Проєктна презентація на тему: "Музика і візуальні види мистецтва" (Вчительська презентація)

Про матеріал
Проєкт розрахований для учнів 5-х класів. Ви зможете: пізнати загадковий світ країн візуального мистецтва: скульптури,архітектури,живопису,декоративно-прикладного мистецтва та дізнатися більше про зв`язок музики з іншими видами творчої діяльності людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МУЗИКА І ВІЗУАЛЬНІ МИСТЕЦТВАУчительська презентація на тему: МУЗИКА І ВІЗУАЛЬНІ МИСТЕЦТВА

Номер слайду 2

ПИТАННЯ №1: Чи знаєте ви,що завдяки музиці можуть «звучати» візуальні види мистецтва: скульптура, архітектура, живопис, декоративно-прикладне мистецтво?ПИТАННЯ №2: Чи впевнені ви, що музика може впливати на образи в інших видах мистецтва?ПИТАННЯ №3: Чи можна стверджувати,що основне завдання музики - це передача образу в візуальних видах мистецтва.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сьогодні я запрошую вас у світ прекрасного і поміркувати: Музика – посередник між духовним і чуттєвим життям людини. Для цього вам потрібно відповісти на такі питання: Яку функцію виконує музика в різних видах візуального мистецтва?В чому полягає основне завдання музики в різних видах діяльності людини в мистецтві?Чи впливають основні засоби музичної виразності на сприйняття витворів мистецтва у глядача, слухача?

Номер слайду 5

Виконай творчі завдання. ПОРІВНЯТИ:особливості взаємозв`язків музики з живописом, скульптурою,архітектурою та декоративно-прикладним мисецтвом;в чому полягає основне завдання музики в різних видах мистецтва;СТВОРИТИ:віртуальну подорож із репродукцій картин у вигляді презентації за темою: «І знов весна»;рекламний плейкаст на тему: «Динаміка людських емоцій».виставковий музей: «Україна – історія скрізь призму мистецтва»;власну добірку фото, відео репродукцій за темою: «І храм твій музикою озветься».

Номер слайду 6

Для успіху треба об`єднатися в групи. ГРУПА №1 ЖИВОПИСЦІЗАВДАННЯ: До першої зали художнього музею добрати репродукції картин за темою: «І знов весна». Створити віртуальну подорож у вигляді презентації. ГРУПА №2 СКУЛЬПТОРИЗАВДАННЯ: В другій залі, учасники повинні «оживити» скульптуру, використовуючи вокальну музику. Створити рекламний плейкаст на тему: «Динаміка людських емоцій». Всі завдання для груп – це віртуальна мандрівка залами художнього музею

Номер слайду 7

ГРУПА №3 АРХІТЕКТОРИЗАВДАННЯ: Третя зала зібрала фото видатних пам`ятних споруд святих храмів України. Створити власну добірку фото, відео репродукцій за темою: «І храм твій музикою озветься», озвучити її відповідною музичною тематикою. ГРУПА №4 ДЕКОРАТОРИЗАВДАННЯ: Четверта зала оздоблена виробами декоративно-прикладного мистецтва народних майстрів. Створити свій виставковий музей: «Україна – історія скрізь призму мистецтва», добрати відповідний музичний матеріал.

Номер слайду 8

БАЖАЮ ВАМ УСПІХУ!!!ВИ ЗМОЖИТЕ…Пізнати загадковий світ країн візуального мистецтва: скульптури,архітектури,живопису,декоративно-прикладного мистецтва та дізнатися більше про зв`язок музики з іншими видами творчої діяльності людини.2. Опанувати навики ІКТ технологій.3. Розкрити творчий потенціал.4. Навчитися прислуховуватися до інших, приймати колективні рішення.

pptx
Додано
21 жовтня 2022
Переглядів
341
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку