протоколи педагогічної наради в ЗДО "Берізка"

Про матеріал
протокол №4 засідання педагогічної ради «Підсумки роботи за рік: досягнення, перспективи розвитку»
Перегляд файлу

Березнянський комунальний  дошкільний навчальний заклад

(ясла- садок) «Берізка» загального типу

Березнянської селищної ради

ПРОТОКОЛ № 04

31.05. 2018

смт. Березна

засідання педагогічної ради

Голова –Р.О.Корбач

Секретар- Т.І.Чепурна

Присутнi: 16 членів педагогічної ради - (список додається)

Порядок денний:

«Підсумки роботи за рік: досягнення, перспективи розвитку»

1. Про виконання рішень педагогічної ради (Протокол №3 від 7 квітня 2017 р. доповідач-Чепурна., вихователь-методист).

2. Доповідь про підсумки методичної та навчально-виховної роботи за 2016-2017 н.р. (доповідач-Чепурна Т.І., вихователь-методист).

3. Про готовність дітей до навчання в школі (доповідач-Кушнір О.М., вихователь та Булко К.В., вихователь).

4. Довідка. «Про підсумки обстеження готовності до навчання в школі дітей дошкільного віку старшої групи № 1 та № 2»  (за результатами комплексної перевірки) (доповідач-Чепурна Т.І., вихователь-методист).

5. Про готовність педагогічного колективу до оздоровчого періоду 2017 року.

6. Про затвердження основних напрямків роботи навчального плану на 2017-2018 н.р.

7. Ярмарка -презентація педагогів «Моє досягнення у 2016-2017 н.р.»

 

      1. СЛУХАЛИ:

Вихователь-методист Чепурна Т.І. перевірила виконання рішень попередньої педагогічної ради від 7 квітня 2017 року, зазначила, що всі питання відносно патріотичного виховання дошкільників виконано, а робота ведеться на належному рівні відповідно програмових вимог.

    ВИСТУПИЛИ:

Утримались

    ВИРІШИЛИ:

1. Рішення педагогічної ради від 7 квітня 2017 року вважати у стані виконання.

 

2.СЛУХАЛИ: :

      По другому питанню виступила вихователь-методист Чепурна Т.І., яка відмітила, що педагогічний колектив дошкільного закладу постійно працює над поставленими питаннями, розширює їх коло, постійно знаходиться у творчому пошуку стосовно втілення в практику роботи нових ефективних прийомів та методів роботи з дітьми . Методист ознайомила присутніх з аналізом роботи ДНЗ за 2016-2017 н.р., відмітила позитивні та негативні сторони в роботі всього колективу.

Матеріали по даному питанню додаються.( наказ про підсумки методичної роботи за 2016-2017 н.р.)

 

   ВИСТУПИЛИ:

1.Завідувач ДНЗ Корбач Р.О., яка також підбила підсумки 2016-2017 н.р., відмітила позитивні та негативні моменти в роботі педагогічного колективу

2. Вихователь Сесь Н.І. внесла пропозицію змінити роботу творчої групи протягом наступного навчального року і запропонувала активніше підбирати методичну літературу для висвітлення теоретичних аспектів з проблеми творчої групи

 

   ВИРІШИЛИ:

Вихователю-методисту разом з вихователя вікових груп облаштувати доріжку здоров’я необхідними атрибутами для проведення занять з фізичного розвитку на подвір’ї.

        До 09.06.2017.

 

  1. СЛУХАЛИ:

Вихователі дітей старших груп Булко К.В. та Кушнір О.М.доповіли присутнім педагогам про готовність дітей їх груп з різних ліній розвитку до навчання в школі відповідно програмовим вимогам Вихователі підвели підсумок навчально-виховного процесу у групах дітей старшого віку, поділилися власними досягненнями у роботі по підготовці дітей до навчання в школі.

 

   ВИСТУПИЛИ:

   Утримались.

 

   ВИРІШИЛИ:

Посилити роботу з вихователями на наступний навчальний рік з впровадження програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля». Протягом року зобов’язати вихователів середніх та старших груп  ефективніше проводити роботу з дітьми з фізичного гартування, дотримуватись рекомендацій з проведення пішохідних переходів (дитячого туризму)

          Протягом навчального року та ЛОП

 

  1. СЛУХАЛИ:

 Методист Чепурна Т.І. оголосила присутнім результати комплексної перевірки, яка проводилась на початку  травня  «Про підсумки обстеження готовності  до навчання в школі дітей  дошкільного віку старшої групи

№ 1 та № 2» .  Вона зазначила, що вихованці старшої групи показали високий результат як фізичної так і розумової підготовки. Вихователям старших груп Кушнір О.М., Булко К.В., Міроненко СМ, Довженко Л.М.була оголошена подяка за гарну підготовку випускників ДНЗ.

 

ВИСТУПИЛИ:

Завідувач ДНЗ Корбач Р.О. також відмітила роботу вихователів старших груп. Наголосила, що досвід роботи вихователів цих груп має поширюватися серед колег, впроваджуватись в практику роботи, узагальнюватись членами нашого педагогічного колективу, поширюватись серед молодих колег під час відвідувань занять, прогулянок, роботи в другій половині дня.

 

ВИРІШИЛИ:

Відзначити нагородами на серпневій конференції вихователів старших груп: Булко К.В., Кушнір О.М., Довженко Л.М., Міроненко С.М.

 

  1. СЛУХАЛИ :

Вихователь-методист Чепурна Т.І. ознайомила вихователів з планом навчально – виховної роботи дошкільного закладу на літній оздоровчий період . Вона зазначила, щоб педагоги якнайбільше  приділяли уваги здоров’ю та фізичному зміцненню організму дитини в ЛОП, проводили ігри та розваги на свіжому повітрі, спортивні змагання, свята відповідно до плану роботи, пішохідні переходи та екскурсії до визначних місць    Методист Чепурна Т.І. зазначила, які зміни мають відбутися у плануванні роботи в літній період , а медична сестра розповіла присутнім, як зміниться режим роботи ДНЗ, харчування в зв’язку із переходом на літній оздоровчий період. Вона наголосила про дотримання питтєвого режиму для дітей в I та II половини дня, про організацію другого сніданку, про виділення додатково 10% на харчування дітей в зв’язку з літнім оздоровленням.

 

  ВИСТУПИЛИ :

Буренко Л.К. висловила спільну думку педагогів  щодо плану на літній оздоровчий період. Вона запропонувала підтримати його та затвердити без змін.

 

   УХВАЛИЛИ:

     1. Затвердити план роботи ДНЗ на ЛОП 2017 року

  1. Вихователю-методисту провести консультування педагогів на тему:

« Фізкультурно-оздоровча робота з дошкільниками впродовж ЛОП»

    До 01.06.2017.

3.Вихователям всіх вікових груп погодити план заходів, які проводитимуться в ЛОП

4. Вихователям всіх вікових груп висвітлити інформацію в батьківських куточках щодо переходу ДНЗ на ЛОП (режим, заходи, які проводитимуться, форми оздоровлення та ін..)

    До 05.06.2017.

  1. Медичній сестрі старшій забезпечити вихователів всіх груп засобами для проведення повноцінного загартування дітей

До 07.06.2017.

 

  1. СЛУХАЛИ:

   Вихователь-методист Чепурна Т.І. ознайомила вихователів з пріоритетними напрямками перспективного  плану навчально – виховної роботи дошкільного закладу на 2017-2018 рік. Вона окреслила коло питань, які прорисані в перспективному плані розвитку ДНЗ на 5 років (фізичний розвиток дошкільників та впровадження в практику роботи  інноваційних оздоровчих технологій; формування взаємних партнерських стосунків під час ігрової діяльності; продовжувати роботу над формуванням в дітей навичок театралізованої діяльності)

 

   ВИСТУПИЛИ:

  Завідувач ДНЗ Корбач Р.О. оголосила присутнім, що ці питання є актуальними в дошкільній освіті і потребують поглибленого вивчення нашим педагогічним колективом

 

   ВИРІШИЛИ:

Ввести в річний план роботи на 2017-2018 н.р. питання, які прописані в перспективному плані розвитку ДНЗ на 5 років. Відповідно до плану розробити всю методичну роботу на наступний навчальний рік

 

  1.  СЛУХАЛИ:

Кожен педагог ДНЗ «Берізка» прозвітував про свої творчі досягнення в навчальному році, що закінчився

 

ВИРІШИЛИ:

Запровадити таку форму роботи в кінці кожного навчального року

 

Додаток №1

до протоколу № 04 від 30 травня 2017 р.

1. Корбач Р.О.- завідувач;

2. Чепурна Т.І. – вихователь-методист;

3. Голуб Л.В.- вихователь;

4. Буренко Л.К. - вихователь;

5. Кушнір О.М. - вихователь;

6. Довженко Л.М. - вихователь;

7. Доценко Ю.В.- вихователь;

8. Пильник І.В. - вихователь;

9. Лаврінець Т.А. - вихователь;

10. Сесь Н.І.- вихователь;

11. Сорва К.М. - вихователь;

12. Таран В.М. - вихователь;

13. Міроненко СМ. - вихователь;

14. Булко К.В.- вихователь;

15. Кислун А.С. – керівник музичний;

16. Баклажко В.М. – сестра медична старша.

Голова __________ / Р.О.Корбач/

Секретар __________ /Т.І.Чепурна/

 

 

 

 

doc
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
1252
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку