Методичні рекомендації."Виховні можливості гурткової роботи.Вироби з підручних матеріалів".

Про матеріал
Уроки трудового навчання мають широкі виховні можливості. Тому залучення учнів до творчості на уроках і в позаурочний час є одним із шляхів задоволення їхніх особистих потреб, забезпечення розвитку індивідуальних здібностей, розширення обсягу знань, допрофесійної підготовки, формування основних компетенцій, яких вимагає сучасне суспільство. Улюблене заняття спонукає учнів до самостійної роботи вдома, користуватися додатковою літературою, Інтернет-сайтами, розвивати допитливість і наполегливість.
Перегляд файлу

Виховні можливості гурткової роботи.

    Вироби з підручних матеріалів

                     http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/87b/87be9f31d0e74fa6f6b0ba2381cdc3c2.jpg

 Уроки трудового навчання мають широкі виховні мож­ливості. Тому залучення учнів до творчості на уроках і в позаурочний час є одним із шляхів задоволення їхніх осо­бистих потреб, забезпечення розвитку індивідуальних здібностей, розширення обсягу знань, допрофесійної під­готовки, формування основних компетенцій, яких вимагає сучасне суспільство. Улюблене заняття спонукає учнів до самостійної роботи вдома, користуватися додатковою літературою, Інтернет-сайтами, розвивати допитли­вість і наполегливість.

У побуті нас оточує багато використаних і вже непридатних речей: пластикові пляшки, поліетиленові пакети, пластикова тара зпід різноманітних продуктів, пляшечки від косме-
тичних засобів, одноразовий посуд (тарілки; склянки, ложки, виделки), коктейльні трубочки, обрізки тканини, стрічок (паперових і з тканини), намистини; залишки пряжі тощо.

Під час проведення з учнями бесід про еколо­гічну небезпеку внаслідок засмічення природного середовища різними відходами, особливо відхода­ми пластику, з'ясувалося, що багатьом із них можна дати друге життя. Так виникла ідея створити гурток «Креатив». Його робота розрахована на учнів 4 – 7 класів. В основу програми гуртка покла­дено естетично-екологічне виховання.

Програма занять передбачає виконання таких завдань:

  • ознайомлення і виготовлення виробів із під­ручних матеріалів;
  • ознайомлення з різними видами декорування виробів підручними матеріалами;
  • підготовка учнів до самостійного виготовлен­ня ескізів, декоративних композицій;
  • удосконалення вмінь під час оздоблення ре­чей, які мають практичне застосування.

       На заняттях учні виконують індивідуальні,групові та колективні проекти екологічного напрямку.

      Виконуючи малюнки своїх майбутніх виробів, діти набувають художніх навичок, розвивають образне мислення та естетичний смак. Аналіз конструкції та розробка складових частин роз­вивають просторову уяву, конструкторське мис­лення. У процесі виготовлення виробів вчаться емоційно сприймати красу навколишньої при­роди, берегти її, відтворювати свої почуття та емоції у власних проектах, надихати на твор­чість інших.

     Після закінчення виготовлення виробів дітям пропонується їх захист, проведення конкурсів, ви­ставок під час предметних тижнів у школі.

    Виставка творчих робіт, захист власних про­ектів, відкрите заняття з виготовлення композицій із пластикової тари (букет квітів, підсвічники, вази, настінні композиції, колажі) — вдале допо­внення практичної частини цього засідання.

   Учнівські креативні ідеї заслугову­ють на увагу. Практична творча діяльність на занят­тях гуртка, реалізація власних проектів, орієнтує учнів на вибір професій, пов'язаних з творчою ді­яльністю — художник, дизайнер, модельєр. Учні, які відвідують заняття в таких гуртках, у майбутньому поповнять ряди ініціативних, творчих особистос­тей, не байдужих до всього нового і до збереження навколишнього середовища.

                              http://gallery.forum-grad.ru/files/7/7/8/9/0/podelki_iz_plastikovih_tarelok.jpg

                                      Аптечка з пластикових пляшок

У повсякденному житті під руками у кожної людини виявляється величезна кількість матеріалу, з якого можна виготовити щось цікаве і особливе, однак не всі це помічають і проявляють фантазію.

  Пластикові пляшки – чим не матеріал?

  Можна виготовити з них дуже красиву аптечку. Для створення шедевра нам будуть потрібні шість пластикових пляшок, нитки для в'язання або залишку пряжі, в'язальний гачок  № 2, дирокол і веселі картинки. Навіщо потрібна остання деталь, стане зрозуміліше трохи пізніше.
 

 Покрокова інструкція виготовлення

Візьмемо пластикові пляшки і за допомогою гострого ножа або ножиць виріжемо центральну рівну частину. Саме вона нам і потрібно. Вирізати центральну частину необхідно у всіх пляшок. Пластикові заготовки варто помити, видалити етикетку і сліди від клею.

Аптечка з пластикових пляшок

Далі за допомогою дерев'яного бруска розгладжуємо краї заготовки, роблячи її плоскою.

Аптечка з пластикових пляшок
Наступний крок – це робота з дироколом. Необхідно зробити дірки по периметру кожної заготовки, відступаючи від краю близько 5 міліметрів. Дані отвори необхідні для їх з'єднання та декорування. Так необхідно обробити всі заготовки.

Аптечка з пластикових пляшок
Далі ми починаємо декорувати деталі. За допомогою вьязального гачка і ниток обв'язуємо всі заготовки стовпчиком без накиду

Аптечка з пластикових пляшок                           Аптечка з пластикових пляшок

Заготовки, призначені для передніх стінок і кришки, обвьязуємо так, щоб вийшов «кишеньку».

                                          Аптечка з пластикових пляшок

У нього ми помістимо наші веселі картинки, зробивши, таким чином, аптечку більш цікавіше. Після приміщення картинки в кишеньку, його можна залишити відкритим, а можна зашити, але тоді міняти зображення буде не можна.
Після завершення цього етапу, нам необхідно з'єднати всі деталі корпусу між собою, їх можна  зшити за допомогою простого повітряного шва, так і зв'язати.

Аптечка з пластикових пляшок                          Аптечка з пластикових пляшок

Далі починаємо працювати над кришкою. Прив'язуємо кришку до корпусу.

 

                         Аптечка з пластикових пляшок

Для закриття аптечки можна придумати якийсь замочок.

Аптечка з пластикових пляшок     C:\Users\Надя\Desktop\трудове\пластик\d58312d11b56.jpg

Сумочки з пластикових пляшок

http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/87b/87be9f31d0e74fa6f6b0ba2381cdc3c2.jpg

Такі сумочки можна  використовувати для зберігання олівців, конструкторів та ін.

Знадобиться:

- пластикова пляшка

- тканина

- люверси

-  стрічка або шнур

- свечка, голка с пластиковим верхом або шило

 

Покрокова інструкція виготовлення:

1. Приготуйте пластикову пляшку та відріжте верх (висоту обирайте самі).

2. Отвіри можна зробити нагрітою голкою або шилом та їх діаметр повинен бути приблизно  2 мм.

http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/b56/b563e94466d51b1439f797c95ac15c6e.jpg

3. Визначить потрібний розмір верха, який буде зроблений з тканини. В данному прикладі ширина ткани 26 см + 2 см припуск, а її висота 15 см (включно припуски).

http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/a71/a71051270e45f25291f3f03be2e1774f.jpghttp://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/e85/e85f26157e79033827a270f054dee207.jpg

4. А зараз потрібно заутюжити складки (низ 1 см, верх підвернути два рази на 0,5 см и на  3 см - це необхідно зробити для того, щоб сховати не оброблений край).

                                       http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/3bb/3bb6ae74b90ff56a28aa156ddb73a4b2.jpg

5. Установити люверси та прошити верхній край.

http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/f7a/f7a7365191a7ba905efb98b7e0c3f1d2.jpg

6. Робимо боковий шов. Для цього необхідно відступити рівно на 1 см від краю.

http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/960/960bb4a316ab003040f38938964e0c8b.jpg                 http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/960/960bb4a316ab003040f38938964e0c8b.jpg

7. Пришиваємо верхішку до пластикової пляшки. Спочатку вивертаємо верх навиворіт, а потім одягніть його на пляшку. Це необхідно зробити для того, щоб підгорнутий край міг проходити рівно під отвірами. Після чого необхідно підняти його, а заутюжений сгиб повинен бути на 1 мм нижче отверів.

http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/d57/d576bb46a29e57f5adb4e4f5deba06df.jpghttp://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/998/9984746173b6742f9be12c915d37ca89.jpghttp://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/804/8049549abcf3374b9e4538323976413f.jpg

8. Піднимить тканину і втягніть в неї шнурок.

http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/36d/36dc0db28d2b227a2e68255a07f35b56.jpg                                 http://www.infoniac.ru/upload/medialibrary/558/55899a4247ad0316c66d61c38f509332.jpg

 

                                      «Коробочка для дрібниць 'Пінгвін'»
http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_pingvin_00.jpg
 

 

 

 

 

 

 


Потрібні наступні матеріали:
- оксамитовий папір;
- набір Флексика;
- пластикова пляшка;
- ножиці;
- двосторонній скотч;
- маркер;
- половинки чорних намистинок;
- осередки від таблеток;
- стрічечка.
Покрокова інструкція виготовлення:
1. Готуємо вихідні матеріали.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_pingvin_01.jpg

 2. Робимо оченята.
З упаковки від пігулок вирізаємо два кружальця. Розміщуємо там половинки чорних намистинок та приклеюємо на двосторонній скотч до шматочка білого картону.

 

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_pingvin_02.jpg


3. Робимо пінгвіна.
З чорного оксамитового паперу вирізаємо тулуб пінгвіна. Для цього з її зворотнього боку для початку намалюємо контур, а потім виріжемо по лініях. Дзьобик робимо з помаранчевого Флексика, а бантик з рожевого Флексика, перев'язуючи його стрічкою або ниткою.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_pingvin_03.jpg
4. Робимо основу з пляшки, приклеюємо декор.
Відрізаємо від пластикової пляшки низ та приклеюємо позаду на двосторонній скотч тулуб пінгвіна, а спереду лапки, вирізані з помаранчевого Флексика. Ось такий кумедний пінгвін у нас вийшов у результаті. У нього можна класти різні дрібниці, олівці, маленькі іграшки. Такі дитячі вироби з пластикових пляшок можна робити і на уроках праці в початковій школі. А якщо покласти в коробочку цукерки, то виріб можна буде подарувати на День народження.

                               http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_pingvin_04.jpg

                           Сімейство сонечок з пластикових пляшок

                              http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0_(322).jpg

Приготуйте заздалегідь для роботи: кілька пластикових пляшок різного розміру, канцелярський ніж, ножиці, клейовий пістолет або клей «Момент», акрилові фарби або гуаш з додаванням клею ПВА, пінопластові кульки різного розміру, зубочистки, одноразові пластикові виделки (бажано чорного кольору), свічку , маленькі кусачки, штучні очі.

Покрокова інструкція виконання роботи.

1. Відрізаємо від всіх пластикових пляшок дена. Це можна робити разом з дитиною. Канцелярським ножем робите в пляшці надріз, а потім ножицями дитина дорізає до кінця. Для кращого ефекту всі ріжучі інструменти мають бути добре заточені.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/1_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(43).jpg

 2 . Потім фарбуємо всі заготовки яскравими фарбами різних кольорів. Дуже важливо: фарбуємо пластикові чаші зсередини. Потрібно враховувати, що тільки прозорий пластик повторить колір наших фарб. Якщо ви використовуєте кольорові пляшки, то фарбувати потрібно з урахуванням того, що остаточний колір сонечка не буде відповідати кольору фарби, яку ви виберете. Якщо потрібно, покрийте заготовки фарбою в 2-3 шари, щоб колір вийшов більш насиченим.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/2_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(46).jpg

 3. Голови сонечок робимо з маленьких пінопластових кульок. З кульки рівно зрізаємо невеликий шматочок. Потім беремо кульку зрізом вгору і зліва від нього вирізаємо в кульці невелике півколо. Так вирізаємо голови для всіх сонечок.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/3.1_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(5).jpg  http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/3.2_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(5).jpg

4. Фарбуємо заготовки голів чорним кольором. Корисна порада: щоб не бруднити руки, одягаємо всі заготовки на зубочистки. Для висихання вставляємо зубочистки у будь-який рівний шматок пінопласту. Для цього добре підходить пінопласт з коробок для побутової техніки.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/4_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(39).jpg

5. Беремо пластикові виделки. Якщо під рукою тільки білі, їх доведеться потім теж пофарбувати в чорний колір. З виделок будемо робити вусики. Запалюємо свічку і кілька секунд тримаємо зубці виделки над полум'ям свічки, щоб пластик розм'як. Потім ставимо виделку зубцями на стіл, щоб вони трохи загнулися. Краще це довірити дорослому члену сім'ї.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/5_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(42).jpg

6. Маленькими кусачками відрізаємо загнуті зубчики виделок, притримуючи їх, щоб не розлетілися.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/6_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(32).jpg

7. Наносимо на виїмку в голові гарячий клей і приклеюємо голову до тіла сонечка. Голови більшого розміру приклеюємо до великих заготовок, відповідно, голови меншого розміру до маленьких заготовок. Інакше можна отримати сонечок-мутантів.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/7.1_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(3).jpg  http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/7.2_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(3).jpg

8. Приклеюємо до голови штучні очі. Якщо таких у вас немає, очі можна намалювати на папері, вирізати, а потім приклеїти. Або малювати відразу фарбами на голові.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/8_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(31).jpg

9. На голові зверху між очима робимо ножицями дірочки для того, щоб вставити вусики.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/9_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(31).jpg

10. Додаємо в кожну дірочку краплю гарячого клею і вставляємо вусики.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/10_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(33).jpg

11. Залишилося намалювати чорні точки на крильцях сонечок. Малюємо зверху пластикових заготовок. Даємо фарбі висохнути.

               http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/11_%E2%80%94_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F_(28).jpg

                                        

 

                                         «Черепашка з цукерками».

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_4erepashka_00.jpg 

 

 

 

 

 

 

Потрібні наступні матеріали:
- пластикова пляшка;
- оксамитовий папір;
- цукерки;
- клей;
- скотч;
- кластери від таблеток;
- білий папір;
- ручка;
- ножиці;
- картон.
Покрокова інструкція виготовлення:
1. Готуємо вихідні матеріали.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_4erepashka_01.jpg
2. Робимо основні частини.
Відрізаємо нижню частину пластикової пляшки, це буде панцир. Потім малюємо на картоні силует черепахи та вистригаємо її.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_4erepashka_02.jpg


3. Робимо оксамитовий контур.
Щоб черепашка була красивою, обводимо картонну основу та переносимо силует на зелену оксамитовий папір. Потім вистригаються та склеюємо картонну частину з оксамитовою.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_4erepashka_03.jpg
4. Робимо оченята.
Тепер зробимо черепашке очі. Для цього кластер від таблеток очищаємо від фольгованій підкладки, і вирізаємо з нього 2 фрагмента для вічко. Робимо з білого паперу підкладку, а з чорної оксамитового паперу вирізаємо рухаються оченята. Потім ця конструкція склеюється.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_4erepashka_04.jpg
5. Заключний етап.
Склеюємо саморобку. Приклеюємо черепашці за допомогою клею оченята й ротик. Потім наповнюємо денце від пляшки цукерками та за допомогою скотча приклеюємо його до черепашки. Дитячий виріб з пластикових пляшок "Черепашка з цукерками" готовий!

                    http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/kid_4erepashka_05.jpg

                           Метелик з пластикової пляшки

                      http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_10_(1).jpg

Потрібні наступні матеріали:

- порожня пластикова пляшка об'ємом 0.5 л;

- порожня пластикова пляшка об'ємом 1.5 л жовтого або помаранчевого кольору;

- канцелярські ножиці;

- шматочки гуми для дитячої творчості (ми беремо помаранчевого і синього кольору);

- синя фарба (акрил або гуаш);

- пензлик для малювання (не дуже тонкий);

- супер клей «Момент»;

- канцелярський степлер;

- шило;

- аркуш паперу і простий олівець / ручка (щоб зробити викрійку крилець метелика, щічок);

- оченята для іграшок і виробів (можна купити у відділах або магазинах товарів для рукоділля);

- гелієва ручка або маркер чорного кольору;

- пухнаста дріт (сантиметрів 40-50).

Покрокова інструкція виготовлення:

1. Насамперед пляшки потрібно добре вимити і висушити. Після цього беремо маленьку прозору пляшку і розрізаємо її на три частини, відрізаємо горлечко. Для нашої саморобки потрібні тільки верхня і нижня деталі. Верхня частина повинна бути близько 6 см заввишки, а нижня приблизно 9 см. У процесі роботи, ці дві деталі треба буде вкласти одна в одну, тому вони повинні збігатися за розміром.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_1_(1).jpg

2. Верхню і нижню частини пляшки потрібно пофарбувати в синій колір зсередини. Коли фарба підсохне, процедуру рекомендовано повторити, щоб колір вийшов однотонним і насиченим.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_2_(1).jpg

3. На аркуші щільного паперу малюємо крильце метелика і вирізаємо ножицями заготовку. Прикладаємо викрійку до великої кольорової пляшки і обмальовуємо по контуру.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_3_(1).jpg

4. Нашому метеликові необхідні два крила - вирізаємо дві симетричні деталі.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_4_(1).jpg

5. Малюємо на папері кружечки - це будуть шаблони для деталей щічок метелика і кружечків на крилах. Паперові викрійки слід накласти на гуму для дитячої творчості обраних кольорів, обвести по контуру і акуратно вирізати ножицями. По два яскравих кружечка клеїмо на кожне крило за допомогою супер клею «Момент».

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_5_(1).jpg

6. Готові крильця треба розмістити на нижній частині пляшки і прикріпити степлером.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_6_(1).jpg

7. Тепер беремо шило і обережно робимо отвори для лапок в нижній частині пляшки. Якщо дитина маленька, то цей етап роботи краще виконати дорослим. Після цього, треба взяти пухнастий дріт, відміряти і відрізати шматочок розміром 12-13 см і протягнути в отримані отвори. Далі треба відрізати ще два невеликих шматочка дроту, приблизно, по 3 см кожен і прикрутити їх до кінців лапок, щоб вийшли пальчики.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_7_(1).jpg

8. Вкладаємо верхню частину пляшки в нижню і саджаємо на клей.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_8_(1).jpg

9. У верхній частині пляшки, де знаходиться голова нашого метелика, треба зробити два невеликих отвори шилом для вусиків. Частину пухнастою дроту (приблизно 25 см) потрібно протягнути в отримані отвори і закрутити, як на зразку.

http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_9_(1).jpg

10. Залишилося зробити мордочку. Розміщуємо і приклеюємо оченята і щічки, малюємо гелієвою ручкою або маркером усміхнений ротик.

                         http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8%D0%B7_%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%B0%D0%B3_10_(1).jpg

                       

 Шкатулки та коробочки з пластикових пляшок

 Візьміть два денця від пластикових пляшок і приклейте між ними блискавку клейовим пістолетом або клеєм для пластмаси. Блискавку до пляшках можна і пришити. Прикрасьте скриньку квіткою, зробленим також з пластикової пляшки. 

C:\Users\USER 1\Downloads\Шкатулки из пластиковых бутылок 1.jpg  C:\Users\USER 1\Downloads\Шкатулки из пластиковых бутылок 2.jpg   C:\Users\USER 1\Downloads\Шкатулки из пластиковых бутылок 3.jpg

Браслети з пластикових пляшок

Виріжте з пляшки пластикове кільце потрібної вам товщини. Обмотайте його кольоровий пряжею або еластичною тканиною, обклейте мереживом або обшийте нитками.

C:\Users\USER 1\Downloads\Браслеты из пластиковых бутылок 1.jpg C:\Users\USER 1\Downloads\Браслеты из пластиковых бутылок 2.jpg

   

                                        Підставку для прикрас.

   C:\Users\USER 1\Downloads\подставка для украшений..jpg 

Для виготовлення цього виробу з пластикових пляшок своїми руками вам знадобляться, крім самих пляшок, металевий стержень з різьбою, а також гайки і шайби.

                                      C:\Users\USER 1\Downloads\подставка для украшений 2..jpg

 

docx
Додано
25 липня 2020
Переглядів
848
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку