Проект "Тридиції села Свердлове (Златопілля)"

Про матеріал

Проект учнів 7 класу Бобринецького районного Будинку дитячої творчості. Гурток «Чари рідного слова». КЗ "Златопільська загальноосвітня школа I-II ступенів". Створений з метою популяризації традицій свого краю серед представників молоді; передати молодому поколінню багатство духовної культури свого краю через відродження традицій і звичаїв, його національну ментальність, своєрідність світогляду.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект «Традиції села Свердлове»Проект учнів 7 класу. Бобринецького районного Будинку дитячої творчості. Гурток «Чари рідного слова». Керівник гуртка – Шитель А. В.

Номер слайду 2

Актуальність теми: Кожна нація, кожен народ, навіть кожна соціальна група має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. Адже звичаї свого народу та рідного краю зокрема – це минуле нашого народу. А без минулого неможливе майбутнє повноцінної ідентичної нації. Традиції народу з сивої давнини завжди були і є невичерпним живильним корінням нашої духовності, національної самосвідомості, високого патріотизму. Не знаючи цього безсмертного народного скарбу, не можна впевнено йти вперед і оновлювати суспільство на засадах демократії. Тому важливим є популяризування традицій свого роду серед представників молоді.

Номер слайду 3

Мета проекту: Передати молодому поколінню багатство духовної культури свого краю через відродження традицій і звичаїв, його національну ментальність, своєрідність світогляду.

Номер слайду 4

«Моє рідне село між степами лужить. За селом вдалині Сугоклія бурлить І несе нам з віків пісні тих козаків, Що відстояли край у лихих ворогів…»Віра Гордієнко, свердлівчанка. Українська народна пісня є свідком історії і таланту українського народу. Минають віки, змінюються суспільні устрої, на зміну одним поколінням приходять інші. І в кожного свої смаки, уподобання, погляди на життя, але народна пісня – щира і мудра, залишається жити вічно. Саме таку невмирущу пісню впродовж сорока дев’яти років пропагує народний аматорський фольклорний автентичний колектив «Свердлівчанка».

Номер слайду 5

Їхній репертуар по-справжньому захоплює слухачів: ніжний, життєрадісний, зрозумілий кожному, адже пісні йдуть від душі, від самого серця.

Номер слайду 6

Всього в пісенному доробку колективу налічується більше 100 різноманітних пісень. Цей колектив має безліч нагород районного та обласного значення. Також вони були учасниками програми «Фольк-music»

Номер слайду 7

Нагороди районного значення. Нагороди обласного значення. Участь у «Фольк-music»

Номер слайду 8

Ми теж активно долучаємось до цієї традиції та чаруємо свердлівчан своїм співом«Моє рідне село, ти як квітка в житах: Потопають сади у вишневих садах, За селом ген буяють пшениці рясні Та ще часто лунають народні пісні…» Віра Гордієнко, свердлівчанка

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ми полюбляємо не тільки співати, а ще й танцювати. Адже що то за українка, що танцювати не любить!

Номер слайду 11

«Моє рідне село, ти в степах пролягло. Бобринецьких від краю до краю.І здається мені, кращих тебе із сіл,Що на рідній землі, я не знаю…» Валентина Зеленська, свердлівчанка. Окрім народних танців полюбляємо ще й патріотичні флешмоби танцювати.

Номер слайду 12

«Моє рідне село, ти як квітка в житах: Потопають сади у вишневих садах, За селом ген буяють пшениці рясні Та ще часто лунають народні пісні…» Віра Гордієнко, свердлівчанка. Тільки не думайте, що ми завжди серйозні. Жартувати, на Святвечір про долю віщувати, вечорниці на Андрія організувати… Це теж про нас.

Номер слайду 13

«Моє рідне село, ти як квітка в житах: Потопають сади у вишневих садах, За селом ген буяють пшениці рясні Та ще часто лунають народні пісні…» Віра Гордієнко, свердлівчанка. А найбільше звичайно полюбляємо варенички та млинці частувати, адже ми – нащадки козацького роду, а який козак йде в бій голодним?

Номер слайду 14

«Моє рідне село, ти Свердлове моє, І багатства й щедрот, всього вдосталь тут є. Хай ніколи у тебе не буде біди, Щовесни нехай квітнуть вишневі сади!» Віра Гордієнко, свердлівчанка. Також на теренах нашого краю проживає багато поетів Бобринеччини, що є учасниками Бобринецької літературної студії «Спадок» до якої належать і шановані свердлівчанки: Щіченко Наталія, Зеленська Валентина, Гордієнко Віра.

Номер слайду 15

Мандрівка рідним краєм«А я іду заквітчана, Волошками увінчана,У неба край задивлена. Босоніж по стежиночці,Простую серед трав. Й колоссячко замріяне. На сонці по стерниночціІскриться й виграва. А маківки сполохано Палахкотять закохано. У рідний край задимлений. Туманами невтомними,Тріпочуть та шепочуться До соняхів все горнуться. А панни жовтобокі тіРясніють золотом на самій видноті. Ми – юні україночки,Роду давнього, роду славного – Яскраві перлиночки!» Творчість гуртківців «Чари рідного слова»Ми теж вирішили спробувати свої сили у поетичній справі

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
8 лютого 2018
Переглядів
1089
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку