Проєкт «Космічний архітектор – мрійник, який пам’ятає про реальність».

Про матеріал
На дитячій архітектурній виставці-конкурсі «Професії майбутнього» в межах Фестивалю PLAY FEST 2019 Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «ОСНОВА» представила проєкт «Космічний архітектор – мрійник, який пам’ятає про реальність».
Перегляд файлу

PLAY FEST 2019

C:\Users\Админ\Desktop\публ 1\viber image 2019-05-16 , 13.08.08.jpg

             На дитячій архітектурній  виставці-конкурсі  «Професії майбутнього»  в межах Фестивалю PLAY FEST 2019 Запорізька загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів «ОСНОВА» представила проєкт «Космічний архітектор – мрійник, який пам’ятає про реальність».

Лего-це творчість,

Лего – це клас,

Лего назавжди об’єднує нас!!!

 

C:\Users\Админ\Desktop\публ 1\IMG_20190304_151737.jpgГлядачам та учасникам цього конкурсу було представлено модель, яка стала результатом багатоденної кропіткої роботи всього шкільного колективу. Спочатку було колективне обговорення проектів, думок, ідей, яку САМЕ модель буде представлено на конкурсі. Учні початкової школи втілювали свої пропозиції в малюнках, а старшокласники в презентаціях. Щоб створити свої проєкти вони сперечалися, дискутували, звертались до різноманітних джерел, шукали цікаву інформацію. А далі всі учні сортували різні деталі конструктору, і це ще одна сходинка для досягнення спільного результату. Потім після уроків, на перервах наші «архітектори» збирали модель… Було цікаво спостерігати, як з таких різних маленьких деталей складається «космічний» об’єкт. Це було фантастично… І ось модель майже готова…

C:\Users\Админ\Desktop\публ 1\viber image 2019-05-16 , 12.01.43.jpgМи  замислились над питанням - що дає участь у конкурсі нашому закладу? Відповідь знайшли не одразу. Це не приз, не диплом переможця, не бажання стати відомими в країні. Головне ми вже здобули, не зважаючи на підсумки конкурсу. Головне в тому, що шкільний колектив – а це всі-всі: учні, вчителі, адміністрація, технічні працівники – виконував одну єдину справу, яка згуртувала, об’єднала, надала можливість відчути задоволення від спільного планування, спільної організації, спільної реалізації думок та ідей, надала можливість кожному імпровізувати, розкрити свій потенціал, отримати новий досвід у пошуку нестандартних, незвичних засобів взаємодії, співпраці.

Це був приклад єдиного пориву єдиного колективу, єдиної родини, коли всі один за одного, всі разом, плечем до плеча, спільно досягають поставленої мети. Думаю, що ця модель – не просто наше уявлення про професію майбутнього, ця модель – єдиний подих, єдиний поштовх серця нашої дружної шкільної родини…  

Напруженими були дні підготовки до архітектурної виставки LEGO, але учні з великим задоволенням та відповідальністю поставилися до реалізації проєкту. Вони з ентузіазмом  втілювали свої мрії, демонстрували нові ідеї, креативність, творчий підхід.

Нехай кожен день приносить всім учасникам фестивалю радість і задоволення від зробленого. Бажаємо всім невичерпної енергії, оптимізму, творчих здобутків та натхнення!

                                                                                                

Захист проєкту:

Всіх вітає Запорізька загальноосвітня школа «ОСНОВА»

Ми молоді, завзяті, у нас є безліч цікавих ідеї і тому ми тут.

Представляємо наш проєкт  «Космічний архітектор – мрійник, який пам’ятає про реальність».

C:\Users\Админ\Desktop\публ 1\LEGO.jpgКосмічний архітектор створює проекти, будує інфраструктуру, забезпечує комфорт у відкритому  космосі та на інших планетах.

Він креативний, наполегливий, з розвинутою уявою, вмінням швидко адаптуватися до незвичайних умов.
Космічний архітектор – це Одіссей космічного простору!

Тож починаємо нашу одіссею.

 На одній з планет нашої Галактики повним ходом йде будівництво житлового комплексу. Він складається з декількох поверхів, на яких розміщені ангар для космічних кораблів, посадкові майданчики, вантажний ліфт, ботанічний сад, їдальня та центр управління. У комплексі підтримується мікроклімат. На даху розташована антена, завдяки якій можна відправляти сигнали на інші планети. А ця антена вкриває інтернетом усю планету.А це пульт управління, з якого космічний архітектор керує процесом будівництва.

C:\Users\Админ\Desktop\публ 1\Центральне фото\DSC_0250.JPGВід житлового комплексу до енергетичного блоку нас веде закритий ескалатор для людей і техніки. На енергетичному блоці розташовані сонячні батареї. А альтернативним джерелом живлення є вітряки, які перетворюють вітер в електроенергію.

Лазерний 3D принтер переробляє місцеві породи і відтворює масу для створення необхідних будівельних матеріалів.
Поруч знаходяться підйомний кран та інші машини, необхідні для робіт на поверхні планети. А для бажаючих відпочити, працює басейн.

А все це разом – чарівне містечко для людей, які тепер можуть навіть на чужій планеті, відчувати себе як вдома. Тож наша одіссея добігає кінця.

Всім учасникам Фестивалю ЛЕГО наша команда бажає: творчості, натхнення, наполегливості, креативу!

docx
Додано
10 грудня 2020
Переглядів
429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку