Психологічна просвіта

Про матеріал
Мтеріали до засідання круглого столу на тему:"Зміни життя -зупини насильство". Мета якого формування ненасильницьких моделей поведінки, мирного співіснування людей у суспільстві- укладання антибулінгової стратегії освітнього закладу.Формування культури комунікації та вхаємодії.
Перегляд файлу

КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ:

«Зміни життя- зупини насильство!»

Мета:Формування ненасильницьких моделей поведінки, розвиток вміння вибудовувати доброзичливі стосунки, мирного співіснування людей у суспільстві, школі і сім ї.

ХІД  ЗАСІДАНННЯ

I етап. Привітання. Вступне слово ЗВР- повідомлення теми та мети зустрічі,актуальність проблеми насильства та булінгу в суспільстві.

Виступ педагога- організатора : «Проблема насильства у школі- діємо разом із шкільним парламентом».

Виступ президента шкільного парламенту: «Сучасне молоде покоління- виклики та перспективи».

Виступ практичного психолога:

  -Сьогодні ми зібралися щоб проаналізувати прояви насильства,протиправних дій в  ОСВІТНЬОМУ середовищі, зосередити увагу на тому, як побороти це явище вцілому, допомогти учням захистити себе та інших, а також розробити антибулінгову стратегію.Оскільки весь сучасний, цивілізований світ не сприймає насильство і майже викоринело з життя його прояви. Ми теж «йдемо в ногу з часом»- тому що саме цей круглий стіл зібрав педагогів, учнівське самоврядування для того щоб підтвердити і нашу антибулінгову позицію та наміри зупинити це явище в освітньому середовищі і в нашому житті. Тому що немає виправдання бездушності, цинізму, агресивності та жорстокості.

    Наслідки насильства важкі-це стреси, низька самооцінка, депресія, девіантна поведінка, а також психічні розлади. І не потрібно це явище терпіти та приховувати, тому що це не пустощі чи грубість – на сьогоднішній день це злочин, за вчинення якого наступає адміністративна та кримінальна відповідальність. Наприклад, у Канаді накладають штраф навіть на свідків цькування, які не розповіли  про ці факти  відповідальним особам або тим, хто може втрутитися в ситуацію.

    Причиною  частих проявів насильства є:

- бажання звернути увагу;

- мати авторитет серед однолітків;

- потерпання від насильства у власній сім ї ;

- психологічна схильність до агресії;

- нездастатність контролювати свій гнів;

- побоювання стати жертвою.

Тобто важливу роль відіграє середовище в якому живе, росте та виховується дитина- якщо стосунки будуть для неї взірцем людяності, доброти, поваги, та любові- тоді нам не буде потрібно наголошувати на правах дітей, тому що їх ніхто не буде порушувати, а обов язки будуть сприйматися не як обтяжливий тягар, а як органічний прояв поваги, підтримки, людської гідності, любові.

II етап. Робота в групах-розробка антибулінгової стратегії:

 Вчителі: «Що робити для того щоб побороти насильство у школі та в суспільстві».

Учні: «Як захистити себе та інших дітей?».

 

III етап. Підсумки і побажання.

Світ зміниться, якщо люди замість булінгу  робитимуть добро один для одного. Сучасна людина діятиме ефективніше, якщо не буде ворожою до світу, а доброзичливою. Відкривайте свої серця для гарних вчинків, для добра- будьте толерантними і милосердними, поважайте один одного, подавайте руку допомоги.

docx
Додано
2 березня 2021
Переглядів
331
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку