Психологія людей з ССЗ

Про матеріал
Психічні розлади, які виникають внаслідок гострої серцевої недостатності, можуть проявлятися синдромами порушеної свідомості, що здебільшого перебігають у формі глухоти і галюцинаторного збудження, яке характеризується нестійкістю галюцинаторних переживань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Психологія людей з серцево-судинними захворюваннями. Роботу виконала: Чернявська Тетяна

Номер слайду 2

Психічні особливості при гострій серцевій недостатностіПсихічні розлади, які виникають внаслідок гострої серцевої недостатності, можуть проявлятися синдромами порушеної свідомості, що здебільшого перебігають у формі глухоти і галюцинаторного збудження, яке характеризується нестійкістю галюцинаторних переживань. У них виникає страх за майбутнє, який деякі пацієнти намагаються компенсувати шляхом високих досягнень.

Номер слайду 3

Психічні особливості людей із вродженими вадами серця. У них виникають переживання і страхи щодо можливого "відриву клапана", його поломку. Настрій погіршується вночі, коли шум від роботи штучних клапанів чути особливо чітко. . З'являється негативне відношення до активної діяльності, виникає тривожно-депресивний фон настрою з можливістю суїцидальних дій.

Номер слайду 4

Психічні особливості людей із гіпертонічною хворобою. З'являються астенія, гіпомнезія, зміни настрою, плаксивість, іпохондрія, образливість, кардіофобія (страх смерті від серцевого нападу). Часто спостерігається нав'язливість, емоційна лабільність, дратівливість.

Номер слайду 5

Психічні особливості людей з ішемічною хворобою серця Для пацієнтів з психогенною ІХС характерна дифузна тривожність, чіткий зв'язок між психоемоційним стресом та появою відчуття болю в ділянці серця. В результаті усунення психотравмуючих факторів та задоволення потреб особистості виникає покращення самопочуття.

Номер слайду 6

У передінфарктний період відчуття тяжкості у голові, труднощі з концентрацією уваги, передчуття неминучої безпеки, тривога, ейфорія. У гострий період безсоння, ілюзії, галюцинації, рухове збудження, тривога, пригніченість, страх смертііпохондрії,фобії (кардіофобія тощо)

Номер слайду 7

Отже, існують наступні психічні порушення у хворих із серцевосудинною патологією:1. Неврастеноподібні порушення. Стадії плину: Синдром дратівливої слабості- підвищена дратівливість;- нестриманість; - легка виснажуваність;- сензитивність;- слізливість;- схильність до гіпотимії;

Номер слайду 8

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Інкл
Додано
27 січня
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку