Проект «Святкуємо День Землі англійською»

Про матеріал
Планування позакласного заходу, створено у вигляді проектної роботи. До участі залучено учнів різних ланок, планування і результат оформляється учнями 10-го класу (учасниками мовного гуртка)
Перегляд файлу

Проект «Святкуємо День Землі англійською»

Проблема: формування у учнів колегіуму екологічної свідомості та природодоцільної поведінки

Мета:

1. усвідомлення потреби збереження навколишнього середовища;

2. інформування про глобальні проблеми людства та шляхи їх вирішення;

3. виховання почуття відповідальності за нашу Землю;

Обладнання: інтерактивна дошка (для показу презентацій, відео та доступу до сервісів Google); ватман, кольоровий папір (для створення тематичної стіннівки); бланки для написання листів; ПК (для проходження вікторини у он-лайн режимі).

Практичні завдання:

  1. Збір та поширення інформації про свято.
  2. Підготовка спільної презентації Google “Самі захоплюючі факти про нашу планету”.
  3. Підготовка стіннівки “Збережемо Землю” (спільна робота учнів початкових та старших класів)
  4. Віртуальна екскурсія до Запорізького дитячого ботанічного саду (Google maps).
  5. Написання листів Матінці-Землі англійською мовою.
  6. Конкурс літературного перекладу віршів про природу з англійської мови.
  7. Перегляд тематичного відео з подальшим обговоренням.

Терміни проведення: 21-22 квітня

Хід проекту:

1. Перед учасниками мовного клубу «Umbrella» ставиться завдання вивчити інформацію про свято День Землі, історію його виникнення, та традиції святкування. Вичаються також екологічні проблеми нашої планети та обговорюються шляхи їх вирішення. Результатом проведенного дослідження має бути презентація «10 самих брудних місць нашої планети». Інформація має бути донесена до якомога більшої кількості учнів у період 21-22квітня.

2. До 21 квітня має бути готова спільна презентація Google «The most fascinating facts about our planet». Оголошення про створення данної презентації та її макет повинні бути розміщені на блозі клубу не пізніше 18 квітня. До роботи слід залучити всіх бажаючих взяти участь. На засіданні мовного клубу розглянути запропоновані факти та обрати найцікавіші.

3. Тематична стіннівка «Save the planet» буде готуватись у період 18-21 квітня та буде доступна для розгляду 22 квітня. Учням початкових класів необхідно поміркувати і записати на підготовлених кольорових листочках свої думки, з приводу того, що повинен а не повинен робити кожен житель планети, щоб можна було комфортно і щасливо проживати на ній ще багато років. Записи мають бути зроблені російською та англійською мовами. Учням старших класів необхідно перевірити записи та надати необхідну допомогу у перекладі. За задумкою дані послання мі разом розмістимо навколо малюнка нашої планети.

4. 21 квітня заплановано провести віртуальну екскурсію у Запорізький дитячий ботанічний сад. Метою даного заходу є не тільки ознайомлення з красою природи, але й ознайомлення з можливостями Google maps. Дізнавшись про це, всі бажаючи зможуть «відвідати» будь-який куточок нашої дивовижної планети.

5. 21 квітня. На першому уроці для учнів 6-8 класів колегіуму пропонується творче завдання. Написати «The letter to Mother-Earth». Для виконання роботи кожен бажаючий має отримати заготовлений бланк. Роботи прийматимуться до кінця уроків цього ж дня. Кращі листи будуть зачитані та розміщені біля стінгазети.

6. Конкурс літературного перекладу віршів про природу заплановано на 22 квітня. Місце та час проведення буде повідомлено додатково. Пропонується прийти у визначений час до конкретної аудиторії і поділитися  гарним віршем про природу або нашу планету та зачитати власний літературний переклад. Кращі читці отримають відзнаку.

7. Всіх бажаючих буде запрошено до перегляду тематичних відео, що відбудеться 22 квітня. (місце і час буде оголошено додатково). Всі глядачі мають бути готовими до того, що після перегляду буде мати місце обговорення побаченого та почутого англійською мовою. Сюжети відібраних мультфільмів дуже актуальні:

Лоракс  Сюжет переносить глядачів у світ майбутнього, у якому все зроблено з пластику. Чисте повітря можна купити у спеціальній пляшці, а вся зелень на вулицях бутафорська. У людей з’явилися нереальні можливості змінювати цей світ на свій розсуд. Хочеш побачити гори за вікном, почути шум морського прибою у себе у дворі, покататися на лижах або полежати біля басейну – всього лише натисни на кнопку і все зміниться. У цьому унікальному місті є все, крім справжніх дерев, натуральної краси природи.

Однак, все змінюється, коли простий хлопчисько Тед, закоханий в прекрасну дівчинку Одрі, заради неї вирішує розшукати справжнє, живе дерево. Заради любові Теду доведеться пройти через безліч перешкод, пережити різноманітні пригоди, а також знайти хорошого помічника в особі злегка дивного відлюдника Находкінса, який повідає хлопчикові історію про загадкового захисника дерев на ім’я Лоракс. (посилання ховається за картинкою)

Врятувати Землю -  Звичайний американський хлопчик (син президента) вступив до загону бойскаутів та загубився під час походу. Винахідливий Семуел повинен знайти вихід. Проте він провалився крізь землю і опинився на протилежному боці світу - в непрохідних джунглях. Саме там він дізнається про те, що люди більше не бережуть Землю і наша планета знаходиться в небезпеці. Тільки він може її врятувати. Разом з безстаршною воїтелькою Нарвою та її маленьким братом Сему належитьзробити неможливе - врятувати Землю, коли проти тебе весь світ. (посилання ховається за картинкою)

Після перегляду відбулось бурхливе обговорення побаченого і почутого англійською мовою.

 

В результаті планується отримати велику кількість важливої інформації та отримати задоволення від проектної роботи.

 

 

 

docx
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання, рівень стандарту) 10 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
27 серпня 2019
Переглядів
1996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку