проект "Книга скарг природи"

Про матеріал
проект "Книга скарг природи". презентація допоможе повніше уявита як виконувати проект. Розрахована на учнів першого - другого класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЕКТ “КНИГА СКАРГ ПРИРОДИ”Підготувала вчитель початкових класів Галушка Л. М.

Номер слайду 2

Мета: аналіз екологічного стану природи; розвиток відповідальності за ставлення до природних об’єктів, за поведінку та дії в природі; інформування про взаємозв’язки людини з природою, про об’єкти природного оточення, які потрібно вміло використовувати і охороняти; виховання бережливого і гуманного ставлення до них. Очікувані результати: Формування навичок роботи з додатковими джерелами інформації. Створення колективної «Книги скарг природи». Дізнатись, як ми можемо допомогти природі. Розвідати, які місця в нашому селі можуть поскаржитися. Сфотографувати побачене. Виховання бережного відношення до природи.

Номер слайду 3

До нас Лунтик завітав, Всім вітання передав,Та він дуже засмутився,На землі як опинився. А чому? А тому. Що стало боляче йому. Дихати немає чим Бруд навколо, пил і дим. Плаче, плаче цілий день. Річечка Горілий пень. Забруднили, засмітили, Очеретом її вкрили. Плачуть квіти – первоцвітиЇх дорослі рвуть і діти.І дерева у печалі Скільки їх уже зрубалиІ звертаються птахи:“Поможіть нам, дітлохи!”Є над чим поміркувати“Книгу скарг” треба писати.

Номер слайду 4

ОБГОВОРЕННЯ ПРОБЛЕМИ, ВИЗНАЧЕННЯ ЗАДАЧ. Складання асоціативного куща Метод «Прес»Чи вважаєте ви, що від кожного із нас залежить майбутнє планети? Користуючись підказками, спробуйте довести свою думку. Я думаю, що …Тому, що …Наприклад, …Отже, … Загроза зникнення багатьох видів рослин і тварин. Забруднення водойм. Вирубування лісів. ПРИРОДА КРИЧИТЬ «SOS»Загибель птахів. Екологічна катастрофа

Номер слайду 5

ДОСЛІДНИКИ (ВІДШУКАТИ САМЕ В НАШІЙ МІСЦЕВОСТІ ПРОБЛЕМНІ МІСЦЯ) ЖУРНАЛІСТИ (ЗАФОТОГРАФУВАТИ, ЗРОБИТИ ВИСТАВКУ ФОТОГРАФІЙ ПРОБЛЕМНИХ МІСЦЬ, РОБИТИ ЗНІМКИ В ПРОЦЕСІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ)ПРИРОДОЛЮБИ (СКЛАСТИ КАЗКИ, ВІРШІ ПРО ПРИРОДУ, СКЛАСТИ ПАМ’ЯТКУ ПОВОДЖЕННЯ У ПРИРОДІ.

Номер слайду 6

ДОСЛІДНИКИ ДОСЛІДИЛИ, ЩО У НАШОМУ СЕЛІ Є ЗАБРУДНЕНА РІЧКА, РОСТЕ БАГАТО ПЕРВОЦВІТІВ, НЕДОСТАТНЯ КІЛЬКІСТЬ ГОДІВНИЧОК ДЛЯ ПТАХІВ, ВИРУБУЮТЬСЯ ДЕРЕВА . ЖУРНАЛІСТИ РОБЛЯТЬ ЗНІМКИ , ЗРОБЛЯТЬ ФОТОГАЛАЕРЕЮ ПРИРОДОЛЮБИ ПОЧИНАЮТЬ СКЛАДАТИ КАЗКИ ПРО ПРИРОДУ ДЛЯ ВИХОВАНЦІВ ДИТЯЧОГО САДКА, РОЗРОБЛЯЮТЬ НАСТІЛЬНІ ІГРИ З ПРИРОДОЗНАВСТВА, СКЛАДАЮТЬ ЗАГАДКИ.

Номер слайду 7

ПРИЙМАТИ УЧАСТЬ У ЩОРІЧНІЙ ШКІЛЬНІЙ ВИСТАВЦІ МАЛЮНКІВ “ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ.”РАЗОМ ІЗ БАТЬКАМИ ЗРОБИТИ ГОДІВЧНИКИ І РОЗВІСИТИ ЇХ НА ТЕРИТОРІЇ СЕЛА. СТВОРИТИ “НОВОРІЧНІ БУКЕТИ”, ЗАПРОПОНУВАТИ ПОСТАВИТИ ВДОМА ЗАМІСТЬ ЯЛИНОК. ПОПРАЦЮВАТИ З “ЧЕРВОНОЮ КНИГОЮ”, ВИЗНАЧИТИ, ЯКІ ПТАХИ, ТВАРИНИ, РОСЛИНИ Є В НАШОМУ КРАЮ. ЗРОБИТИ ГЕРБАРІЙ З ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН. НАМАЛЮВАТИ ПЛАКАТ “ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ПРИРОДІ”ЗРОБИТИ І РОЗДАТИ ПАМ’ЯТКИОГОЛОСИТИ ФОТОКОНКУРС “ПРИРОДА ПРОСИТЬ ДОПОМОГИ”

Номер слайду 8

ПАМ’ЯТКА Не зривай даремно листя, не топчи трави! Не рви квітки, не губи її! Не шуми! Прислухайся до голосу лісу! Не завдавай шкоди ні пташкам, ні звірам! Не лови метеликів, не кривдь їх! Не скаламуть джерело! Охороняй його чистоту! Не рви багато квітів! Бережи їх! Не ламай черемхи, не каліч інших квітучих дерев та кущів! Прослідкуй, щоб у лісі не лишилось навіть іскри непогашеного вогню! Не зрубуй ялинок і не дозволяй робити це іншим! Не залишай після себе сміття на природі!

Номер слайду 9

pptx
Додано
20 листопада 2019
Переглядів
5225
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку