Проект з трудового навчання: «Пошиття м’якої іграшки»

Про матеріал
Важко знайти дитину, якій не сподобаються кумедні м'які іграшки у вигляді лялечок, звірят або фруктів. Таку іграшку з фетру для дітей або для дорослих цілком можна зшити самостійно. Для цього не потрібні які-небудь спеціальні навички, а потрібно лише проявити фантазію і знайти зовсім небагато вільного часу.
Перегляд файлу

Проект з трудового навчання: «Пошиття м’якої іграшки»

 Важко знайти дитину, якій не сподобаються кумедні м'які іграшки у вигляді лялечок, звірят або фруктів. Таку іграшку з фетру для дітей або для дорослих цілком можна зшити самостійно. Для цього не потрібні які-небудь спеціальні навички, а потрібно лише проявити фантазію і знайти зовсім небагато вільного часу.

 Перші іграшки почали робити ще первісні люди. Тоді вони представляли із себе кам'яні, глиняні або пізніше, металеві фігурки які мали як художні, так і релігійні цілі. На території Сибіру знайдені фігурки тварин: мамонта, носорога, ведмедя, верблюда, птахів. Вони зроблені з м'якого каменю задовго до нашої ери. Вироби з бивня мамонта і м'якого каменю знайдені також в Москві і в інших районах. На Україну були знайдені фігурки людини і коня, виконані з глини і датуються 4-3 тисячоліттям до нашої ери. На території Новгорода археологи виявили велику кількість виробів з дерева. Ранні іграшки Давнього Єгипту датуються серединою III тисячоліття до нашої ери і, ймовірно, мали в основному релігійне значення. Це дерев'яні фігурки корів, тигрів, крокодилів.

 Історія м'якої іграшки почалася в 70-і роки 19 століття в Німеччині. Багато жіночих журналів у той час почали друкувати викрійки та поради щодо власноручного виготовлення м'яких іграшок. У 1879 р. мешканка німецького міста Гінген Маргарет Штайфф, з дитинства прикута до інвалідного візка, пошила кілька кумедних іграшок у вигляді звірів в якості подарунка для своїх племінників на Різдво. Іграшки страшенно сподобалися сусідам, і незабаром у Маргарет Штайфф вже було багато замовлень на виготовлення іграшок. Батько молодої рукодільниці відкрив невелику майстерню, в якій Маргарет та її сестри виготовляли м'які іграшки. Вже через кілька років майстерня перетворилася на фабрику іграшок «Steiff». Саме там в кінці 20-го століття "народилася" іграшка, яка згодом стала улюбленою у багатьох країнах світу. Це плюшевий ведмедик. Звичайно, ведмедів робили і раніше, але художник Ріхард Штайфф, один з племінників Mаргарет, придумав поєднати конструкцію м'якої іграшки та ляльки. У ведмежати, виготовленого за його ескізами особисто Маргарет Штайфф, передні і задні лапи рухалися на шарнірах.

Головне призначення м’якої іграшки.

 Як правильно підійти до вибору іграшки, яка подарує радість і захоплений настрій вашій дитині? Чому дітям подобається грати в м’які іграшки? Відповідь проста. Тому, що вони стають його вихованцями та друзями.

 Малюк із задоволенням грає з плюшевим ведмедиком, обіймає його, бере спати у своє ліжечко. Іграшка не затримується на роботі, не зайнята своїми справами, як дорослі. Вона супроводжує маленького чоловічка і під час хвороби, і коли він здоровий і повний сил.

 З величезною іграшкою дитина навряд чи відчує себе комфортно, він не зможе носити її з собою, годувати, лікувати, заколисувати. Тому при виборі в магазині дитячого улюбленця не забувайте, що розмір має значення.

Види м’яких іграшок.

 Сучасних батьків може здивувати різноманітність товарів, пропонованих індустрією виробництва дитячих іграшок.

Основні види:

  • звичайна іграшка;
  • з електронним пристроєм всередині;
  • м’які книжки;
  • частина ігрових панелей;
  • м’які кубики;
  • іграшки «на руку» для лялькового театру;
  • брязкальця.

Для чого дітям м’яка іграшка?

Дитина з’явилася на світ, він уже бачить, чує і відчуває. У перші пів року життя інтенсивно формуються його здатності. Батьки повинні сприяти розвитку цих навичок: дрібної та великої моторики, слуху, уваги, сприйняття, чуттєвого досвіду, зорових і тактильних відчуттів. У цей період важливе спілкування з дитиною, гра в його гри.

C:\Users\home\Desktop\зображення_viber_2022-09-06_16-46-40-327.jpg 

C:\Users\home\Desktop\зображення_viber_2022-09-08_15-08-31-183.jpgC:\Users\home\Desktop\зображення_viber_2022-09-15_11-32-47-242.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
15 жовтня 2022
Переглядів
583
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку