«Програмне забезпечення для створення і відтворення комп’ютерних презентацій. Об’єкти.

Про матеріал

Програмне забезпечення для створення і відтворення комп'ютерних презентацій. Об'єкти. Етапи створення»

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Програмне забезпечення для створення і відтворення комп’ютерних презентацій. Об’єкти» 6 клас. Лагудза Мар’яна Орестівна

Номер слайду 2

Комп’ютерна презентація— це набір кольорових карток-слайдів — це документ, що використовується для подання інформації широкій аудиторії у наочному і лаконічному вигляді.— це візуальний супровід виступу доповідача, а тому вона має зацікавлювати глядачів своїм дизайном і особливістю подання матеріалу.

Номер слайду 3

Види презентацій:слайдовапотокова. Послідовність слайдів, що відтворюється за вказівкою користувача. Демонстрація відбувається автоматично. Це по суті відеоролик.

Номер слайду 4

Рекламування товарів, послуг;Супровід виступів, демонстрація ідей;Створення фотоальбомів;Наочне подання навчальних матеріалів;Контроль знань;Керування навчально-пізнавальною діяльністю учнів тощо. Сфери використання комп’ютерних презентацій:

Номер слайду 5

можливості систем опрацювання комп’ютерних презентаційвключення до слайдів презентації текстів, графічних зображень, відео- та звукових об’єктів; редагування та форматування об’єктів презентації; використання шаблонів і стилів оформлення слайдів; застосування ефектів анімації до об’єктів презентації; налаштування послідовності та тривалості відтворення об’єктів презентації; налаштування режимів демонстрації слайдів на екрані монітора або з використанням мультимедійного проектора; демонстрація створеної презентації; підготовка до друку слайдів презентації; збереження презентації у файлах різних форматів для відтворення з використанням різних програмних продуктів; включення до файлів презентацій засобів відтворення презентації для демонстрації її на комп’ютері, на якому не встановлена жодна система опрацювання презентацій, та ін.

Номер слайду 6

історична довідка. Слово «презентація» походить від латинського «prezentation», що означає передаю, вручаю Ідея Power. Point з’явилась у Боба Гаскінса (Bob Gaskins), студента університету Берклі, який вирішив, що настає сторіччя графічних інтерактивних матеріалів. У 1984 році Гаскінс приєднався до Forethought і винайняв програміста Денніса Остіна (Dennis Austin). Боб і Денніс об’єднали свої зусилля і створили програму Presenter. Денніс створив оригінальну версію програми разом з Томом Рудкіним (Tom Rudkin). Пізніше Боб вирішив змінити ім´я програми Presenter на Power. Point, яке і стало назвою кінцевого продукта. Професор інженерії UC Berkeley Кен Голдберг із винахідниками Power. Point Деннісом Остіном та Бобом Гаскінсом.

Номер слайду 7

Наприкінці 1987 р. Forethought та її продукт купила компанія Microsoft за 14 млн доларів і у 1990 р. вийшла версія для Windows. З 1990 р. Power. Point стала невід´ємною частиною в стандартному наборі програм Microsoft Office, що дозволило Power. Point стати найбільш поширеною в усьому світі програмою для створення презентацій. У 1987 р. вийшов Power. Point 1.0 для Apple Macintosh. Він працював у чорно-білому кольорі, але незабаром з’явилися кольорові Macintosh і нові версії Power. Point не змусили себе чекати.

Номер слайду 8

Місrosoft Power. Point– це програмне забезпечення, що дозволяє оформлювати інформацію у такому форматі, у якому буде зручно представити її за допомогою мультимедійного проектора.

Номер слайду 9

Місrosoft Power. Point

Номер слайду 10

Режими відображення слайдів можна змінювати перейшовши у вкладку «Вид». В режимі сортувальника зручно сортувати слайди та неможливо їх редагувати. В режимі заміток до слайдів і презентації в цілому, що створюються для інших, потрібно по можливості додавати нотатки для роз’яснення ходу власних думок. Режими відображення

Номер слайду 11

основні елементи головного вікна Power. Point 2016: Рядок заголовка вікна.2. Головне меню.3. Стрічка (панель інструментів).4. Вкладки «Слайди» і «Структура».5. Панель швидкого доступу.6. Слайд.7. Область нотаток до слайду.8. Рядок стану.9. Кнопки перемикання режимів перегляду.

Номер слайду 12

Об'єкти комп'ютерної презентаціїКожна презентація, як правило, складається з кількох слайдів. Основними новними об'єктами комп'ютерних презентацій є слайди (англ. slide - ковзати).

Номер слайду 13

На слайдах комп'ютерної презентації можуть розміщуватися об'єкти:графічнітекстовівідеозвуковіта інші

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Результат роботи можна здати так: Або Написати відповіді у зошиті, зробити фото і відправити мені на пошту;Або Надрукувати свої відповіді у Word і файл відправити мені на пошту;Або Зробити кілька слайдів презентації, відповівши ними на подані запитання і результат вислати мені на пошту. Дайте відповіді на запитання: Які ще є редактори презентацій?Людям яких професій будуть корисні знання даної програми. Де саме?Де я можу використати у навчанні Power. Point?Підручник: §7 ст.54-60

pptx
Додано
22 березня 2020
Переглядів
1426
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку