Прзентація на тему "Проект. Різдвяний пряник"

Про матеріал
Цикл пізнавальних занять із вивчення та збереження різдвяних традицій українського народу; залучення дітей до спільної праці з дорослими.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Покровської районної ради Донецької області Проект: «Різдвяний пряник» Учитель:Зіменс-Терещук Лілія Юріївна Клас: 2 Учасники проекту: учитель, учні 2 класу, батьки

Номер слайду 2

Характеристика проекту: за кінцевим результатом: теоретично-практичний; за кількістю учасників: колективний (груповий); за тривалістю: короткостроковий. Тривалість проекту: тиждень. База реалізації проекту: Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів Покровського району Донецької області.

Номер слайду 3

Навчальний предмет: я досліджую світ. Інші навчальні дисципліни: читання, технології, інформатика. Мета проекту: ознайомити дітей з поняттям «різдвяний пряник» та історією його виникнення. Виготовити та оздобити пряник. Створити колаж «Маленькі кулінари».  Соціальна значущість проекту: цикл пізнавальних занять із вивчення та збереження різдвяних традицій українського народу; залучення дітей до спільної праці з дорослими. Проект реалізується в три етапи: підготовчий, основний, заключний.

Номер слайду 4

Завдання проекту: збереження та розширення уявлень дітей про українську культуру, виникнення та різновиди пряників в Україні; розвиток пізнавальних інтересів до дослідницької діяльності; формування комунікативних, громадянських та соціальних компетентностей; формування творчих здібностей, уяви та фантазії; виховання шанобливого ставлення до рідних святинь, української мови, почуття гордості за свою державу, до людей різних професій, бажання цікавитися світом, який нас оточує; спекти та оздобити пряник; розвивати уміння працювати в колективі, групі.

Номер слайду 5

Ключові поняття: пряник, прянощі, спеції, дизайн, кулінар. Мотивація: До класу завітав незвичайний чоловічок (учень у костюмі різдвяного пряника) з торбинкою. З неї він дістав: борошно, яйця, мед, цукор, пакетики з прянощами та запитав: - Де використовують ці речі? - Що вийде якщо ці компоненти поєднати?

Номер слайду 6

Очікувані результати: діти отримають знання про різдвяні традиції українського народу; закріплять знання про працю дорослих, навчаться правильно називати і виконувати трудові дії; спробують себе в ролі кулінарів; проведена робота допоможе виховати працелюбність, бережливе ставлення до продуктів людської праці; всі учасники проекту отримають позитивні емоції від отриманих результатів

Номер слайду 7

Етапи проекту І етап - Підготовчий. Завдання: Проаналізувати навчальну програму для 2 класу і вибрати предмети для можливої інтеграції.

Номер слайду 8

ІІ етап - Практичний. Cинхронізація навчальних програм для створення проекту. Завдання: Зробити синхронізацію уроків в темі, розробити завдання та продукт проекту з кожного предмета.

Номер слайду 9

Я досліджую світ Виготовили «Словник кулінара», який став продуктом уроку. борошно мед яйце Читання Творчий продукт – виставка малюнків до казки “Пригоди Пряничка-Різдвяничка”.

Номер слайду 10

Інформатика Творчим продуктом стали повідомлення учнів до уроку, віртуальний виріб “Різдвяний пряник”. Технології Продуктом уроку стали смачні та ароматні пряники.

Номер слайду 11

Підсумковий ІІІ етап: Смачні та ароматні пряники, колаж “Маленькі кулінари”

Номер слайду 12

Висновки: Учителем, батьками були створені необхідні організаційні, методичні умови, які забезпечили реалізацію складової даного проекту. Одним із найважливіших завдань цієї роботи було згуртування дитячого колективу, розвиток комунікативних, громадянських та соціальних компетентностей, уміння міркувати та робити висновки, уміння пізнавати світ і відчувати себе його невід’ємною частиною. Даний проект одна із складових національно - патріотичного виховання в Миколаївській школі. Завдяки йому учні на всіх етапах навчання всебічно, гармонійно й цілісно розвивалися як особистості, розвивали свої творчі здібності, збагачувалися інтелектуально, духовно.

ppt
Додано
23 грудня 2019
Переглядів
1247
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку