Проективний метафоричний психологічний тест «Прогулянка».

Про матеріал
Проективний метафоричний психологічний тест «Прогулянка». Відповіді на питання тут доведеться давати розгорнуті, тому для початку пропоную озброїтися аркушем паперу і ручкою і зрозуміло, бажано, щоб вас ніхто не відволікав. Отже…
Перегляд файлу

Пропоную вашій увазі цікавий тест «Прогулянка». Відповіді на питання тут доведеться давати розгорнуті, тому для початку пропоную озброїтися аркушем паперу і ручкою і зрозуміло, бажано, щоб вас ніхто не відволікав. Отже…

Уявіть собі, що ви вибралися на прогулянку за місто, ближче до природи. Ви йдете по дорозі. Як можна детальніше опишіть, яка це дорога – широка або вузька; пряма або звивиста; рівна або з вибоїнами; по якій місцевості ви йдете – може, піднімаєтеся вгору або йдете по рівнині; наскільки мальовнича місцевість, що знаходиться по краях дороги.

Несподівано по дорозі ви зустрічаєте вовка. Який він? Як виглядає?

Ви помічаєте, що вовк потрапив в капкан і не може з нього самостійно вибратися. Що ви зробите? Може, пройдете повз або ж допоможете йому вибратися, або ж пристрелите, щоб тварина не мучилося?

Дорога вивела вас до водойми. Що це за водойма? Річка, невеликий ставок, озеро, море? Який він? Яка там вода? Чи є хвилі? Що знаходиться поблизу? Що ви станете робити: може бути, скупаєтеся, обережно увійшовши у воду, або ж кинетеся з головою? а, може, лише вмиєтеся або ж просто посидьте на березі?

Побувши якийсь час у водойми, ви йдете далі і бачите будинок. Заходьте туди і чуєте, що там явно хтось є. Але виявляється, що це зовсім не людина, а звір. Хто це? Як виглядає ця тварина? Що робить? Опишіть його якомога детальніше.

Вийшовши з дому, ви побачили неподалік дуже красивого коня. Розгляньте його. Який він масті. Спробуйте зрозуміти, який у нього характер-може бути, він норовливий або ж навпаки-абсолютно спокійний. Що робить це тварина? Що ви відчуваєте, дивлячись на нього? Що ви будете робити? Пройдете повз, погодуйте, почастуєте чимось, погладите, а, можливо, не побоїтеся сісти верхи і ускакати геть?

Ключ до тесту:

 

Дорога – символізує тут ваше життя, а також те, як ви ставитеся до світу і як сприймаєте свій життєвий шлях. У кожного свій варіант відповіді - для одного це лише стежка в лісі, а для іншого – широка автострада. Хтось побачив по краях дороги красиві квіти, а хтось колючий чагарник. Для одних дорога виявилася неймовірно важким підйомом в гору, а для інших – легкою прогулянкою в гаю.

Вовк – це друг. Звичайно, вовк – хижак і тому, з одного боку, може бути страшно, а з іншого – шкода, тому що тварині явно не вибратися з пастки без чиєї-небудь допомоги. Як вчинити – особиста справа кожного. Але те, як ви себе повели в даній ситуації характеризує ваше ставлення до друзів.

Водойма - символізує любов. Хтось побачив розбурхане море – значить і любов бурхлива, з напруженням пристрастей, а хтось- спокійне прозоре озеро – і любов така ж: тиха, чиста. Можливо, хтось представив швидку гірську річку з підводними каменями – так і в любові вашої: багато «підводних каменів».

Один відразу кинувся з головою у воду - з головою до тями, а інший-лише помацав воду рукою: у стосунках він завжди обережний. Хтось жадібно пив воду, втамовуючи спрагу-в любовних відносинах поводиться аналогічно, а хтось довго і з задоволенням плавав у чистій воді.

Звір в будинку - це ви самі. Те, яким ви його побачили – частина вас самих, прихована від усіх.

Кінь символізує вашу "другу половинку". Те, яким ви побачили це тварина – таким ви бачите в ідеалі ЇЇ/ЙОГО: витончену, спокійну/ сильний, нестримний і т. п. Важливо і те, вільним чи був кінь або було ясно, що він вже комусь належить. Якщо ви осідлали чужого коня і поскакали на ньому геть – у житті ви здатні зруйнувати чужі стосунки, якщо будете впевнені, що це саме ТОЙ/ ТА, кого ви шукали. Якщо ж ви навіть побоялися підійти до коня – у відносинах ви дуже боязка людина.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Біденко Кароліна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
2 червня 2022
Переглядів
1043
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку