Рамка для фотографій урок 1

Про матеріал
Мультимедійна презентація для уроку №1 з творчого проекту Рамка для фото 6 клас, на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Вибір та обгрунтування об’єкта проектування. Планування роботи з виконання проекту. Завдання уроку: 1. Переглянути презентацію2. Записати тему уроку в зошит ( слайд1)3. Виконати міні-маркетингове дослідження (слайд 5)4. Прочитати інформацію на слайдах 6-8. В зошиті скласти коротенький конспект(виписати основне)5. Виконати практичну роботу №1. ( слайд 14) 6. скинути виконане завдання на електронну почту paeonia-2@ukr.net або в особисті повідомлення Viber. Домашнє завдання1. Підготувати гофрований картон, ножиці, олівець, лінійку, гумку, клей ПВА, кольоровий папір.

Номер слайду 2

Проект передбачає створення ідеї нового виробу, його виготовлення, а також оформлення відповідної документації. Що розуміють під проектуванням?Проект – це творча діяльність, передбачає розробку документації та процес виготовлення виробу

Номер слайду 3

Творчий проект складається з чотирьох важливих етапів. Перший - організаційно-підготовчий. Ми шукаємо необхідно інформацію та думаємо, що і як ми будемо робити. Третій – технологічний. Ми виготовляємо виріб. Другий – конструкторський. Ми проектуємо, малюємо та креслимо майбутні вироби. Четвертий – заключний. Ми робимо висновки.

Номер слайду 4

Давайте визначимо мету нашого творчого проекту-Твоя подруга або друг має багато фотографій. Що ти можеш їй(йому) подарувати?-Твоя сестра любить займатись фотографіями. Що можна їй подарувати?-На мамин ювілей вся родина разом сфотографувалася. Що можна подарувати матусі, щоб розмістити на видному місці сімейне фото?Організаційно-підготовчий етап проекту.

Номер слайду 5

Спираючись на власні знання та опитування друзів і знайомих,досліди необхідність в твоєму виробі та дай відповіді на запитання.1. Хто користується рамками для фото? Чи потрібні вони?2. З якого матеріалу можна виготовити рамку для фото?3. Яким повинен бути мій майбутній виріб? (сформулюй декілька вимог до майбутнього виробу)«Міні-маркетингові дослідження»

Номер слайду 6

Рамка– це прямокутний формат в горизонтальному або вертикальному положенні залежно від художнього задуму самої картини (фото). Також рамки можуть бути овальними, круглими, а іноді навіть химерних (фантастичних) форм. Організаційно-підготовчий етап проекту.

Номер слайду 7

В наші дні можна побачити настінні, настільні фото рамки, фото рамки на декілька фотографій, а також багато листові сімейні фотоальбоми з товстою палітуркою з шкіри і індивідуальним художнім оздобленням обкладинки титульного аркуша альбому. Історія рамок бере початок ще з XV століття, коли живописці стали прикрашати свої картини художніми рамками. Рамка з повторюваними візерунками підкреслювала картину, будучи часто не тільки прикрасою, але й ідейним продовженням сюжету картини. У період бароко рамки прикрашалися гіпсовими скульптурами і вражали розкішшю в позолочених склепіннях. Рамки вже набували індивідуальний вид з характерно вираженою структурою складову окрему художню композицію. Потужні рами приймали вид глибоких отворів і картина представлялася як «вікно у світ». У мистецтві рококо рамам ще більше приділялася пильна увага, часто картина могла загубитися в багатстві і витонченості оформлення багета, а рами більше підбиралися до інтер'єру, будучи безперервним продовженням архітектурних декорацій. До часу винаходу фотографії, рамки вже можна було зустріти в кожній родині незалежно від соціального статусу. Перші рамки для фотографій найчастіше були портретними, виготовлялися з дерева, яке забарвлювалася в різні кольори, також мали місце чугунні фоторамки на кілька фотографій. До XX століття фоторамки стали приймати все більше форму мінімалізму і навіть з'явилися рамки в стилі модерн з простих непрівлікательних матеріалів, але деколи досить незвичайних форм і забарвлень. До 70-80 рр.. XX століття стали все більш популярні ненатуральні матеріали для рамок, наприклад рамки з плюшу або пластмаси і скла. Такі рамки були недорогі і виробництво їх стало серійним. Організаційно-підготовчий етап проекту. Історічні відомості

Номер слайду 8

І ось XIX століття приносить масу змін в цілий ряд побутових предметів, переводячи багато речей в цифровий вигляд. Глобальна цифрова модернізація не обійшла стороною і звичні фоторамки, так в побут поступово увійшла цифрова рамка для електронних фотографій. Цифрові фоторамки отримали швидке поширення. Також, як і рамки картин, і класичні дерев'яні фоторамки, цифрові фоторамки мають своє оформлення, частіше це сучасний строгий дизайн, виготовляються з матеріалу пластика в стилі hi-tech, з імітації під дерево, але бувають і фоторамки зі змінним багетом з натурального дерева, зі шкіри та скла з додаванням художніх замальовок на багеті, стильних прикрас і страз.

Номер слайду 9

Використовуючи різноманітні джерела інформації, знайди декілька моделей-аналогів майбутнього виробу. Саме вони і стануть твоїм «Банком даних». Формуємо банк даних. Зразки, які будуть у твоєму банку даних називаються моделями-аналогами. Вони подібні за призначенням до твого майбутнього виробу. Зроби аналіз моделей –аналогів і обери базову модель, яку використаєш для розробки власного проекту. Базова модель - це модель-аналог із банку ідей, яка найбільше відповідає вимогам. Вона є основою для вдосконалення.

Номер слайду 10

Методи проектування. Метод біоформ – це створення оригінального та нового виробу, зовнішній вигляд якого буде запозичений з живої природи.

Номер слайду 11

Формуємо банк даних

Номер слайду 12

Формуємо банк даних

Номер слайду 13

Формуємо банк даних

Номер слайду 14

Практична робота№1. Створення банку ідей. Аналіз моделей аналогів. 1.Із запропонованих зразків виробу ( слайд 11-13), обрати 4 моделі аналоги і виконати їх аналіз. 2. Заповнити таблицю в зошиті. 3. Розробити ескіз майбутнього виробу. Зроби висновок: На мою думку накращим є варіант № ___ тому, що ______________ . Я думаю, що зможу виготовити виріб за 4-6 уроків.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Варченко Олег Борисович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Богданова Лидия
    Дякую за цікаву розробку!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 січня 2021
Переглядів
15266
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку