Проект "Великоднє яйце"

Про матеріал
Презентація "Великоднє яйце, виконане в техніці "орігамі". Містить технологію виготовлення виробу та коротку історію виникнення та виготовлення виробів в техніці "орігамі".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект на тему:“Великоднє яйце в техніці модульного орігамі”

Номер слайду 2

Мета проекту – навчитися або удосконалити свої вміння у техніці модульного орігамі; поглибити свої знання про застосування цієї техніки у побуті і не тільки. Завдання проекту – створити виріб для інтер’єру. Обгрунтування доцільності проекту. Зробити економічні розрахунки. Зробити рекламу.

Номер слайду 3

«Модульне орігамі» — це техніка складання модулів з паперу в 3 D конструкції

Номер слайду 4

Історія виникнення Перше згадування про модульне орігамі було в 1734 році в японській книзі яка називалася «Ranma Zushiki» яку написав Хаято Охоко. У ній зображено групу традиційних моделей орігамі. Не звертаючи уваги на давню історію модульного орігамі, більшість маленьких традиційних моделей все таки зроблені з одного листа паперу.

Номер слайду 5

До 1960-х років дана техніка орігамі не розвивалася, до поки її знову не відкрили у Японії та США. З тих пір вона все ще розвивається і являє собою тисячі нових робіт.

Номер слайду 6

Особливості модульного орігамі: У процесі складання використовується техніка класичного моделювання. Використовується значна кількість паперу. Кожен окремий аркуш складається в модуль за правилами класичного орігамі, а потім модулі з'єднуються шляхом вкладання їх один в одного. Зняття обмеження на кількість аркушів дозволяє з більшою легкістю створювати великі моделі зі складною структурою.

Номер слайду 7

Тепер розглянемо технологію виготовлення окремих модулів. Приготуймо невеликий листок паперу прямокутної форми. Кладемо його вгору зворотною стороною.

Номер слайду 8

Згинаємо прямокутник уздовж навпіл. Згинаємо навпіл поперек.

Номер слайду 9

Залишаємо маленький зазор і перевертаємо, загнемо кути до середини. Знову загинаємо кути і складаємо трикутничок. У отриманого модуля є кишеньки для того, щоб вставляти туди інші модулі:

Номер слайду 10

З модулів можна зробити

Номер слайду 11

!!!Я обрав пасхальне яйце!!!

Номер слайду 12

Моя робота

Номер слайду 13

Обгрунтування доцільності проекту Це Великоднє яйце може послужити не тільки, як доповнення до інтер’єру, але і як корисна у побуті річ, яка буде радувати око і піднімати настрій.

Номер слайду 14

Економічні розрахунки: На цей проект було використано20 листків паперу – 10 грн. Клей ПВА – 7 грн. Використаний час (3 год) – 30 грн Усього: 47 грн

Номер слайду 15

Дякую за увагу!!!!!

pptx
Додано
24 лютого 2021
Переглядів
998
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку