Псилохологічний тренінг "Цінність життя"

Про матеріал
Психологічний мотивуючий тренінг для учнів 5-6 класів з інтерактивними завданнями
Перегляд файлу

5А клас, ЗОШ 20, класний керівник Спіренко І.О.

                                                                     Тренінг

                                                       Цінність життя. (Слайд 1)

Мета: розкрити значення і цінність життя людини; формувати уміння бачити в життєвих негараздах лише тимчасові труднощі і бажання долати їх; сприяти формуванню в учнів особистої системи цінностей; виховувати вміння адекватно реагувати на життеві випробування.

Обладнання: папір, скріпки. обладнання для експерименту, презентація, Мотивуючий мультфільм.

                                                                 Хід тренінгу.

                                                                                                  В світі немає обмежень крім тих, які ти                                                                                                       для себе встановлюєш сам. ( Слайд 2)

                                                                                                  ( Як ви це розумієте?)                               2 хв.

  1. Вступ. Правила. ( Слайд 3)

Перед ти , як почати наш тренінг, давайте познайомимося із правилами поведінки. Це зробить нашу зустріч корисною і приємною та дасть нагоду почути кожного, що дуже важливо на сьогоднішній темі.   

Ви згодні з правилами?                                                                                                                              3 хв.

  1. Вправа  “ Цінність для мене є...”

Перед тим, як почати цю вправу, давайте визначемося, що це таке-- життєві цінності? Чи однакові вони для всіх? ( Слайд 4)

Розкажіть, що для вас є цінністю у житті. Можно почати словами “ Цінністю для мене є..”

                                                                                                                                                                        5-7 хв

Дякую. Це було цікаво. Я хочу зупинитись на одному питанні . Чи важливе здоров’я? Чи є воно цінністю? ( Слайд 5)

  1. Вправа “ Цінність здоров’я”

Пропоную експеримент . Роздаю вам звичайні канцелярськи скріпці. Включить вашу уяву та зробіть будь що з них... Дякую... А зараз поверніть скріпці до їх початкови форми .. Нікому не вдається.

Отож, наше здоров’я-- це скріпка. Ми робимо з ним все, що завгодно, не захищаючи себе. Потім ми хочемо бути здоровими, але це вже не можливо так само, як повернути скріпку у початкову форму... Лише здорова людина може отримувати щастя та задоволення від життя. Бережемо здоров’я.                                                                                                                              10 хв

  1. Вправа 4 “ Комплімент”

Є не лише фізичне здоров’я, а і ємоційне. Людина--істота соціальна, вона не може жити без спілкування. Але спілкування буває різним. Іноді одне слово може зіпсувати  нам найстрій на цілий  день, а іноді і навпаки-- лише одне слово може  допомогти у подоланні будь-яких труднощей. Гарне слово--великий дар. Для того, хто його каже, воно безкоштовне, а хто його чує-- дуже цінне... Комплімент--це подарунок, який любить отримувати будь хто.

Давайте пограємо.. Встаємо , та погуляємо.. Це як у англійський грі “ Mingle-mingle". Ходимо, поки я не скажу “ Стоп, зробіть групу з 2-3-4". Ви зупиняєтесь, стаєте у коло своєю групою та кажете один одному компліменти.. Увага! Пом’ятаємо про правила!  

 Вам подобається отримувати компліменти?

А робити ви їх вмієте? Хто ще не вміє-- може практикуватись кожного дня тут у класі , на своїх однокласниках.                                                                                                                                          10 хв

  1. Вправа 5 “ Викидуємо сміття”

Не лише інші кажуть вам гарні речі. Ви перші, хто повинен підтримувати себе самі. Як? Вчитись мислити позитивно, намагатися бачити гарне у всьому. Вміти любити та поважати себе. Я не кажу про егоізм, а про повагу до себе. Поводьтесь так , щоб поважати себе. Нехай у вашому житті будуть позитивні думки та емоції. Пропоную зараз позбавитись негативу.

Роздаю вам папірці. Напишіть на нах ваши негативні думки, неприємні спогади. Потім ми з вами викинемо ці папірці у сміття і позбудемося негативу.                                                        10 хв

  1. Рефлексія.

Нажаль час не зупинити. Давайте підведемо короткий підсумок.

1) Чи сподобалось вам заняття?

2) Що не сподобалось?

3) Чи отримали ви позитівні ємоції?

4) Чи хочете ви продовження ?

 

  1. Резерв-- мотивуючий мультфільм.

 

  1. Дякую всім за увагу та активну участь.

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
14 березня 2021
Переглядів
431
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку