Рамка для фотографій урок 1

Про матеріал
Мультимедійна презентація для уроку №1 з творчого проекту Рамка для фото 6 клас, на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Вибір та обгрунтування об’єкта проектування. Планування роботи з виконання проекту. Завдання уроку: 1. Переглянути презентацію2. Записати тему уроку в зошит ( слайд1)3. Виконати міні-маркетингове дослідження (слайд 5)4. Прочитати інформацію на слайдах 6-8. В зошиті скласти коротенький конспект(виписати основне)5. Виконати практичну роботу №1. ( слайд 14) 6. скинути виконане завдання на електронну почту paeonia-2@ukr.net або в особисті повідомлення Viber. Домашнє завдання1. Підготувати гофрований картон, ножиці, олівець, лінійку, гумку, клей ПВА, кольоровий папір.

Номер слайду 2

Проект передбачає створення ідеї нового виробу, його виготовлення, а також оформлення відповідної документації. Що розуміють під проектуванням?Проект – це творча діяльність, передбачає розробку документації та процес виготовлення виробу

Номер слайду 3

Творчий проект складається з чотирьох важливих етапів. Перший - організаційно-підготовчий. Ми шукаємо необхідно інформацію та думаємо, що і як ми будемо робити. Третій – технологічний. Ми виготовляємо виріб. Другий – конструкторський. Ми проектуємо, малюємо та креслимо майбутні вироби. Четвертий – заключний. Ми робимо висновки.

Номер слайду 4

Давайте визначимо мету нашого творчого проекту-Твоя подруга або друг має багато фотографій. Що ти можеш їй(йому) подарувати?-Твоя сестра любить займатись фотографіями. Що можна їй подарувати?-На мамин ювілей вся родина разом сфотографувалася. Що можна подарувати матусі, щоб розмістити на видному місці сімейне фото?Організаційно-підготовчий етап проекту.

Номер слайду 5

Спираючись на власні знання та опитування друзів і знайомих,досліди необхідність в твоєму виробі та дай відповіді на запитання.1. Хто користується рамками для фото? Чи потрібні вони?2. З якого матеріалу можна виготовити рамку для фото?3. Яким повинен бути мій майбутній виріб? (сформулюй декілька вимог до майбутнього виробу)«Міні-маркетингові дослідження»

Номер слайду 6

Рамка– це прямокутний формат в горизонтальному або вертикальному положенні залежно від художнього задуму самої картини (фото). Також рамки можуть бути овальними, круглими, а іноді навіть химерних (фантастичних) форм. Організаційно-підготовчий етап проекту.

Номер слайду 7

В наші дні можна побачити настінні, настільні фото рамки, фото рамки на декілька фотографій, а також багато листові сімейні фотоальбоми з товстою палітуркою з шкіри і індивідуальним художнім оздобленням обкладинки титульного аркуша альбому. Історія рамок бере початок ще з XV століття, коли живописці стали прикрашати свої картини художніми рамками. Рамка з повторюваними візерунками підкреслювала картину, будучи часто не тільки прикрасою, але й ідейним продовженням сюжету картини. У період бароко рамки прикрашалися гіпсовими скульптурами і вражали розкішшю в позолочених склепіннях. Рамки вже набували індивідуальний вид з характерно вираженою структурою складову окрему художню композицію. Потужні рами приймали вид глибоких отворів і картина представлялася як «вікно у світ». У мистецтві рококо рамам ще більше приділялася пильна увага, часто картина могла загубитися в багатстві і витонченості оформлення багета, а рами більше підбиралися до інтер'єру, будучи безперервним продовженням архітектурних декорацій. До часу винаходу фотографії, рамки вже можна було зустріти в кожній родині незалежно від соціального статусу. Перші рамки для фотографій найчастіше були портретними, виготовлялися з дерева, яке забарвлювалася в різні кольори, також мали місце чугунні фоторамки на кілька фотографій. До XX століття фоторамки стали приймати все більше форму мінімалізму і навіть з'явилися рамки в стилі модерн з простих непрівлікательних матеріалів, але деколи досить незвичайних форм і забарвлень. До 70-80 рр.. XX століття стали все більш популярні ненатуральні матеріали для рамок, наприклад рамки з плюшу або пластмаси і скла. Такі рамки були недорогі і виробництво їх стало серійним. Організаційно-підготовчий етап проекту. Історічні відомості

Номер слайду 8

І ось XIX століття приносить масу змін в цілий ряд побутових предметів, переводячи багато речей в цифровий вигляд. Глобальна цифрова модернізація не обійшла стороною і звичні фоторамки, так в побут поступово увійшла цифрова рамка для електронних фотографій. Цифрові фоторамки отримали швидке поширення. Також, як і рамки картин, і класичні дерев'яні фоторамки, цифрові фоторамки мають своє оформлення, частіше це сучасний строгий дизайн, виготовляються з матеріалу пластика в стилі hi-tech, з імітації під дерево, але бувають і фоторамки зі змінним багетом з натурального дерева, зі шкіри та скла з додаванням художніх замальовок на багеті, стильних прикрас і страз.

Номер слайду 9

Використовуючи різноманітні джерела інформації, знайди декілька моделей-аналогів майбутнього виробу. Саме вони і стануть твоїм «Банком даних». Формуємо банк даних. Зразки, які будуть у твоєму банку даних називаються моделями-аналогами. Вони подібні за призначенням до твого майбутнього виробу. Зроби аналіз моделей –аналогів і обери базову модель, яку використаєш для розробки власного проекту. Базова модель - це модель-аналог із банку ідей, яка найбільше відповідає вимогам. Вона є основою для вдосконалення.

Номер слайду 10

Методи проектування. Метод біоформ – це створення оригінального та нового виробу, зовнішній вигляд якого буде запозичений з живої природи.

Номер слайду 11

Формуємо банк даних

Номер слайду 12

Формуємо банк даних

Номер слайду 13

Формуємо банк даних

Номер слайду 14

Практична робота№1. Створення банку ідей. Аналіз моделей аналогів. 1.Із запропонованих зразків виробу ( слайд 11-13), обрати 4 моделі аналоги і виконати їх аналіз. 2. Заповнити таблицю в зошиті. 3. Розробити ескіз майбутнього виробу. Зроби висновок: На мою думку накращим є варіант № ___ тому, що ______________ . Я думаю, що зможу виготовити виріб за 4-6 уроків.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Ткачук Оксана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Варченко Олег Борисович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Богданова Лидия
    Дякую за цікаву розробку!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
12 січня 2021
Переглядів
15520
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку