Прзентація «Інвентаризація товарів і тари на підприємстві »

Про матеріал

Мета уроку: навчальна: оволодіння навиками проведення інвентаризації у відділі продовольчих товарів; навчити оперативно та безпомилково виконувати підготовку товару і тари до інвентаризації; навчити учнів правильно організовувати робоче місце, засвоєння учнями послідовності проведення інвентаризації. Дотримання учнями правил охорони праці.

виховна: виховати в учнів почуття відповідальності за доручену справу, творчого ставлення до роботи і навчання, охайності під час роботи, дотримання правил санітарії і гігієни, акуратності і зібраності при виконанні роботи, відповідальності кожного за екологію;

розвиваюча: розвиток в учнів логічного мислення, розвивати пізнавальну активність і самостійність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Інвентаризація товарів і тари на підприємстві » Тема уроку: “ Порядок проведення інвентаризації товару і тари у відділі. ”

Номер слайду 2

Мета уроку: навчальна: оволодіння навиками проведення інвентаризації у відділі продовольчих товарів; навчити оперативно та безпомилково виконувати підготовку товару і тари до інвентаризації; навчити учнів правильно організовувати робоче місце, засвоєння учнями послідовності проведення інвентаризації. Дотримання учнями правил охорони праці. виховна: виховати в учнів почуття відповідальності за доручену справу, творчого ставлення до роботи і навчання, охайності під час роботи, дотримання правил санітарії і гігієни, акуратності і зібраності при виконанні роботи, відповідальності кожного за екологію; розвиваюча: розвиток в учнів логічного мислення, розвивати пізнавальну активність і самостійність.

Номер слайду 3

“К нам едет …”

Номер слайду 4

Що таке інвентаризація?

Номер слайду 5

Правильна відповідь: Інвентаризація - це виявлення фактичної наявності товарів, тари, грошових засобів та інших цінностей в натурі і в співставленні їх із даними бухгалтерського обліку.

Номер слайду 6

Сутність інвентаризації

Номер слайду 7

У який термін проводиться інвентаризація? (порівняйте).

Номер слайду 8

Правильна відповідь: інвентаризацію доцільно проводити у вихідні дні або у стислі терміни після робочого дня.

Номер слайду 9

В яких випадках проводять інвентаризацію?

Номер слайду 10

Правильна відповідь при зміні матеріально-відповідальної особи; у разі ліквідації підприємства, стихійного лиха; річний бухгалтерський звіт; факти крадіжки і т.д.

Номер слайду 11

Який документ є підставою для проведення інвентаризації?

Номер слайду 12

Правильна відповідь: Підставою для проведення інвентаризації у магазині є наказ або розпорядження керівника торгового підприємства.

Номер слайду 13

Хто приймає участь в інвентаризації?

Номер слайду 14

Правильна відповідь: В інвентаризації приймають участь інвентаризаційна комісія та матеріально - відповідальні особи (магазину, відділу, який перевіряють).

Номер слайду 15

Порядок проведення інвентаризації.

Номер слайду 16

Правильна відповідь: Наказ – ознайомлення з комісією; – припиняється робота магазину; – перевірка грошей; – бухгалтерський звіт; – пломбування приміщень магазину; – підготовка товару та тари; – перерахування та записування до опису; - визначення результату.

Номер слайду 17

Скільки примірників опису складається? Три примірника: – два під копірку складають члени комісії, один – матеріальтно-відповідальна особа вручну.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!!! Підготувала майстер в/н: Сіра Л.В.

ppt
Додано
4 січня 2019
Переглядів
1346
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку