ПРОФЕСІОГРАМА СЦЕНАРИСТ КОМП’ЮТЕРНИХ ІГОР

Про матеріал
Презентація до курсу Психологія праці з еми: ПРОФЕСІОГРАМА СЦЕНАРИСТ КОМП’ЮТЕРНИХ ІГОР План: 1. Назва професії та її унаочнений символ 2. Визначення професії 3. Освіта, спеціалізація 4. Можливості працевлаштування 5. Психограма, професійно важливі якості 6. Якості, неприпустимі для певної професії 7. Умови роботи 8. Реклама професії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОФЕСІОГРАМАСЦЕНАРИСТ КОМП’ЮТЕРНИХ ІГОРМИКОЛЕНКО СВІТЛАНА31 ГРУПА, ЗАОЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ

Номер слайду 2

ПЛАН РОБОТИ1. Назва професії та її унаочнений символ 2. Визначення професії 3. Освіта, спеціалізація 4. Можливості працевлаштування5. Психограма, професійно важливі якості 6. Якості, неприпустимі для певної професії 7. Умови роботи 8. Реклама професії

Номер слайду 3

СЦЕНАРИСТ КОМП'ЮТЕРНИХ ІГОР І досвідчений програміст має помилки

Номер слайду 4

Сценарист відеоігор — це співробітник геймдев студії або фріланс-спеціаліст, який створює сетинг, прописує характери персонажів, розробляє сценарії гри. Його основна задача — написання історії, цікавої для цільової аудиторії гравців. При цьому сценарист може писати не тільки діалоги і детально описувати сюжет, але і розповісти історію за допомогою наративних механік (виконувати функції наративного дизайнера). Сценарист — справжній художник слова. Від нього залежить, яке враження справить гра і які емоції відчуваюсь гравці під час проходження.

Номер слайду 5

День автора ігрових сценаріїв насичений різними завданнями. Деякі з них разові, деякі — регулярні. Основний пул обов’язків виглядає так: вивчення технічного завдання на створення гри; розробка сетингу гри (опис світу і часу, в яких відбуваються події, їх історії, правила і закони, характери персонажів); розробка і текстове оформлення сюжету (хронологія подій, послідовність появи тих чи інших персонажів у грі, опис конфліктів та ситуацій у стилі обраного жанру);написання унікального сценарію (детальний опис сцен, створення діалогів); перевірка тексту, фактчекінг, пошук та усунення помилок (граматичних, логічних, історичних); фінальна перевірка якості сценарію і того, як він лягає на гру (сценарист відповідає за те, чи органічно нові події вплітаються в задану лінію історії). СЦЕНАРИСТ ДЛЯ ІГОР – ОСНОВНІ ОБОВ’ЯЗКИ

Номер слайду 6

ОСВІТА ТА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯПРОФІЛЬНА ОСВІТА: Вища. Підійдуть спеціальності "Літературна творчість", "Драматургія", "Журналістика", " Іноземна мова і література"Перекваліфікуватися в ігрового сценариста буде простіше геймдизайнерам, працівникам індустрії телебачення, театру і кіно, журналістам і філологам, письменникам і талановитим копірайтерам Освіта. Вища. Підійдуть спеціальності "Літературна творчість", "Драматургія", "Журналістика", "Українська мова та література". Усі ЗВО/ВНЗ в Чернігові, а також коледжі в Чернігові, курси в Чернігові, репетитори в ЧерніговіТакож можна пройти короткострокові курси мови, на якій потрібно буде писати сценарії ігор: ТОВ «Епоха інтернаціональної освіти»International House Kyiv. Лінгвістична академія «Монарх»

Номер слайду 7

МОЖЛИВОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯКомпанії, що займаються виробництвом комп'ютерних ігор.gamedev. VOKI Games

Номер слайду 8

ЯК ПОЧАТИ І ДЕ ЗНАЙТИ РОБОТУ?Для початку потрібно перейнятися духом індустрії, тому відразу починайте грати, слухайте тематичні подкасти, читайте популярні сайти: DTF. Хабр, Gamasutra, Game. Dev тощо.— Шукайте курси, краще з можливостями працевлаштування.— А ще шукайте вакансії і подавайте резюме скрізь, де тільки зможете. Якщо тимчасово сидите без роботи, то не витрачайте час даремно - проводите рольові ігри, зробіть власну модифікацію і т. Д.— Необхідно розсилати резюме на профільних сайтах, присвячені саме геймдеву. Чим краще буде портфоліо, тим більша ймовірність, що його помітять і дадуть тестове завдання. А там уже все в ваших руках.— Дуже корисно вчити английську мову, та час від часу шукати можливості на зарубіжних майданчиках.— Корисно приймати участь в літературних конкурсах на написання оповідань.— Можна знайти однодумців на спеціалізованих форумах та створити команду для розробки гри на ентузіазмі. У кращому випадку буде досвід та продукт, у гіршому - досвід та знання.

Номер слайду 9

ПРОФЕСІЙНО ВАЖЛИВІ ЯКОСТІ Професія сценариста відеоігор підходить творчим людям, у яких багато ідей, є письменницький потенціал і безмежна уява. Сценарист — це завжди людина грамотна, та, що володіє словом, талановита і натхненна. В роботі йому допоможуть такі якості, як уважність, критичне мислення, ерудованість, глибоке розуміння фундаментальних наук. Адже якщо ви розробляєте гру про Стародавній Рим, вигадати реалістичний ігровий сценарій без знання історії не вдасться. ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:багата фантазіяфізична витривалістьпосидючістьвміти працювати в команді;контактувати з іншими людьми;спокійно ставитися до критики;багаторазово коректувати створений сценарій, доводячи його до досконалості.

Номер слайду 10

ЯКОСТІ, НЕПРИПУСТИМІ ДЛЯ ПЕВНОЇ ПРОФЕСІЇ АГРЕСИВНІСТЬНЕРІШУЧІСТЬСОРОМ''ЯЗЛИВІСТЬЛІНЬКОНФЛІКТНІСТЬНЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬВІДСУТНІСТЬ СХИЛЬНОСТІ ДО СПІВПРАЦІ З ЛЮДЬМИ;НЕВМІННЯ ЗРОЗУМІТИ ПОЗИЦІЮ ІНШОЇ ЛЮДИНИ;РИГІДНІСТЬ (НЕГНУЧКІСТЬ) МИСЛЕННЯ;

Номер слайду 11

УМОВИ РОБОТИРОБОЧИЙ ПРОЦЕСЗазвичай включає в себе наступні стадії:• вивчення отриманого технічного завдання (скор. ТЗ), яке видається замовником;• аналіз індустрії в тому сегменті, в якому має бути робити новий проект, щоб вивчити чужі ідеї для запозичення і натхнення;• написання сценарію, для якого потрібно придумати історію світу, створити сюжетні лінії, описати характери персонажів, прописати і розподілити діалоги;• ретельне вичитування сценарію, перевірка його на відповідність отриманого ТЗ, відправка замовнику;• робота з правками;• супровід сценарію при його втіленні (внесення коригувань, консультації технічних працівників).

Номер слайду 12

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИГОЛОВНИМИ ПЕРЕВАГАМИ ПРОФЕСІЇ ВИСТУПАЮТЬ:1. Легко знайти хорошу роботу, т. К. Талановиті ігрові сценаристи потрібні в багато студії.2. Заробіток приносить не тільки написання сценаріїв, а й розробка сюжетних планів для промоційних матеріалів і відеороликів.3. Робота творча, а тому цікава і ненудна.4. При бажанні можна працювати віддалено в зручний час з будь-якого місця. Сценаристи-фрілансери займаються продажем готових сценаріїв, що створюються для приватників і маленьких студій.5. Робота добре оплачується. Наприклад, простенький сценарій для дитячого проекту коштує від 1000 грн.6. Велике співтовариство, де люди активно діляться досвідом і знаннями.7. Виконання частини трудових обов'язків можна перекласти на спеціальний софт, що значною мірою знижує.

Номер слайду 13

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИАЛЕ НАРІВНІ З ПЕРЕВАГАМИ Є І СВОЇ НЕДОЛІКИ:1. Робочий день ненормований, і іноді доводиться працювати просто цілодобово безперервно.2. Далеко не всі замовники здатні м'яко і точно вказати на те, що їм не подобається. Тому потрібно бути досить стресостійким людиною, щоб спокійно переносити не завжди обґрунтовану критику.3. Без досвіду влаштуватися на роботу складно, а зарплати у новачків можуть бути до смішного низькими.

Номер слайду 14

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИАЛЕ НАРІВНІ З ПЕРЕВАГАМИ Є І СВОЇ НЕДОЛІКИ:1. Робочий день ненормований, і іноді доводиться працювати просто цілодобово безперервно.2. Далеко не всі замовники здатні м'яко і точно вказати на те, що їм не подобається. Тому потрібно бути досить стресостійким людиною, щоб спокійно переносити не завжди обґрунтовану критику.3. Без досвіду влаштуватися на роботу складно, а зарплати у новачків можуть бути до смішного низькими.

Номер слайду 15

СЦЕНАРИСТКОМП'ЮТЕРНИХ ІГОРWELCOME TOМИ СТВОРЮЄМО ДЛЯ КОРИСТУВАЧА ДОСВІД, ПЕРЕЖИВАННЯ ТА ЕМОЦІЇПРОФЕСІЯGame. Over. Головними перевагами професії виступають: ЛЕГКО ЗНАЙТИ ХОРОШУ РОБОТУРОБОТА ДОБРЕ ОПЛАЧУЄТЬСЯРОБОТА ТВОРЧА, А ТОМУ ЦІКАВА І НЕНУДНА. ПРИЄДНУЙСЯ, ІНАКШЕ

Номер слайду 16

THANK YOUСПОДІВАЮСЯ, ВИ ДІЗНАЛИСЯ ЩОСЬ НОВЕ!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
25 квітня 2023
Переглядів
535
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку