протоколи педагогічної наради в ЗДО "Берізка"

Про матеріал
протокол №2«Формування первинного логіко-математичного та економічного досвіду дошкільників»
Перегляд файлу

Березнянський комунальний  дошкільний навчальний заклад

(ясла- садок) «Берізка» загального типу

Березнянської селищної ради

ПРОТОКОЛ № 02

28.11. 2017

смт. Березна

засідання педагогічної ради

Голова –Р.О.Корбач

Секретар- Т.І.Чепурна

Присутнi: 16 членів педагогічної ради - (список додається)

Порядок денний:

«Фізичний розвиток та зміцнення здоров*я вихованців»

 

1. Про виконання рішень педагогічної ради (Протокол №1 від 28 серпня 2017 р. доповідач-Чепурна Т.І., вихователь-методист).

2. Доповідь про рухову активність як одну зі складових фізичного розвитку дошкільників (інформаційний огляд сучасних технологій фітбол, степ аеробіка, стретчінг, пластичний балет  (доповідач-Чепурна Т.І., вихователь-методист).

3. Про особливості фізичного розвитоку дітей раннього віку (доповідач-Таран ВМ., Міроненко С.М., вихователі з досвіду роботи).

4. Про результативність гурткової роботи по впровадженню інноваційних технологій (доповідач-Голуб Л.В., вихователь).

5. Довідка « Про стан роботи педагогічного колективу з організації фізкультурно-оздоровчої роботи з дошкільниками» ( довідка, доповідач-Чепурна Т.І., вихователь-методист)

 

6. Впровадження інноваційних технологій в роботу ДНЗ, впровадження в практику роботи методики М. Єфименка (доповідач –Пильник І.В., вихователь)

7. Про просвітницьку роботу з батьками  щодо оздоровчо-профілактичної роботи з дітьми (доповідач Баклажко ВМ. – м/сестра старша)

 

1. СЛУХАЛИ:

Чепурна Т.І. поінформувала педагогічний колектив про виконання рішень педагогічної ради від 28 серпня 2017 р.

ВИСТУПИЛИ:

Утримались.

ВИРІШИЛИ:

1.1. Рішення педагогічної ради від 28 серпня 2017 р. вважати  у стані виконання.

2. СЛУХАЛИ:

Чепурна Т.І., вихователя-методиста, ознайомила присутніх з доповіддю про  « Рухову активність як одну із складових  фізичного розвитку дошкільників»  Вона розповіла присутнім про сучасні інноваційні технології (фітбол, степ аеробіку, вправи стретчінгу, пластичного балету) Методист наголосила, що це оздоровчі технології, які сприяють корекції постави, запобігають різним захворюванням, які можна виправити ще в ранньому дитинстві

ВИСТУПИЛИ:

Корбач Р.О., завідувач ДНЗ, яка акцентувала увагу на щоденних здоров*язбережувальних заходах, що проводяться з вихованцями середніх та старших груп з впровадження в практику роботи інноваційних технологій з фізичного виховання , зокрема на колективних переглядах відкритих занять, дитячому туризмі, фізкультурі на  прогулянках, режимних моментах, де застосовуються вправи з фізичним навантаженням. Вона  порадила впродовж навчального року активніше приймати участь в освітянських конкурсах, адже вихователі ДНЗ проводять активну роботу в різних напрямках, але не популяризують свій досвід серед колег.

ВИРІШИЛИ:

2.1. Вихователю-методисту, Чепурній Т.І. поновити методичні матеріали та папку на допомогу вихователям з фізичного  виховання

2.2. Вихователю-методисту, Чепурній Т.І.з авершити і узагальнити колективні перегляди з досвіду роботи по впровадженню інноваційних оздоровчих технологій, які використовують вихователі в роботі з дітьми з фізичного виховання

До 20.12.2017р.

2.3. Протягом року зобов’язати   вихователів Голуб Л.В., Довженко Л.М., Кушнір О.М , Доценко Ю.В працювати над впровадженням оздоровчих технологій, з дітьми на групах яких вони працюють

Протягом року

3. СЛУХАЛИ:

Міроненко С.М., вихователя, яка нагадала  присутнім як проводиться фізичне заняття з дітьми раннього віку, розповіла про тематику фізкультурних занять відповідно до тем тижнів, про особливості в роботі з дітьми раннього віку, про планування фізичних навантажень впродовж дня відповідно до режимних моментів.

ВИСТУПИЛИ:

Утримались.

ВИРІШИЛИ:

3.1. Вихователю-методисту, Чепурній Т.І.  постійно організовувати

методичні години , вивчення новинок періодичних фахових видань та проводити консультування педагогів з даної теми

 

Кожного місяця

Всім педагогічним працівникам:   

3.1.  Проводити здоров*язбережувальні заходи на групах з дітьми відповідно до перспективного планування та режимних моментів

Впродовж року

3.2. Систематично застосовувати атрибути для проведення комплексів вправ та спортивний інвентар на заняттях з фізичної культури

Постійно .

3.3. Поновити групові осередки спортивним інвентарем

Термін : до 26.12.2017

3.4. Планувати пішохідні переходи, використовуючи розроблені маршрути пішохідних переходів

Постійно

4. СЛУХАЛИ:

Голуб Л.В., вихователь, розповіла присутнім про роботу гуртка «Маленькі грації», яким вона керує з вересня місяця. Вихователь відмітила. Що їй цікаво впроваджувати в практику роботи дану інноваційну технологію, а діти з цікавістю виконують вказівки по степ кроку. Вона розповіла, що розробила собі план роботи по введенню нових рухів, добирає ритмічну музику, костюми на відповідну тематику.

ВИСТУПИЛИ:

Довженко Л.М., вихователь, яка підтримала колегу в починанні такої корисної та цікавої роботи з дітьми. Вихователь наголосила, що дані технології, яків проваджуються в практику роботи ДНЗ є цікавими, корисними. Вони сприяють фізичному розвитку дітей, корекції вад, запобігають багатьом коробам, які можна безболісно виправити в дошкільному дитячому віці.

ВИРІШИЛИ:

4.1.Доручити вихователю Голуб Л.В. обормити досвід роботи гуртка « Маленькі грації»

 Термін: до 20.12 2017.

4.2.Вихователю-методисту Чепурній Т.І. , посилити роботу з перевірки вихователів стосовно планування навчально-виховного процесу з дітьми впродовж дня відповідно до вимог інструктивно-методичного листа.

Термін: постійно

5. СЛУХАЛИ:

Чепурна Т.І., вихователь –методист ДНЗ, озвучила присутнім колегам довідку за результатами тематичної перевірки  про стан роботи педагогічного колективу з організації фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми дошкільного віку (довідка додається). Вона звернула увагу вихователів на недоліки, які були виявлені в роботі з дітьми, ознайомила вихователів під підпис з рекомендаціями та вказала термін їх виконання.

ВИСТУПИЛИ:

Утримались

ВИРІШИЛИ:

Вихователю-методисту:

5.1. Розробити методичні рекомендації катання на санчатах

Термін : до 01.01. 2018 року

6. СЛУХАЛИ:

Пильник І.В.., вихователя, яка ознайомила педагогів з доповіддю «Впровадження інноваційних технологій в практику роботи з дітьми дошкільного віку». Вихователь відмітила, що інноваційні технології, які використовують вихователі в роботі з дітьми на базі середніх та старших груп є корисними та цікавими. Вона звернула особливу увагу на впровадження в практику роботи  методики М.Єфименка. Розповіла, як вихователь Кушнір О.М., на заняттях використовує елементи пластичного балету, тренує і дітей витривалість, гнучкість. А вихователь Доценко Ю.В., використовує вправи ігрового стретчінгу для корекції постави дітей.

ВИСТУПИЛИ:

Кушнір О.М.., вихователь, яка внесла пропозицію детальніше розробити  вправи пластичного балету, дібрати цікаві сюжети для проведення занять з дітьми з даної інновації

ВИРІШИЛИ:

6.1.Вихователям Кушнір ОМ, Голуб ЛВ, Довженко Л.М, Доценко ЮВ подати плани-конспекти фізкультурних занять з використанням інноваційних технологій

Термін : до 20.12.2017.

6.2.Вихователю Пильник ІВ. Подати матеріал про інноваційні технології, що впроваджуються в ДНЗ з фізичного виховання

Термін: до 20.12.2017.

7. СЛУХАЛИ:

Медична сестра старша Баклажко В.М., розповіла про просвітницьку роботу , яку вона проводить з батьками та дітьми , щодо запобіганню та профілактиці захворювань в дитячому колективі.

Додаток №1

до протоколу № 02 від 28 листопада 2017 р.

1. Корбач Р.О.- завідувач;

2. Чепурна Т.І. – вихователь-методист;

3. Голуб Л.В.- вихователь;

4. Буренко Л.К. - вихователь;

5. Кушнір О.М. - вихователь;

6. Довженко Л.М. - вихователь;

7. Доценко Ю.В.- вихователь;

8. Пильник І.В. - вихователь;

9. Лаврінець Т.А. - вихователь;

10. Сесь Н.І.- вихователь;

11. Сорва К.М. - вихователь;

12. Таран В.М. - вихователь;

13. Міроненко СМ. - вихователь;

14. Булко К.В.- вихователь;

15. Кислун А.С. – керівник музичний;

16. Баклажко В.М. – сестра медична старша.

Голова __________ / Р.О.Корбач/

Секретар __________ /Т.І.Чепурна/

 

 

 

doc
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
768
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку