протоколи педагогічної наради в ЗДО "Берізка"

Про матеріал
протокол педради №1«На порозі нового навчального року. Основні напрямки роботи дошкільного навчального закладу у 2018-2019 навчальному році»
Перегляд файлу

Березнянський комунальний  дошкільний навчальний заклад

(ясла- садок) «Берізка» загального типу

Березнянської селищної ради

ПРОТОКОЛ № 01

28.08. 2017

смт. Березна

засідання педагогічної ради

Голова –Р.О.Корбач

Секретар- Т.І.Чепурна

Присутнi: 16 членів педагогічної ради - (список додається)

Порядок денний:

«На порозі нового навчального року. Основні напрямки роботи дошкільного навчального закладу у 2017-2018 навчальному році»

  1. Про виконання рішень педагогічної ради (Протокол № 4 від 30.05.2017.р . Доповідач Чепурна Т.І.- вихователь-методист.
  2. Підсумки  оздоровчої компанії. Аналіз роботи ДНЗ в літній оздоровчий період 2017 р. (Доповідач  вихователь – методист: Чепурна Т.І.)

3.Обговорення та затвердження річного  плану роботи дошкільного закладу на 2017– 2018 н. рік.(Доповідач – методист Чепурна Т.І.)    4.Обговорення та затвердження: форми планування освітньої роботи з дітьми; режиму дня та розкладу занять вікових груп; плану підвищення педагогічної майстерності  педагогічних працівників; перспективного плану атестації та проходження (рекомендації серпневої конференції, прийняття чинних освітніх програм для виконання , затвердження форм планування, режиму дня та розкладу занять.  .(Доповідач – методист Чепурна Т.І.)   

5.Ознайомлення з нормативними документами, що регламентують освітньо-виховну діяльність.(Доповідач – методист Чепурна Т.І.)

6.. Підписання угоди про співпрацю між ДНЗ та ЗНЗ.

         (Доповідач – вихователь – методист Чепурна Т.І)

7.. Звіт педагогів про підготовку до нового навчального року

    

1.  СЛУХАЛИ:

Чепурна Т.І., вихователь - методист дошкільного навчального закладу,  проінформувала педагогічний колектив про  виконання рішень педагогічної ради від 30.05.2017 року

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Утримались.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1.           Рішення педагогічної ради від 30.05.2017. вважати у стані виконання.

 

  1. СЛУХАЛИ:

           Чепурна Т.І., вихователь - методист дошкільного навчального закладу «Берізка» ,  зробила аналіз результатів освітньої та методичної роботи педагогічного колективу за минулий 2016-2017 навчальний рік та  за літній період 2017  року. Вона відмітила, що в минулому навчальному році педагогічний колектив працював злагоджено, творчо, спрямовуючи свою роботу на зміцнення здоров’я психічного і фізичного дітей, розвитку моральної та духовної культури в дітей дошкільного віку,  активізації пізнавальної діяльності. Протягом навчального року педагоги постійно підвищували свій професійний рівень та педагогічну майстерність, займалися самоосвітою, знайомились та вивчали новітні педагогічні технології, методики, впроваджували в практику роботи інноваційні технології, приймали активну участь в районних семінарах, конкурсах, виставках. Навчально-виховна робота була побудована на принципах гуманізації та демократизації, використовуючи диференційований підхід до кожного вихованця. Також  вона відмітила, що робота в літній період 2017 року була проведена на належному рівні. Вихователі відповідально поставились до намічених завдань на літній період, проводили цікаві тижні для дітей, змістовно та доступно була побудована робота з батьками, всі  матеріали висвітлювались в центрах співпраці

 

  •          ВИСТУПИЛИ:
  •           
  •                Булко КВ.та Буренко Л.К. - вихователі старших груп.

Вони відмітили, що в минулому році групи, в яких вони займаються , працювали за програмою « Українське дошкілля». Була продовжена робота над чинною програмою, добирався відповідний матеріал. Було дуже важко зібрати необхідний дидактичний матеріал, поновити роз даткові посібники відповідно до нових програмових вимог. Вихователі наголосили, що  отримали велику підтримку і взаєморозуміння  зі сторони батьків і за це їм щиро вдячні.

  •       Голуб Л.В..- вихователь старшої групи, яка відмітила , що під час проведення ремонту в садку батьки надали значну фінансову допомогу. Завдяки цьому в усіх групових кімнатах зроблено необхідний ремонт. І сьогодні в нашому садочку тепло та затишно.
  •                 Кислун А.С.- муз керівник.

Протягом навчального року діти були активними учасниками всіх свят в садочку, а також брали участь в проведенні районного семінару, було підготовлено покази свят для батьків, спортивних  розваг , театралізованих дійств за участю дітей, співпрацювали з ЗОШ I-III ступенів та ЗОШ I-II ступенів, брали активну участь у підготовці тематичних тижнів у літній період

 

ВИРІШИЛИ:

 

2.1. Роботу ДНЗ  продовжувати з впровадження програми розвитку дитини дошкільного віку « Українське дошкілля» в освітній процес

2.2. Медичній сестрі старшій впродовж 2017-2018 н.р.забезпечити проведення лікувально-оздоровчих заходів з вихованцями ДНЗ

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Виступила вихователь-методист Чепурна Т.І., яка познайомила з планом роботи дошкільного закладу на 2017-2018 н.р.

 

ВИСТУПИЛИ:

 Корбач Р.О., завідувач ДНЗ, яка акцентувала увагу на колективних заходах, що заплановані на новий навчальний рік, зокрема на інноваційних формах роботи з педагогами, втіленні сучасних ідей в педагогічний процес, звернула увагу  колег на поширенні власного досвіду роботи , підготовці наробок до атестації. Вона зауважила про важливість висвітлення теоретичних та практичних матеріалів та цікавих форм роботи з дітьми та педагогами на сайті ДНЗ

 

Голуб Л.В., вихователь, звернула увагу на проблему творчої групи ДНЗ «Берізка»  по впровадженню інноваційної технології з використання мнемотехніки для засвоєння нової інформації та розучування віршів. Вона внесла пропозицію щодо засідань творчої групи протягом навчального року, на активність у роботі педагогів та на підбір методичної літератури для детального висвітлення теоретичних аспектів з даної проблеми.

 

 

Буренко Л.К. , вихователь, запропонувала налагодити дієву роботу з педагогами початкової школи та вихованцями старших груп шляхом взаємовідвідування  навчально-виховних процесів в ДНЗ та уроків у школі. Вихователь запропонувала внести заплановані заходи та окреслені завдання по наступності ДНЗ та ЗОШ на 2017-2018 н.р. для одговорення на батьківських зборах в старших групах.

ВИРІШИЛИ:

 

  1.           Затвердити план роботи Березнянського дошкільного навчального закладу «Берізка» на 2017-2018 н.р.
  2.           Вихователю-методисту. Чепурній ТІ., оформити методичний куточок з розміщення відповідних заходів на перше півріччя 2017 -2018 н.р.                         

                                                              До 15.09.2017.

3.3.Вихователю-методисту Чепурній Т.І.. постійно організовувати методичні години з вивчення новинок фахової літератури.

                                                                Кожного місяця

3.4.Проблему та склад творчої групи по впровадженню мнемотехніки для засвоєння нової інформації та розучування віршів затвердити наказом по ДНЗ.

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

  •          Вихователь-методист Чепурна Т.І. нагадала присутнім програмові вимоги програми «Українське дошкілля»  і внесла на обговорення колективу форми планування освітньої роботи з дітьми; режиму дня та розкладу занять вікових груп; плану підвищення педагогічної майстерності педагогічних працівників; перспективного плану атестації і проходження курсової перепідготовки педагогічних працівників. Вона запропонувала затвердити рішенням педради роботу колективу над перспективним блочно- тематичним плануванням роботи у всіх вікових групах та календарне планування відповідно режимним моментам.
  •          Вихователям було запропоновано осучаснити власні мікрометод кабінети, доповнити папки відповідно тематиці місяця.
  •          Завідувач Корбач Р.О. затвердила плани гурткової роботи музичних керівників та гуртка «Срібний дзвіночок»  Кислуна А.С., гуртка «Маленькі грації»  Голуб Л.В. Завідувач закріпила наставників за молодими педагогами (Сесь Н.І.- Сорва К.М., Голуб Л.В.-Буренко Л.К), а методист Чепурна Т.І. затвердила план роботи творчої групи з використання  інноваційної технології мнемотехніки для засвоєння нової інформації та розучування віршів, куди увійшли всі вихователі ДНЗ та керівник , вихователь Голуб Л.В.Завідувач ДНЗ Корбач Р.О. наголосила на тому, що у річному плані роботи велика увага в цьому навчальному році буде приділятися вихованню основам безпечної поведінки як для дітей, так і для всього колективу ДНЗ. Вона нагадала присутнім про необхідність проведення щорічного інструктажу, дотримання посадових інструкцій працівниками закладу, а з дітьми проводити  різні заходів відповідної тематики, які б сприяли покращенню запам’ятовуванню матеріалу. З ОБЖД та використанню програми з основ безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку « Про себе треба знати, про себе треба дбати»
  •          Завідувач ДНЗ  Корбач Р.О. внесла на обговорення колективу затвердження складу педагогічної ради та вибори секретаря педагогічної ради.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Доценко Ю.В. , вихователь, яка внесла пропозицію детальніше обговорити ведення календарного та перспективного планування на рік

 

Пильник І.В. вихователь, запропонувала детальніше обговорити ведення зошита самоосвіти педагогів, його зміст та наповнюваність, форму запису.

 

Корбач РО., завідувач ДНЗ, , яка зазначила що відповідно до ст.. 2-0 Закону « Про дошкільну освіту», педагогічна рада в ДНЗ є колегіальним постійно діючим органом управління, тому має бути визначений її склад та напрямки діяльності.

 

Булко К.В., вихователь, запропонувала залишити секретарем педагогічної ради Чепурну Т.І.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1.           Всім педагогічним працівникам при плануванні освітнього процесу керуватися інструктивно-методичним листом МОН України від 01.10.2002р. № 1/9 « Про планування освітнього процесу в дошкільному навчальному закладі»

                                                                                  Протягом року

  1.           Планування освітньої роботи на кожний день сплановувати за режимними моментами з урахуванням напрямків роботи програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля»

                                                                              Поротягом року

  1.           Перспективне та календарне планування на кожний наступний місяць затверджувати в керівника закладу щомісячно: календарне планування –у кінці кожного місяця, сітка перспективного планування – на початку кожного місяця

                                                                                 Протягом року

  1.           педагогічним працівникам у яких педагогічний стаж 5 і більше років, це: Буренко Л.К., Міроненко С.М., Довженко Л.М., Доценко Ю.В., Лаврінець Т.А., Сесь Н.І., Булко К.В. Таран В.М. дозволити сплановувати організовані види діяльності дітей у календарних плануваннях у вигляді плану-схеми

                                                                            Протягом року

4.5.Молодим педагогічним працівникам: Сорві К.М., Голуб Л.В, Кушнір О.М., Пильник І.В. сплановувати організовані види діяльності дітей у календарне планування у розгорнутій формі

                                                                              Протягом року

4.6. Музичному керівнику Кислуну А.С. сплановувати роботу окремо для кожної вікової групи

                                                                               Протягом року

4.7. Педагогічним працівникам Сесь Н.І., Буренко Л.К., Булко К.В., Довженко Л.М. в 2017-2018 н.р. пройти курси підвищення  кваліфікації при ЧОІПП освіти ім. К.Д. Ушинського

                                                                Згідно графіка проходження курсів

4.8. Приймати активну участь у районних методичних заходах, семінарах консультаціях, відкритих колективних переглядах

                                                   Протягом навчального року

4.9.Педагогічні години проводити згідно річного плану роботи ДНЗ

                                                    Пролтягом навчального року

4.10. Затвердиьти розклад проведення ранкової гімнастики та розклад музичних та фізичних занять на 2017-2018 н.р.

4.11. Затвердити склад педагогічної ради:

 

   Голова педагогічної ради -Корбач Р.О.

   Секретар педагогічної ради - Чепурна Т.І.

Члени педагогічної ради – всі педагогічні працівники закладу, музичний керівник та медична сестра старша

  1. СЛУХАЛИ :

         Вихователь-методист Чепурна Т.І. ознайомила колег з нормативно –правовою базою  документів, що регламентують роботу ДНЗ в 2017-2018 н.р. Нею було зачитано інструктивно-методичний лист № 1/9-322 від 13.06.2017. « Поро організацію освітньої  роботи в ДНЗ у 2017-2018 н.р.»

Вихователь - методист дошкільного навчального закладу Чепурна Т.І. зачитала також і перелік нормативно-правових документів, які забезпечують організацію освітньо-виховного процесу в 2017-2018 н.р.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Утримались

 

ВИРІШИЛИ:

 

5.1.Всім педагогічним працівникам  у своїй педагогічній діяльності та в роботі з дітьми в новому 2017-2018 навчальному році керуватися інструктивно-методичними рекомендаціями МОН освіти на науки України від 13.06.2017. № 1/9-322 « Про організацію освітньої роботми в дошкільних навчальних закладах у 2017-2018 н.р.

                                                        Постійно.

5.2.Керуватися засадами нової редакції Базового компонента дошкільної освіти України

                                                          Постійно

5.3.Продовжувати розпочату роботу з впровадження програми розвитку дитини  дошкільного віку «Українське дошкілля» в освітній процес.

                                                                               З 01.09.2017 року

5.4. Продовжувати розпочату роботу з впровадження в практику освітнього процесу парціальних освітніх програм: з основ здоров’я та  безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку « Про себе треба знати, про себе треба дбати» , з організації театралізованої діяльності в дошкільному закладі «Грайлик»

                                                                                 З 01.09. 2017 року

5.5. Вихователю-методисту Чепурній Т.І. підготувати консультацію для педагогів на тему: « Освітні програми для педагогів у дошкільному закладі: їх структурування та напрямки»

                                                                                   До 29.09. 2017 року

 

  •          6. СЛУХАЛИ:
  •           
  •          Чепурна Т.І, вихователь – методист, зачитала угоду про співпрацю між  Березнянським ДНЗ та ЗНЗ I-III

 

  •          ВИСТУПИЛИ:

 

  •          Кушнір О.М.. вихователь, підтвердила, що співпраця між школою та ДНЗ є дуже важливим кроком для подальшої адаптації дитини до навчання в школі

 

  •          ВИРІШИЛИ:

 

  •          6.1.Чітко дотримуватися пунктів угоди про співпрацю між ДНЗ та ЗНЗ
  •          Рішенням педради було затверджено роботу педагогічного колективу з даного напрямку та угоду про співпрацю.

 

7. СЛУХАЛИ:

 

Звіт педагогів кожної вікової групи про підготовку до нового навчального року. Завідувач та методист ДНЗ підвели підсумок конкурсу –огляду групових кімнат до нового навчального року. Вони відмітили, що у всіх групах проведений належний поточний ремонт, групові кімнати озеленені, естетично оформлені, мають розвивальні осередки, укомплектовані іграшками та посібниками відповідно віку дітей.

 

   ВИРІШИЛИ:

 

7.1.Роботу педагогічного колективу щодо підготовки до 2017-2018 н.р. вважати задовільною

Додаток №1

до протоколу № 1 від 28 вересня 2017 р.

1. Корбач Р.О.- завідувач;

2. Чепурна Т.І. – вихователь-методист;

3. Голуб Л.В.- вихователь;

4. Буренко Л.К. - вихователь;

5. Кушнір О.М. - вихователь;

6. Довженко Л.М. - вихователь;

7. Доценко Ю.В.- вихователь;

8. Пильник І.В. - вихователь;

9. Лаврінець Т.А. - вихователь;

10. Сесь Н.І.- вихователь;

11. Сорва К.М. - вихователь;

12. Таран В.М. - вихователь;

13. Міроненко СМ. - вихователь;

14. Булко К.В.- вихователь;

15. Кислун А.С. – керівник музичний;

16. Баклажко В.М. – сестра медична старша.

Голова __________ / Р.О.Корбач/

Секретар __________ /Т.І.Чепурна/

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Стахміч Євгенія
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
3359
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку