протоколи педагогічної наради в ЗДО "Берізка"

Про матеріал
протокол№3«Про формування у дітей чуття національної свідомості шляхом залучення їх до музичної та зображувальної діяльності»
Перегляд файлу

Березнянський комунальний  дошкільний навчальний заклад

(ясла- садок) «Берізка» загального типу

Березнянської селищної ради

ПРОТОКОЛ № 03

19.04. 2018

смт. Березна

засідання педагогічної ради

Голова –Р.О.Корбач

Секретар- Т.І.Чепурна

Присутнi: 16 членів педагогічної ради - (список додається)

Порядок денний:

«Театрально-мовленнєва діяльність дітей дошкільного віку»

 

1. Про виконання рішень педагогічної ради (Протокол № 2 від 28 листопада 2017 р. доповідач-Чепурна Т.І., вихователь-методист).

2. Сучасні підходи до організації театрально-мовленнєвої діяльності дітей з використанням музичного супроводу» (доповідач Кислун А.С., музичний керівник)

«Розвиток мовлення дошкільників засобами театралізованої діяльності» (доповідач в/методист Чепурна Т.І.)

 

3. Представлення досвіду роботи   вихователів старшої групи Буренко Л.К. та Кушнір О.М. з організації театрально-мовленнєвої діяльності дітей (доповідачі  вихователі Буренко Л.К. та Кушнір О.М.)

4.Використання різних видів театру для дошкільників (презентація «Креативний театр разом з батьками»-  творчі здобутки вихователів – розробка казок – драматизацій, виготовлення до них атрибутів, костюмів)

(доповідач : вихователь Кушнір О.М, педагоги ЗДО)

5. Стан роботи дошкільного закладу з розвитку зв*язного мовлення засобами  театралізованої діяльності у навчально-виховній роботі з дітьми( доповідач Чепурна Т.І. в/методист, аналітична довідка)

6.Виставка різних видів театру, коментар.

 

  1. СЛУХАЛИ:

 Чепурна Т.І., в/методист проінформувала педагогічний колектив про виконання рішення педагогічної ради від 28 листопада 2017 року .Вона відмітила, що робота педагогічного колективу в 2017-2018 навчальному році ведеться злагоджено, відповідно до програмових вимог та річного плану роботи ЗДО.  Всі інноваційні технології, які вихователі використовували для оздоровлення  дітей працюють в стінах садочку. Діти з радістю виконують вправи пластичного балету, займаються на фітболах, степ-платформах.

        ВИСТУПИЛИ:

  Корбач Р.О. ,завідувач ЗДО, зауважила , що заслуговують на увагу заняття, що проводяться у вікових групах. Цікавими та змістовними були свята «Осені та Урожаю». Педагоги гарно і змістовно обладнали розвивальні осередки, куточки ряжання для дітей, оновили маски, костюми, атрибути, види театрів у групових кімнатах.

Завідувач відмітила, що робота ведеться згідно програми  «Українське дошкілля», результати  знань дітей відповідають вікові.

   ВИРІШИЛИ:

 

Вихователю-методисту  Чепурній Т.І., оформити методичні матеріали на виставку посібників на допомогу вихователям з театралізованої діяльності

      До 04.05.2018.

 

2 .СЛУХАЛИ:

 

Кислун А.С., музичний керівник,розповів присутнім про сучасні підходи до організації театрально-мовленнєвої діяльності дітей з використанням музичного супроводу . А вихователь-методист Чепурна Т.І. доповнила розповідь доповіддю на тему «Розвиток мовлення дошкільників засобами театралізованої діяльності»  Методист ще раз нагадала всім присутнім про ті види театру, які були створенні вихователями груп (театр тупотунчиків, театр на ложках, кружках, стаканчиках, сірникових коробках, пальчиках, магнітах та ін..).

          Вона розповіла, для якого віку краще застосовувати обрані види театру.

 

                 ВИСТУПИЛИ:

 

           Доценко Ю.В.  та Сесь Н.І., вихователі середніх груп № 1 та № 2, які

           звернулися з проханням допомогти у виборі театралізованої вистави та підборі

            до неї музичного супроводу і виготовлення костюмів та атрибутів.

             Вихователі зазначили, що прилучення дітей до театрального мистецтва є

            дуже корисним для дитини. За допомогою цих засобів розвивається світогляд

           малюків збагачується словниковий запас, розкриваються здібності дитини.

 

 

              ВИРІШИЛИ:

   

           Вихователю- методисту  Чепурній Т.І. доручити підібрати цікаві вистави для

           дітей середнього віку на новий лад, а музичному керівнику Кислуну А.С.

           підібрати відповідний сучасний музичний супровід до театралізованого

           дійства.

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

До уваги педагогів було представлено досвід роботи вихователів Буренко Л.К. та Кушнір О.М. Вихователь Буренко Л.К. розповіла, як за допомогою театралізації вона в своїй групі розвиває мовлення. Поділилася з присутніми, як потрібно ставити запитання до дітей, щоб малеча намагалась відповідати повними реченнями.

 А вихователь Кушнір О.М. розповіла присутнім, як вона навчає дітей раннього віку перевтілюватися, входити в казковий  образ. Оксана Миколаївна розповіла, що театр ляльок найбільш є цікавим, а театри, в яких герої невеликих розмірів допомагають дітям покращити свої сенсорні здібності, розвинути дрібну моторику руки.

 

ВИСПУПИЛИ:

 

Присутні вихователі також доповнювали виступи колег , поділившись між собою цікавою та корисною  інформацією  по театральній діяльності для дітей дошкільного віку.

 

ВИРІШИЛИ:

 

3.1. Узагальнити досвід роботи вихователя Буренко Л.К.з проблеми «Розвиток зв’язного мовлення малюків. Увиразнення мовлення вихователів- шлях до збагачення мовлення дітей» та Кушнір О.М. «Вихователь – режисер дитячого театру. Проведення  театралізованих ігор в ДНЗ».

 

 До  04.05.18.

 

 3.2. Активізувати здібності вихователів Пурик Л.В., Сорви К.М., Кушнір О.М., Булко К.В., Лаврінець Т.А.  у роботі творчої групи з виготовлення та використання лепбуків для активізації розвитку мовлення дітей дошкільного  віку. 

Протягом року

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Вихователь-методист Чепурна Т.І., запросила всіх поділитись враженнями від виставки –презентації «Креативний театр разом з батьками», яка була організована на середніх та старшій групі.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Голуб Л.В. вихователь , відмітила, що це гарний початок роботи в даному напрямку. На майбутнє  такий вид співпраці з батьками потрібно розвивати надалі.

 

ВИРІШИЛИ:

 

Зробити доброю традицією підготовку спільних виставок батьків та дітей, відзначили кращі роботи

 

  1. СЛУХАЛИ:

Вихователь – методист Чепурна Т.І. оголосила всім педагогам результати тематичної перевірки. Вона вказала колегам на досягнуті у кожного результати та зауважила на недоліках, які були виявлені під час перевірки. Вона зауважила, що вивчення впродовж тематичної перевірки проведеної роботи дозволяє констатувати високий рівень педагогічних працівників у театралізованій діяльності, адже попередньо була проведена велика робота з оновлення костюмів, масок, декорацій та ін.., розучені сценки, казки, ігри, імпровізації.

 (Матеріали довідки додаються)

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Утримались

 

ВИРІШИЛИ:

 

 Вказати вихователям середніх та старших груп .на недостатнє

облаштування дитячих осередків художнього слова та театралізованої

діяльності.

 

  1. ВИСТУПИЛИ:

 

Вихователь-методист Чепурна Т.І.,  подали власні розробки методичних рекомендацій з використання різних видів театру. Молодих вихователів було більш детально ознайомлено з нетрадиційними видами театру та його застосуванням в ЗДО.

 Було зазначено , щоб цікава інформація була висвітлена в батьківських куточках, бо однією з вказаних недоліків у тематичній перевірці була неналагоджена тісна співпраця з батьками даного виду діяльності.

          Всі учасники педагогічної наради взяли участь у виставці видів театру,

      зробленій власноруч.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Утримались

 

 

Додаток №1

до протоколу № 03 від 19 квітня 2018 р.

1. Корбач Р.О.- завідувач;

2. Чепурна Т.І. – вихователь-методист;

3. Голуб Л.В.- вихователь;

4. Буренко Л.К. - вихователь;

5. Кушнір О.М. - вихователь;

6. Довженко Л.М. - вихователь;

7. Доценко Ю.В.- вихователь;

8. Лаврінець Т.А. - вихователь;

9. Сесь Н.І.- вихователь;

10. Сорва К.М. - вихователь;

11. Таран В.М. - вихователь;

12. Міроненко СМ. - вихователь;

13. Булко К.В.- вихователь;

14. Кислун А.С. – керівник музичний;

15. Баклажко В.М. – сестра медична старша.

Голова __________ / Р.О.Корбач/

Секретар __________ /Т.І.Чепурна/

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
896
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку