Проєкт " Зимуючі птахи нашої місцевості"

Про матеріал
Матеріал на Всеукраїнську акцію " Годівничка", створений у вигляді презентації. Тема проєкту " Зимуючі птахи нашої місцевості" Мета. проєкту: Ознайомити із видами птахів, які перебувають у зимовий період у нашій місцевості (с.Зірне) - навчити учнів допомагати птахам у зимовий період , облаштувати пташині «їдальні»; -провести облік птахів своєї місцевості у зимовий період; - формувати риси особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рівненська обл. Березнівський р-н. Зірненська ЗОШ І-ІІІ ст. Всеукраїнська акція «Годівничка»Проект «Зимуючі птахи нашої місцевості»

Номер слайду 2

Мета проекту: -Ознайомити із видами птахів, які перебувають у зимовий період у нашій місцевості (с. Зірне)- навчити учнів допомагати птахам у зимовий період , облаштувати пташині «їдальні»; -провести облік птахів своєї місцевості у зимовий період;- формувати риси особистості, яка здатна свідомо, активно, творчо впливати на навколишній світ.

Номер слайду 3

Завдання проекту:- сприяти виживанню та збереженню птахів;- створити базу даних про тих птахів, що зустрічаються в нашій місцевості;- поширити зібрану інформацію про птахів серед громадськості;- залучити учнів школи до пошуків шляхів збереження та підтримки птахів у несприятливих кліматичних умовах.

Номер слайду 4

Учасники проекту:учні 5-8 класів та вчитель біології Боровець Валентина Миколаївна. Термін виконання:вересень – квітень 2017/2018 рр. Методи реалізації :практична робота;- групова співпраця ;спостереження ;дослідницька робота.

Номер слайду 5

Етапи проекту:І. Підготовчий. ІІ. Теоретичний.ІІІ. Конкурсний. ІV. Практичний. V. Підсумковий.

Номер слайду 6

І. Підготовчий Підбір матеріалів про зимуючих птахів України.

Номер слайду 7

Підготовка до виготовлення годівниць.

Номер слайду 8

Створення щоденника спостережень.

Номер слайду 9

ІІ. Теоретичний Знайомство із зимуючими птахами України. Вівсянка звичайна.. Живе на околицях міста, на просторах, не вкритих лісом. Гніздечко будує на землі, ховає його під ку- пинами трави. Дорослі птахи їдять насіння різ- них рослин, а пташенят годують комахами. У часи, коли коні були основним засобом пересування, ці пташки взимку збиралися поблизу заїжджих дворів і стаєнь, де під’їдали овес – звідси й назва. Вівсянку ще називають жовтобрюшка, жовтопузик, жовтогрудок. Синиця — птах невеликих розмірів, з сильними лапками, коротким конічним дзьобом. Бігати по землі синиці не вміють, на відміну від справжніх наземних птахів. Зате, подібно горобцям, вміють скакати. У більшості випадків синиця — осілий птах, що кочує. Горобець польовий (Passer montanus) дуже маленький птах, вага якого 20-25 грамів, а довжина 14-15 см, розмах крил – 20–22 см. Верх голови вкритий коричневою «шапкою», в області щік та грудей - чорні плями. Тулуб вкритий сірим пір’ям, а крила чорно-сірим, з коричневими смужками. Невеличкий хвіст довжиною 5-6 см. Чорний дрізд — птах, розміром удвічі менший за галку, але удвічі більше горобця. Маса тіла 80-110 г, довжина тіла близько 25 см. Дорослий самець цілком чорний; дзьоб і навколоочне кільце жовті або жовтогарячі; ноги темно-бурі. Доросла самка темно-бура; низ світліший, з нечіткими темно-бурими плямами на волі; дзьоб темно-бурий; жовтого навколоочного кільця нема. Молодий птах подібний до дорослої самки, але світліший, зі світлими плямами зверху і темними — знизу.

Номер слайду 10

Ознайомлення із раціоном птахів. Раціон птахів — це корм, збагачений вуглеводами та жирами. Саме ці речовини допоможуть поповнити життєво необхідні жирові запаси тіла, так необхідні птахам для виживання в довгі та холодні ночі. За таким кормом не варто ходити далеко до супермаркету чи пташиного ринку, адже ідеальну поживу для птахів (із високим вмістом жиру) кожен знайде на своєму кухонному столі. Рештки сала, кістковий мозок, залишки топленого жиру, підсохлий сир, крихти тістечок, печива тощо — усім цим можна сміливо ділитися з птахами взимку. 

Номер слайду 11

Опрацювання матеріалів про допомогу птахам в зимовий період.

Номер слайду 12

Конкурс малюнків і плакатів. Конкурс фотополювання. Конкурс віршів, загадок, презентацій про птахівІІІ. Конкурсний. Свято «Зимуючі птахи»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ІV. Практичний * Виготовлення пташиних годівниць, їх розвішування. * Підгодівля та облік птахів. * Ведення спостереження за птахами

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
25 лютого
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку