Проєкт «Вуличне освітлення на сонячних батареях – наша енергонезалежність та заощадливість»

Про матеріал
Через нераціональне споживання енергії людство опинилось на межі екологічної катастрофи. Очевидними стали прояви негативних наслідків збільшення енергоспоживання в усьому світі. Найпотужніше джерело енергії – Сонце. Сонячна енергетика використовує поновлюване джерело енергії і в перспективі може стати екологічно чистою, тобто такою, що не виробляє шкідливих відходів. Людство все більше усвідомлює свою відповідальність за збереження довкілля, за чистоту нашої планети. Економія енергії — справа, що стосується всіх, кожного з нас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бродівський ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №4 Бродівської міської ради Львівської області команда «Еnergу– CLASS!» учні 9-А класу Проєкт «Вуличне освітлення на сонячних батареях – наша енергонезалежність та заощадливість»

Номер слайду 2

Актуальність: Найпотужніше джерело енергії - Сонце   Через нераціональне споживання енергії людство опинилось на межі екологічної катастрофи. Очевидними стали прояви негативних наслідків збільшення енергоспоживання в усьому світі. Сонячна енергетика використовує поновлюване джерело енергії і в перспективі може стати екологічно чистою, тобто такою, що не виробляє шкідливих відходів.

Номер слайду 3

Завдання проєкту з’ясувати додаткові можливості економії витрат енергії і втілити їх у життя; інформувати про свою діяльність адміністрацію школи, учнів, учителів, батьків; використовуючи набуті знання, економити кошти школи та міського бюджету; показати громадськості методи ефективного збереження енергії Землі.

Номер слайду 4

Очікувані результати: створити інформаційний стенд «Енергозбереження»; Переконати адміністрацію школи щодо доцільності заміни освітлення шкільного подвір’я.

Номер слайду 5

Ми діємо: Ми хочемо поновити освітлення шкільного подвір’я перед входом у школу: замінити звичайні лампи розжарення на автономне сонячне освітлення. Система швидко окупається, оскільки не вимагає капіталовкладень і дозволяє заощаджувати енергію. Проводимо роз’яснювальну роботу серед громадськості.

Номер слайду 6

Цікавий факт: Для того, щоб 12 годин щодня протягом року горіла одна лампа потужністю 100 Вт, необхідно спалити 180 кг вугілля, внаслідок чого в атмосферу буде викинуто 425 кг СО2.

Номер слайду 7

Використання природної енергії пов'язане з двома проблемами: Перша — запаси відновлюваних джерел енергії вичерпуються. Друга — сучасні способи виробництва енергії завдають непоправної шкоди довкіллю та людині внаслідок шкідливих викидів. Тому необхідно її заощаджувати!

Номер слайду 8

Альтернативна енергетика в Україні Один з перших проєктів із запровадження новітніх технологій та використання енергії Сонця реалізували в м. Острог, де на деяких вулицях встановлено нові автономні ліхтарі, що працюють від сонячних батарей.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

В процесі створення прототипу сонячного ліхтаря

Номер слайду 11

Ми рахуємо: загублена енергія Одна лампа розжарення потужністю 150 Вт, працюючи в середньому 8 годин за добу за рік споживає: Е= 150 Вт*8 год*365=438000 Вт*год=438 кВт*год. Чотири таких ліхтарі, що працюють на шкільному подвір’ї: Е=438 кВт*год*4=1752 кВт*год. Економічний ефект від впровадження проекту складе:  1752 кВт*год*2,68 грн=4695,36 грн на рік. Таку суму може економити школа, а отже, і міська рада, якщо замість таких ліхтарів використати автономні вуличні світильники на сонячних батареях.

Номер слайду 12

Приблизна вартість енергозберігаючого обладнання: Вуличний Led-світильник на сонячних батареях (9W) – 3300 грн за 1шт. Вартість світлення - 0 грн/міс.   Вартість реалізації проєкту : 3300 грн*4 шт.=– 13 200 грн.  Термін окупності проєкту :  13200 грн/4695,36 грн = 2,8 роки

Номер слайду 13

Переваги сонячне вуличне освітлення є незалежним від загальної мережі, отже, витрат на електроенергію немає; світильники потребують суттєво менших витрат на обслуговування; через відсутність дротів та кабелів, ризик аварій мінімальний. цей тип освітлення не забруднює навколишнє середовище.  Недоліки початкові витрати значно перевищуватимуть витрати, ніж побудувати  традиційні мережі освітлення; ризик крадіжки обладнання через його високу вартість; сніг або пил у поєднанні з високою вологістю знижують кількість накопиченої енергії на горизонтальних панелях. акумулятори потрібно періодично замінювати, що підвищує вартість поточного обслуговування.

Номер слайду 14

Висновки Заощаджувати енергію повинно все людство і кожна людина зокрема. Ми маємо усвідомити особисту відповідальність за майбутнє планети. Наповнимо нічне життя світлом, не переплачуючи за електроенергію.

Номер слайду 15

http://www.eco-live.com.ua/ http://i-energy.com.ua/wind.html http://www.etar.com.ua/history-arch53.html http://ua.textreferat.com/referat-9381.html http://referat.repetitor.ua/Негативний_вплив_енергетики_ http://refs.co.ua/80591 Energetika_i_okruzhayushaya_sreda.html http://www.ecosvit.net/ http://pidruchniki. ws/13820328/ekologiya/alternativni_dzherela_energiyi http://uk.wikipedia.org/wiki/Альтернативні_джерела_енергії Використаний ресурс

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Фізика, 9 клас, Інші матеріали
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
589
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку