЗУЮ:

  1.               Призначити відповідальних осіб щодо попередження та запобігання дитячого травматизму у 2023/2024 навчальному році в (назва закладу) вчителів фізкультури _____________  вчителя Захисту Вітчизни __________.
  2.               Вчителям фізкультури ________________, вчителю Захисту Вітчизни _____________ класоводам та  класним керівникам:

2.1. Забезпечити проведення профілактичної роботи щодо запобігання нещасним випадкам, в тому числі інструктажів з безпеки життєдіяльності               та бесід з безпечної поведінки для учасників освітнього  процесу.

                                  Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року.

3. Своєчасно інформувати та надавати до Управління освіти ______________ відповідні документи про нещасні випадки, які сталися зі здобувачами та вихованцями, оформлені відповідно  до нормативних вимог (за потребою).

4. Проводити об’єктивне розслідування нещасних випадків, які сталися                  зі здобувачами освіти під час освітнього процесу (за потребою).

5. Порушувати клопотання про притягнення до відповідальності винних посадових осіб за допущення нещасних випадків зі здобувачами під час освітнього процесу (за потребою).

Відповідальні особи: директор ________,

 заступники директора з навчально-виховної роботи _________________________.

6. Організувати проведення спільних зустрічей із працівниками служб цивільного захисту населення і територій, Національної поліції України та використання практичного досвіду служб у разі загрози або виникнення надзвичайних подій.

Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року.

7. Проаналізувати стан роботи із запобігання всіх випадків дитячого травматизму за підсумками І семестру 2022/2023 навчального року (за потребою).

8. Тримати під контролем виконання нормативно-правових документів, що регламентують роботу з питань запобігання дитячому травматизму, викладання курсу «Основи здоров’я».

                                      Відповідальні особи: _____________________                   

                   Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року.

9.   Забезпечувати змістовне наповнення та функціонування розділу сайту закладу освіти із питань запобігання дитячому травматизму.

10. Продовжити співпрацю з патрульною поліцією щодо профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, забезпечивши реалізацію Плану спільної роботи Управління освіти (зустрічі, індивідуальні бесіди, лекторії, практикуми і т.д.).

Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року.

10. Продовжити співпрацю з районним відділом у м. _________ Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в ___________області щодо профілактики дитячого травматизму, забезпечивши реалізацію Плану проведення спільної масово-роз’яснювальної роботи з працівниками закладу освіти, здобувачами освіти, вихованцями, їх батьками щодо попередження травмування та загибелі людей під час виникнення надзвичайних ситуацій різного виду на  2023/2024 начальному році.

11. Своєчасно (протягом 1 години) у телефонному режимі інформувати Управління освіти про випадки викликів «Швидкої медичної допомоги» для здобувачів освіти на адресу закладу освіти, випадки природних смертей дітей та інші випадки, пов’язані із загрозою життю та здоров’ю дітей, з подальшими наданням докладної письмової інформації у цей же день (за потребою).

Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року.

  1.          Розробити і затвердити дієві плани-графіки чергування адміністрації закладу освіти та педагогічних працівників на травмонебезпечних ділянках (сходи, вестибюль, їдальня тощо), урахувавши статистику найбільш травмонебезпечних місць у  закладі освіти.

Термін виконання: До 02.09.2023 року.

  1.          Здійснювати дієвий контроль за організацією чергування педагогічних працівників на травмонебезпечних ділянках.

                Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року.                                       

  1.          Класоводам, класним керівникам 1-11 класів, вихователям ГПД:

14.1.  Оновити загальні куточки з безпеки життєдіяльності та профілактики різних видів травматизму, зокрема дотримання правил поводження з вибухонебезпечними предметами, правил поведінки на воді, правил дорожнього руху.

14.2. Забезпечувати виконання вимог нормативно-правових актів з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу.

Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року.                                        14.3. Забезпечувати проведення профілактичної, зокрема роз’яснювальної, роботи зі здобувачами освіти, їх батьками щодо поведінки в разі виникнення ситуацій, які загрожують безпеці та здоров’ю дітей.

Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року. 

  1.          Вчителям фізкультури _____________, вчителю Захисту Вітчизни ______________:

15.1.  Посилити пропускний режим при в’їзді на територію освітнього закладу освіти, входу будівлі, пильнувати системи сигналізації і відеоспостереження.

Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року.

15.2. Проводити перевірку території закладу освіти, приміщень на предмет своєчасного виявлення вибухових пристроїв або підозрілих предметів.

Термін виконання: протягом 2023/2024 навчального року.

  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Директор                                                                        _______________

 

З наказом ознайомити весь колектив.

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
6 вересня 2023
Переглядів
1028
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку