Проєкт «Корисні властивості овочів»

Про матеріал
Проєкт «Корисні властивості овочів» складається з 3 етапів та може реалізовуватися протягом 1 місяця.
Перегляд файлу

Проєкт

«Корисні властивості овочів»

Мета проєкту: розширити і закріпити знання учнів про овочеві культури та їх користь для здоров’я людини; зацікавити дітей проєктною діяльністю; створити умови для розвитку пізнавальних та творчих здібностей дітей.

Завдання проєкту:

  1.               Формувати в молодших школярів життєві компетентності.
  2.               Організація і проведення екскурсії до шкільної бібліотеки.
  3.                             Збір інформації про користь овочів; формувати інтерес до усної народної творчості (загадки, казки, приказки).
  4.               Залучати батьків до сумісної творчості з дітьми.
  5.               Розвивати дбайливе відношення до свого здоров’я.
  6.               Виховувати товариськість та вміння працювати колективно.

 

Творчий продукт: дитячі поробки з овочів та малюнки.

Тип проекту: життєтворчий.

Термін реалізації проєкту: 1 місяць.

Відповідальні координатори проєкту: вихователь.

    Учасники проєкту: вихователь, вихованці та батьки.

Очікувані результати: 

У процесі проектної діяльності  молодші школярі актуалізують та закріплять  свої знання про властивості овочів та їх користь для здоров’я. Розширяться комунікативні та творчі здібності дітей.

У батьків підвищитися інтерес до життя і діяльності дітей в групі, вони будуть залучені в виховний  процес.

Матеріали: матеріал для виготовлення поробок, книги,  мультимедійна дошка, аркуші паперу та кольорові олівці (фломастери)

 

Актуальність проєкту.

Здоров’я дитини, її фізичний та психологічний розвиток у значній мірі визначаються умовами її життя, насамперед, умовами її життя у школі. На роки навчання дитини у школі припадає період інтенсивного розвитку організму. Тому, саме на  шкільний заклад лягає відповідальність саме за збереження та зміцнення здоров’я учнів.

Правильне та раціональне харчування, до якого належать овочеві рослини, є однією з складових людського здоров’я і важливим питанням зберігаючої технології. Головним завданням якої є не тільки здобуття нових знань, але і вміння правильно проаналізувати одержану інформацію, зберегти та правильно застосовувати їх в житті. Дуже важливими є ті форми організації, які забезпечують високу пізнавальну активність учнів і дають можливість підвищити рівень знань і вмінь. Слід зазначити, що проєкт «Корисні властивості овочів» активізує пізнавальну і творчу діяльність дітей, дає зрозуміти  можливість суть життєвих процесів, сприяє кращому засвоєнню набутих знань, а також виховує повагу до праці інших людей.

Етапи реалізації проєкту.

І етап. Підготовчий

  1. Визначення теми проєкту.
  2. Формулювання мети і завдань.
  3. Розробка плану роботи проєкту; робота над пошуком інформації.
  4. Мотивування учнів до проєктної діяльності.
  5. Поширення інформації про початок проєкту.
  6. Обговорення очікуваних результатів.
  7. Створення робочих груп.

 

ІІ етап. Виконання проєктних  завдань

  1.               Ознайомлення дітей з овочевими рослинами, їхніми властивостями та користю.
  2.               Організація і проведення екскурсії до шкільної бібліотеки.
  3.               Проведення інформаційної години «Смачні овочі для нас – вірні друзі повсякчас».
  4.               Малювання малюнків за обраною тематикою.
  5.               Організація і проведення презентації «Новини з бабусиної грядки про щедрий урожай»
  6.               Створення поробок та композицій з овочів з допомогою батьків.

 

ІІІ етап.  Заключний

  1. Виставка овочевих поробок.
  2. Аналіз проведеного заходу.
  3. Оцінка проекту, його результатів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опис проєкту.

 

Проєкт «Корисні властивості овочів» складався з 3 етапів та реалізовувався протягом 1 місяця. В ході першого етапу вихователь разом з дітьми   визначили тему проекту, сформулювали його  мету та завдання, визначили терміни його реалізації.

На другому етапі була організована  і проведена екскурсія до шкільної бібліотеки  для того, щоб знайти корисну інформацію про овочеві рослини та їх властивості. Вихователем було проведено  інформаційну годину «Смачні овочі для нас – вірні друзі повсякчас» мета якої: допомогти набути знань і навичок, необхідних для сьогоднішньої та майбутньої трудової діяльності; набуття певного життєвого досвіду; виховувати любов і шану до рідної землі та її трудівників. Година спілкування сприяла розвитку у дітей наступних груп компетенцій: компетенції навчатись впродовж життя, професійно-трудові, соціальні та  комунікативні компетенції.

Після неї кожен вихованець отримав завдання намалювати малюнки овочів, після чого була оформлена виставка овочевих розмальовок.

На кінці етапу діти разом з батьками виготовляли поробки та композиції на обрану тематику для виставки.

Третій заключний етап мав на меті аналіз проекту та його результатів. Були визначені основні переваги та недоліки, чи вдалося досягти мети в ході реалізації проекту.

Результати реалізації проєкту.

 

Усі етапи проєкту в комплексі мають  навчально-виховну цінність, сприяють реалізації творчого потенціалу молодших школярів, створенню й підтриманню доброзичливого мікроклімату в колективі, розвитку пізнавального інтересу, усвідомленню кожним свого власного внеску в спільну роботу, розвивають уміння спілкуватися та адаптуватися в середовищі.

ДОДАТОК

 

C:\Users\Марина\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_20181115_150012.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Антонь Марина
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку