Проєкт "Корисні властивості деяких кімнатних рослин школи та їх вплив на емоційний стан людини"

Про матеріал
Виявити практичне значення кімнатних рослин: а саме розширити і поглибити знання про корисні властивості деяких кімнатних рослини для людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корисні властивостідеяких кімнатних рослин школи та їх вплив на емоційний стан людини

Номер слайду 2

Мета проекту:ознайомитись з різноманітними кімнатними рослинами;виявити їх практичне значення: а саме розширити і поглибити знання про корисні властивості деяких кімнатних рослини для людини;розвивати пізнавальні інтереси учнів до знань; виховувати екологічну культуру.

Номер слайду 3

Завдання проекту: за допомогою проекту поглибити уміння досліджувати і пізнавати природу; опрацювати літературу та знайти інформацію про корисні властивості кімнатних рослин; активізувати пізнавальну, творчу та просвітницьку діяльність учнів. Практичне значення роботи полягає в тому, щоб дізнатися, які кімнатні рослини мають корисні властивості і як впливають на емоційний стан людини. 

Номер слайду 4

Об’єктом дослідження є кімнатні рослини, які прикрашають приміщення нашої школи.

Номер слайду 5

Зміст. ВСТУП РОЗДІЛ 1. Історія кімнатного квітникарства1.1. Лікарські властивості кімнатних рослин1.2. Вплив кімнатних рослин на емоційний стан людини1.3. Життя кімнатних рослин школи. Розділ 2. РекомендаціїВИСНОВКИ СПИСОК ДЖЕРЕЛ ІНФОРМАЦІЇ

Номер слайду 6

Історія кімнатного квітникарства Історія кімнатного квітникарства бере свій початок з глибокої давнини. Перша згадка про вирощування рослин в закритому приміщенні відноситься до XIII століття. В Європі рослини з тропічних областей з’явилися в XV столітті. А в першій половині ХХ століття багато екзотичних кімнатних рослини стали вже невід’ємною частиною домашнього інтер’єру.

Номер слайду 7

ЛІКАРСЬКІ ВЛАСТИВОСТІ КІМНАТНИХ РОСЛИНВ даний час кімнатні лікарські рослини використовують не тільки в народній медицині, але й для виготовлення різних медичних препаратів. Тому я дослідила в своїй роботі найбільш популярних кімнатних рослин. Серед ниє є такі як: Алое деревовидне, Каланхое, Крассула. Вони мають антибактеріальну дію. Препарати з цих рослин сприяють швидкому загоєнню ран, опіків, порізів. Сік використовують для лікування верхніх дихальних шляхів, а також позбавляє від свербіння при укусах комах. Грошове дерево (Крассула) Алое деревовидне (Столітник) Каланхое перисте

Номер слайду 8

Золотий вус. Широке значення має і Золотий вус. Усі частини цієї рослини застосовують при лікуванні захворювань шлунка і кишечника, цукровому діабеті, ожирінні, для лікування хвороб суглобів і хребта та багатьох інших хвороб. Чудодійні властивості Пеларгонії порівнюють з подорожником. Рослина здатна знизити кров'яний тиск, вилікувати радикуліт, поліпшити стан шкіри при акне. Пеларгонія(Герань)

Номер слайду 9

Гібіскус (Китайська троянда)Гібіскуса використовують як бактерицидний, протизапальний, жовчогінний, сечогінний, протисудомний та кровоспинний засіб. З пелюсток готують цілющий чай під назвою «Каркаде». Особливо він корисний людям, страждаючим від гіпертонічної хвороби. У гарячому вигляді він підвищує артеріальний тиск, а охолоджений – знижує.

Номер слайду 10

Плющ звичайний. Екстракт плюща звичайного входить до складу багатьох медичних препаратів для лікування захворювань дихальної системи, печінки, жовчного міхура. Листя Плюща воскового використовують від головного болю, для знищення бородавок і жировиків. Плющ восковий (Хойя м'ясиста)

Номер слайду 11

Лимон кімнатний Плоди лимонна застосовують як вітамінний, жарознижуючий, відхаркувальний засіб. Лимон є прекрасним засобом для профілактики простудних захворювань.

Номер слайду 12

Цикламен. З лікувальною метою використовують кореневище або бульби Цикламена. Нерозведений сік цієї рослини використовують у разі укусів гадюки.

Номер слайду 13

Вплив кімнатних рослин на емоційний стан людини. Багато кімнатних рослин позитивно впливають на емоційний стан людини, поліпшують пам’ять, поглинають частину шуму, а також очищають повітря від шкідливих бактерій. Тому я пропоную вашій увазі деякі з таких рослин. Узамбарска фіалка (Сенполія) надає заспокійливу дію на атмосферу в кімнаті. Хлорофітум - рекордсмен рослинного світу з очищення повітря. Узамбурська фіалка (Сенполія) Хлорофітум

Номер слайду 14

Сансев’єра (Тещин язик)Кактус та Сансев’єра частково захищають від електромагнітного випромінювання. Вони поглинають радіаційне випромінювання від комп’ютерного екрану монітора і телевізора. Кактус

Номер слайду 15

Аспідістра. Аспідістра поглинає фенольні забруднення та зайвий шум, знищує шкідливі бактерії. Фікус ефективно очищає повітря від бензолу і фенолу, пливає на енергетику в приміщенні. Чим більше в кімнаті рослин, тим більше в ній кисню і менше мікроорганізмів. Головне, про що потрібно пам'ятати - про кімнатні квіти треба дбати і дарувати їм свою любов, тільки тоді вони будуть служити надійним захистом від багатьох життєвих негараздів. Фікус Бенджаміна

Номер слайду 16

Життя кімнатних рослин школи Перебуваючи у приміщенні нашої школи, ми можемо побачити велику кількість різноманітних кімнатних рослин, які є невід’ємною окрасою нашого шкільного життя та відіграють важливу роль в естетичному вихованні дітей.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

РекомендаціїОпрацювавши літературу, я знайшла багато цікавої інформації про корисні властивості кімнатних рослин, тому вважаю за необхідне запропонувати такі рекомендації: розширювати і поглиблювати знання про корисні властивості кімнатних рослин для людини;розвивати пізнавальні інтереси учнів до знань; виховувати екологічну культуру;винести даний матеріал для проведення загальношкільного заходу.

Номер слайду 19

Висновки. Під час вивчення та дослідження кімнатних рослин було опрацьовано 16 видів, які мають лікувальні властивості та позитивно впливають на емоційний стан людини. Вивчивши ці рослини та зробивши аналіз, я з’ясувала, як ці рослини впливають на людину, на її психічний та емоційний стан. Аналізуючи вплив кімнатних рослин на людину я дійшла висновку, що правильно підібрані рослини поліпшують її самопочуття, нейтралізують негативний вплив на її організм. Любіть, піклуйтеся про обрані вами рослини, і вони дадуть вам відповідь тим же.

Номер слайду 20

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
28 березня 2023
Переглядів
294
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку